A do tego na Zenderach....
Printable View
Ad.1 Zapewne chodzi Ci o czujnik siły przeciążenia? Jego wskazówka jest na desce rozdzielczej, a zmylił Cię pewnie ten znaczek dystrybutora paliwowego - to dlatego, że ten czujnik zasilany jest paliwem. :)
Ad.2 Co do lusterek to chyba masz jakieś nieoryginalne - nie spotkałem się jeszcze z tym by prawe było mniejsze, zresztą w tamtych czasach nie było raczej takich patentów. Za to na pewno występują różne szkła - płaskie i sferyczne.
Witam.
Poszukuję przepływomierza do 3.0 12V. Może gdzieś się Wam przewala niepotrzebny w czeluściach garażu? Chętnie odkupię.
pozdrawiam
mirek
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-164-i2311045083.html
Ktoś coś o niej wie?? Bo gdyby była w miarę ok to bym wziął:)
tez mi sie spodobala ;)
Przedliftowe TB...... podstawowe pytanie to stan silnika i turbiny. Srodek ladny, fotele full elektryka :-)
za ta cene to raczej ma duzo do zrobienia :(
właśnie dzwoniłem do gościa i nie wiem.. mówił że wszystko w porządku, nigdy problemów nie miał, turbina niby była za każdą długą jazdą studzona.. gdzie jest haczyk?:/
a musi być haczyk ? ... to 21 letnie autko średnio popularne na rynku.... normalna cena.
Do tego silnika same przewody WN to koszt ok 1200zl (org). Pytanie jak często i czy wogóle miała regulowane zawory... jeśli nie to wałki mogą już być do d...
W tym silniku turbina to najmniejszy problem ;)
No i dla mnie najważniejsza rzecz - nie podoba mi się przedliftowa ;) Ale o gustach się nie dyskutuje.
Generalnie trzeba pojechać, wsiąść i się przejechać. Posłuchać jak chodzi silnik i reszta. Zobaczyć czy to wogóle jedzie jak TB.
Jednak odpuszczamy sobie to TB, znalazłem tsa w starej budzie i go przygarnę pewnie.
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...9ac3f077;r:;s:
http://allegro.pl/x838-s-15-5x98-fel...324076980.html
Podróby już zaczęli robić :x
EDIT:
Jakby ktoś mogł podpowiedzieć, który rodzaj zapłonu i który motor był lepszy z 8v?? ten na aparatach czy na cewkach?? i czy z aparatami nie ma problemów??
TB aby miało swoje 200KM pochłania fortunę, praktycznie nikt się na tym silniku nie zna, każdy tylko mówi ZROBI SIĘ a tu zong. Z każdą usterką ASO Nagórski i 5tys, 4tys. 2tys, 6tys. Ceny nowych części KOSMOS !!! Przewody, przepływka, przepustnica. Jednym słowem jak coś nawali a to się zdarza często bez 3tys nie podchodź ;)hehe
---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:50 ----------
I ta w ogłoszeniu jest Turbodogazowana :/ To nie 3.0, że zakładam sobie Gaz i jest ok.
xofer cena czesci duza ale mam mechanika ktory ogarnia mi tb i daje rade za przyzwoita kase. a piotr to ostatecznosc bo za robote tez kosi :)
Do czasu, prędzej czy później i tak trafisz do Piotra. Ja też próbowałem gdzie indziej i do pewnego momentu się to udawało. Pewnego razu PolCar powiedział: Panu już podziękujemy, my nie wiemy co dolega tej Alfie;)hehe Mój wkład potwierdzony fakturami przekracza już 30tys i to stety/niestety nie koniec. Jutro najprawdopodobniej odbieram auto od Piotra po wymianie kilku elementów w skrzyni i kolejna fakturka...
164 TB V6 - jeśli to auto działa jest bajeczne ale żeby działało to jest droższe w utrzymaniu od wszystkich moich aut razem wziętych, a oprócz Alfy są jeszcze 4.
u piotra bywam czasem i jest dobry zawsze po rade dzwonie do niego. ale mechanika mam naprawde dobrego pod poznaniem. i moja bella wcale go nie przestraszyla poprostu zna sie na silnikach. i wogole samochodach. fakt zedo naszych malenstw niektore czesci musza isc przez piotra alechociaz robota tansza.
Zobaczymy ile ja zostawię u Piotra jutro;)hehe
poszedł priv:)
Ładna, rządowa Thema:
http://otomoto.pl/lancia-thema-stan-...C24176282.html
ma śliczne rządowe kołpaki:D
byłbym ostrożny.... pamiętam ze nasze Themy miały nalatane ponad 400 tysi każda jak zmienialiśmy na Kappy :-)
ale fakt, były serwisowane w ASO i nie żałowano na to kasy :-)
Kappy wykruszyły sie duzo szybciej, "zdechły" po 250 tysiach, teraz mamy merole ;)
Całkiem ładna 33 Imola (co ona ma na zderzaku?) za niespełna 1000zł i to z komisu. Dziwne...
http://otomoto.pl/alfa-romeo-33-tanio-C24210457.html
na zderzaku ma takie wstretne gumowe odboje zapobiegajace zarysowaniom :P takie ustrojstwa mają taksówki na Manhattanie :P
Załącznik 55427
Opuszczone (chyba) qv/q4 zdj raczej aktualne
swego czasu jakies takie dobite qv krazylo po alledrogo i otozlomoto
Sent from my MB525
gdzie to stoi ? chetnie sie zainteresuje.....
stoi w poznaniu blisko mnie i to niejest ani qv ani q4
---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:23 ----------
to jest ts
---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
opuszczony to fakt stal juz przed zima. od poczatku na laczkach. widzialem ze pare osob sie interesowalo tym autem ale nadal stoi. jak bardzo chcesz yacek to podejde znow bo mam jakies 300 metrow do tej belli
podjedz sprawdz.... zostaw kartke ile za to chce.na czesci wezme bo zderzaki mi by sie przydały.... reszte zezłomuje :-) a jak ktos bedzie cos chcial oddam po duzej taniosci blachy i mechanike, ja wezme tylko zderzaki ;-)
ja byłbym też chętny na jakieś fanty, np dokładkę przód;p
Ja bym był chętny na panel sterowania oknem dachowym, bo u mnie oryginalne ma dzikie fazy.
Załącznik 55531Załącznik 55532Załącznik 55533Załącznik 55534Załącznik 55535Załącznik 55536
ts na gaz urwane lusterko od kierowcy w srodku stan niezly skora w dobrym stanie
jakiś namiar na właściciela da sie załatwić?
ja bym był chętny na osłonę pod silnik, choć nie wiem czy będzie mieć bo jeszcze żadnej z osłoną poza moją nie widziałem ...