To musisz skasować podpinając komputer pod auto. Jeśli nie masz przewodu i np Mes. Jedz po świętach do najbliższego mechanika myślę że już dziś każdy ma kompa [emoji6]
Nazywa się to chyba kupony przebiegu jak mnie pamięć nie myli
Printable View
To musisz skasować podpinając komputer pod auto. Jeśli nie masz przewodu i np Mes. Jedz po świętach do najbliższego mechanika myślę że już dziś każdy ma kompa [emoji6]
Nazywa się to chyba kupony przebiegu jak mnie pamięć nie myli
Sprawdzony sposób: przekręcam kluczyk zapłonu bez uruchomienia silnika, wciskam pedał gazu do dechy i trzymam około 20 sekund, następnie trzymając cały czas gaz w podłodze wciskam i puszczam 6 razy pedał hamulca. Po 6 wciśnięciu i puszczeniu trzymam dalej pedał gazu w podłodze też przez około 20 sekund, puszczam i wyłączam zapłon. Po uruchomieniu silnika komunikat i olejarka znika. Pozdrawiam
Serio serio
Sam tą metodą niedawno kasowalem inspekcję olejowa w Giulietcie bez podłączania do kompa
Lampa Alladyna znika
Serio serio :cool:
Ok, to dzięki, muszę u siebie wypróbować
koledzy mam w julce doświetlenie zakretów, a przynajmniej guzik na desce na to wskazuje bo można to wyłączyć, ale nie działa mi to, pytanie czemu??
O którym guziku mówisz? Który rok produkcji samochodu?
Cześć, było o ikonce oleju a jak skasować ikonę przeglądu (klucz)?
Panowie (i Panie)
Mam problem z klima, ktoś z Was wie jakie powinno panować ciśnienie w obiegu bo mam 0,004 bara... W zeszłym roku był podobny problem. W układzie było ponad 300g i słabo chodziło na jesieni dobiłem na full na wiele to się nie zdało. Sprzęgiełko nie reaguje na włączanie klimy, w mesie też się nie włącza sprzęgiełko... Może być tak, że to przez czujnik czy leży czujnik i sprzegielko razem?
Podłącz komputer z Mes/fes i bez problemu odetniesz kupony olejowe albo wyłączysz sygnalizację [emoji6]
Załącznik 269255
Mówisz o tym przycisku? Jeśli tak to na pewno jest od funkcji o której pisałem.
Panowie, smutna infomacja na dziś, byłem na chipie i po odbiorze wsiadam do auta i przywaliłem w gościa tyłem.
Kupował z was ktoś może tylni zderzak gdzieś i ile taka impreza kosztuje?
- - - Updated - - -
Załącznik 270090
To sa sruby do wahaczy..? Potrzebuje, bo z drugiej strony sa zwykle zalozone i musialbym sobie to wymienic..
Jak to zwykłe śruby klasa 5.8?
Zwykle sruby zalozone i nakretki.. mechanik powiedzial, ze trzeba bybylo wymienic, bo sie moga urwac.. dlatego probuje znalezc takie na necie, zeby kupic..
A może ktoś ten sworzeń wymieniał dlatego są śruby.?
Auto mam od paru dni, sa takie male poprawki.. i wlasnie teraz tym chcialem sie zajac.. ogolnie mechanicznie jest ok. ale jak bylem u mechanika, by jeszcze sprawdzil dokladnie to wychwycil wlasnie te sruby i tak mi powiedzial.. Czyli jak byl wymieniany to wtedy musza isc takie sruby..?
Ogolnie jeśli masz śruby to musisz spojrzeć na cechowanie na łbach śrub tam musi być twarda śruba 10.9 klasa albo 12.9.Jeśli takie są to nie ma żadnego problemu ale jeśli masz 5.8 to jest zagrożenie życia.Mechanik powinien to wiedzieć może dlatego też uwagę Tobie zwrócił.Zapytaj albo sam sprawdz
Ciezki jest tam dostep, ale postaram sie zobaczyc jutro.. Dziekuje za info..: )
Mam pytanie, da się jakoś sterować w Julce szyberdachem z poziomu kluczyka? (np zamykać tak jak szyby).
Nie ma możliwości sterowania szyberdachem z pilota
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
hej, zastanawiam się nad stanem swojego turbo, podczas przyśpieszania tak od 3000 rpm w górę słychać charakterystyczny gwizd turbo, mam tak odkąd auto kupiłem, mocy nie ubyło, nie ma żadnych innych objawów poza gwizdem. A turbo wydaje dźwięk zupełnie jak w recenzji Boba Flavina na tym filmie: https://youtu.be/w1INXP1dS0Y (od 1:58)
Macie podobnie? Przejmować się tym?
Ja przy 110 tys wymieniłem turbo. Powód na postoju pow. 2300 obr/min jak turbo się załączało słyszałem wyraźny świst. Auto nie miało problemu z przyspieszaniem a turbo ładowało tyle ile powinno. Sprawdziłem rury od turbo - było trochę oleju. Ale po zdjęciu dolotu od strony filtra sprawdziłem luzy na wirniku i niestety były wyczówalne zarówno poprzeczne jak i wzdłużne. Generalnie turbo GT1446 w 1,4 zawsze troszkę słychać. Jak wymieniłem na używkę świstu prawie nie słychać a po sprawdzeniu starego było widać że wirnik już delikatnie przycierał o obudowę.
ja z gwiżdżącym jak na filmie turbo na razie zrobiłem 25k km (71k przebieg), sam świst też jest w miarę wyraźny ale na postoju go nie słychać, samego oleju też w ogóle nie ubywa. Prawdę mówiąc szkoda mi wymieniać/regenerować turbo jeśli jedynym objawem jest jakiś świst, który w sumie fajnie brzmi. Rozumiem, że na używanym turbo żadnych luzów już nie masz i świst też był jedynym objawem?
Sama alfa z filmu również maksymalnie roczna, przebieg 9000km i już uszkodzone turbo?
Turbo wymieniłem z obu powodów, głośniejsxy świst niż 10 tys wcześniej i z powodu luzów na wirniku. Ten drugi powód ważniejszy dlatego że zawsze jak masz muszlę turbo nie powycieraną można regenerować. Ja kupiłem turbo od Jeepa Renegate. W nowym turbo żadnych nawet najmniejszych luzów nie było.
Szybkie pytanie: jaka jest min grubość tarczy 305mm OEM dla Giulietty 1.4 MA?
U mnie cały układ od nowości, najechane 93 kkm, klocek ma jeszcze ze 3-4 mm, ale tarcza ma spory rant, dzisiaj przy zmianie kół zmierzone 25 mm. Wymiana obowiązkowo czy "jeżdzić, obserwować"? ;)
Ale co 25mm? Może 2,5mm? Generalnie powinny być znaczniki nacięcia takie wzdłużne na czole tarczy do jakiej szerokości bezpiecznie używać.
Klocek ma czujnik, więc ja bym wymieniał jak się zaświeci kontrolka, bo po co wcześniej? ;)
Ale z uwagi na tarcze wymieniłem komplet, wpadły tarcze Zimmermann i klocki EBC Green Stuff.
Spodziewałem się "tępego" hamulca na dotarciu, a tu trzeba nieco zmienić przyzwyczajenia bo biorą ostro od początku.
Miały być tarcze OEM ale wycena z ASO mnie zabiła. Zobaczymy jak ten zestaw sprawdzi się po dłuższym przebiegu.
Bo w ASO się nie kupuje... Jest pełno sklepów internetowych. Oe tarcze duże brembo 400zł, oe klocek 200zł. Ps, a ile aso wyceniło?