Zmierzyłem w kilku punktach, wyszło średnio 7,95 mm. Czyli nie jest tak tragicznie, na 3 sezony przy mojej jeździe powinny wystarczyć.
Printable View
Nowe mają 8mm, aczkolwiek słyszałem, że Michelin ma mniej...
Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę zaoferować wysokiej klasy komplet opon w dowolnym rozmiarze (głównie 17 i 18"). Opony z najwyższej półki roczniki 2011 wzwyż.
Info prv.
Pozdrawiam.
- Rafał
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2yxC8YePQ
Witaj
Byłbym zainteresowany oponami 225/50/17 do 159.
Witam
Czy ktoś jeździł/jeździ na 225/50R18?
Obecnie mam 235/40/R18 ale muszę wymienić. Na obecnych bardzo twardo, do tego duża przestrzeń między oponą i nadkolem + myszkowanie w koleinach. Wymiana na dedykowane 235/45 lub może na 225/50.
Różnica wysokości 225/50 w porównaniu z dedykowaną 235/45 to +13,6mm.
Różnica wysokości 235/40 w porównaniu z dedykowaną 235/45 to -23,5mm.
Nie wiem jak to będzie wyglądać na feldze R18 8J - na pewno na plus komfort, latanie w koleinach + mniejsze obciążenie układu kierowniczego z g..nolitu w naszych 159.
Dzięki z góry za podpowiedzi
Witam,
Mam maly problem z oponami do mojej alfy, na lato mam 19" felgi i nie wiem opony o jakim profilu do nich zalozyc. Z tego co sie dowiedzialem powinny byc 235/40/r19. Czy ktos jednak probowal zalozyc 235/35/r19 ? Wie ktos jak to wizualnie sie prezentuje? Domyslalem sie ze kmofort tragiczny na naszych drogach, ale mam obawy ze profil 40 bedzie mi haczyl o nadkola z 5 osobami na pokladzie i zaladowanym bagaznikiem...
Ma ktos jakies doswiadczenia?
Rybakmj ma 225 40 19 i takie tez poleca,
Dokładnie tak.Przesiadłem się na 225, bo denerwowało mnie zachowanie w koleinach.Teraz jest bardzo ok.Do tego lepszy zryw w dolnych obrotach,mniejsze opory na kierownicy ogólnie auto wydaje się lżejsze. Ze swojej strony polecam,aczkolwiek jest i minus: 225 są 8mm niższe niż 235, no i cenowo są droższe ,bo to raczej już egzotyczny rozmiar.
a taka opona bezproblemowo wejdzie mi na felge 8x19 et35?
Chyba najlepszym wyborem będzie 235/45 18. Sam mam takie i komfort i wygląd w nadkolu oki choć już podchodzą po "balony". Najlepiej podpatrz jakąś insignię których jest pełno dookoła i na 90% będzie miała właśnie taki rozmiar. 235/50 za duży balon i z tego co mi wiadomo mały wybór. Zresztą 235/45 18 to też tylko alfy 159 i insignie miały więc wybór i cena bez rewelacji.
Jakby ktoś chciał to mam letnie barun bravyris 2 215 55 16. z 13 roku za śmieszne pieniądze .jak nowe.opini na ich temat nieznan wiec niebede zachwalał,.:)
No i zalozyelm 235/40/19 wrazenia? w porownaniu do 235/45/18 to kierownica stawia wiekszy opor, samochod stał sie troche ociezaly na niskich obortach, ale tylko troche - tragedii nie ma. Spalanie pewnie tez pojdzie troche w gore ale to musze gdzies w trasie sprawdzic. Generalnie jest to wybor miedzy "wyglad badz komfort jazdy"...auto wyglada bajerancko ale cos za cos.
Jestem mile zaskoczony opnami marki DAYTON. Jakość do ceny zajefajna.
Też mam dobre zdanie o Dayton. Mam ciągle zimowki, które "kończę" w moim drugim samochodzie. Komplet kupiony w 2007 i jeszcze dużo bieżnika.
Tapnięte z Xiaomi Red Rice
a ja mam do kupienia w miare okazyjnie nowe Bridgestone Potenza S001 235/40R19 i nie za duzo opini na ich temat moge znalezc ;/
uzywal ktos ? brac, czy lepiej doplacic i kupic ContiSport 3, ktore mi sie wlasnie kończą ?
Miałem jakieś Brigestone wcześniej 235/35/19, mam teraz conti3 i imho te są lepsze.
Generalnie w testach conti wypadają znacznie lepiej niż te na B ;)
dzieki za odpowiedz
faktycznie Conti ma lepsze oceny, oraz jezdzi mi sie na nich super - ale nie mam porownania do innych z racji ze tylko Conti uzywam
bardziej juz w tej klasie opon jak wlasnie
Conti 3 (5)
Brid Potenza
P Zero
parametry beda zblizone, ...ale, co mnie i pewnie innych moze interesowac to:
jak jest ze zużyciem tych opon ? na ktorych sie 'dluzej' pojezdzi ? any idea ?
Potenza dość szybko się zużywa, ale coś za coś, w GTA wytrzymała 26tys km,teraz mam Potenze Adrenalin i na suchym świetna, niestety na mokrym juz nie poszalejesz:-D
wysłane z Xperia Tablet Z
Jakiś czas temu kupiłem opony Nankang (Taiwan) 235/40/R19 i obiecałem wrażenia z jazdy.
Zrobiłem już na nich ponad 5000 km, zużycie praktycznie niewidoczne, trzymanie na suchym bdb, na mokrym gorzej ale ciągle dobre. Co do hałasu to pojawia się w zakresie 100-110 km/h tak jak przy zimowkach które mam (Michelin). Ogólnie nie żałuję zakupu.
Pozdr
No ok. To i ja powiem juz coś o swoich. Zakupiłem Nokian ZG2 215/45 17. Zużycie niewidoczne po przebiegu około 3tys. Trzymanie na suchym wspaniałe ale największe wrażenie robią w kałuży - zero wtrącenia z obranego kierunku jazdy. Tną tafle wody niemiłosiernie. Szczerze polecam.
Wyslane z Lumia 925 Tapatalk
Mam dwa komplety tych Nokianów (nie w Alfinie) Jedne w rozmiarze 225/45/17 i 235/40/18. W obu rozmiarach zachowują sie rewelacyjnie. Wg mnie jedne z lepszych opon letnich na jakich jeździłem.
Pozdrawiam
:-) Po rozmowie z Tobą zdecydowałem się na zakup Zline do Alfy. Je również polecam. Są to bardzo dobre opony. Myślę jednak, że ZG2 są odrobinę lepsze. Cichsze przy większych prędkościach i kleja się jeszcze lepiej niż Zline;-) Ale to moja subiektywna opinia. Nokian w ogóle robi nieźle oponki;-)
moje Barum Bravuris 2 mam 3 sezony i ok.20 tys i jakies 7 mm bieznika.Jak dla mnie sa OK
Barum Bravuris 3HM R17, jaka cena taka opona, dobrze trzyma na zakretach, na wodzie nawet niezle przy hamowaniu. Jednak jest głośna i kiepsko znosi nierówną nawierzchnie, przenosi mocno drgania przy jednoczesnym duzym hałasie. Zrobione mniej wiecej 5k km. Drugi raz bym nie kupił.
To ja też zrecenzuje swoje oponki :)
Goodyear Eagle F1 Assymetric2, jeżdżone od początku sezonu. Przed nimi myślałem, że opona może być albo miękka, komfortowa i nie trzymać dobrze w zakrętach (Michelin), albo twarda, dobrze trzymać w zakrętach ale mniej komfortowa (Conti, Pirelli). Takie miałem doświadczenia, ale zaznaczam, że z używkami. Teraz wiem, że może być i miękko + komfortowo (225/45R17) i rewelacyjnie trzymać w zakrętach. W zasadzie nie mam żadnego punktu, w którym mógłbym się przyczepić jeśli chodzi o Goodyear. Są rewelacyjne, zarówno na suchym jak i na mokrym. Robiłem już kilka tras - oponki ciche i super trzymają, również przy prędkościach 200+. Mogę z czystym sumieniem polecić.
Nie wiem jak zużycie, za wcześnie bym coś oceniać.
Witam
Ja jednak zdecydowałem się i zawsze kupuję to co powinno być czyli rozmiar 225/50R17 oraz 98W lub Y (chociaż takich prędkości nie osiągnę nigdy).
Jeździłem w Alfie Romeo 159 2.4 JTDm na oponach:
Dunlop SP 01 - super jazda, super trzymanie na mokrym mała ścieralność i powiem, że mnie zaskoczyły te oponki. Polecam!!!
Pirelli P ZERO Rosso - opony na wskroś sportowe: Trzymanie na suchym i mokrym rewelka, ścieralność też powinna być dobra chociaż teraz je użytkuje od marca. Minus, to to ,że są odrobinkę za głośne no ale cóż ????
Continental Sport Contact 02- uważam ,że opony dużo przereklamowane i za drogie a swoimi właściwościami ustępują powyższym o połowę. Ścieralność u nich jak masło - nie polecam osobiście!!!!
Co do zimówek to zakupiłem komplet Dunlop 4D - dobrze trzymają ale ścieralność też szybka. Po 2 sezonach jeden konplet do zmiany. Planuję zakupić Nokiany zobaczę co są warte a i widzę, że cena teraz za nie jest rewelacyjna.
Witam, od dwóch dni jestem posiadaczem Alfy 159 1.9jtd 120. Auto importowane z Niemiec przez przyjaciela mojego brata. Auto przyjechało na lawecie ale niestety na oponach zimowych. Rozmiar opon 215/55 r16. Czy jesteście w stanie doradzić mi jakie opony letnie do niej założyć. Chodzi mi o rozmiar, ponieważ opony w tym rozmiarze są sporo droższe od 205/55 lub 205/60, co byście doradzili i jakiej marki ewentualnie opony wybrać? Klasa ekono odpada- nie chce jakiegoś szajsu, myślałem o vredestein, nokian, może hankook. Co Wy na to?
wszystkie co wymieniles sa OK.Te Hankooki beda chyba najslabsze ale z tego co slyszalem to calkiem niezle opony
zalezy tez czego oczekuje od opon i jak jezdzisz
Na 205/55 auto bedzie bardzo nisko, na 205/60 z koleji duzy balon. Najlepiej 215/55.
Dzięki za odpowiedzi, na 215/55 wygląda nieźle obawiam się tego balona przy 205/60, a 205/55 już odrzuciłem ze względu na opinie innych użytkowników, którzy skarżą się właśnie na niski prześwit. Tylko różnica między 205/60 i 215/55 to ok 100 zł na sztuce, a podejrzewam, że najdzie mnie ochota na r17 i wywalać kasy na drogie opony r 16 nie widzi mi się. Mam parę dni na zastanowienie, za tydzień prawdopodobnie wyczekiwany urlop :) i wyjazd za granicę właśnie Bellą. Może jeszcze ktoś coś doradzi?
Wejdź na Oponeo. Porównaj ceny i etykiety, a następnie szukaj coś na Allegro itd. Często można kupić coś w dobrej cenie.
Jeśli chodzi o marki opon to w danej klasie różnice w jakości są niewielkie.
Ja np. kupiłem prawie nowy komplet Continental ContiSportContact 5 225/45 R18 91 Y FR z 2013r, z etykietą C,A, 71 dB, za mniej niż połowę ceny.
Pozdrawiam
sm00q
Mam takie same 225/50/r17 y98 w Brerze od wiosny i są świetne, szczególnie na mokrym. Przy 140km/h przejechanie zalanego zakrętu bez poduszki i super stabilnie. Bardzo polecam!
Dzieki wam za odpowiedzi. Poszukam czegoś używanego na 2 miesiące i kupię jakieś dobre zimówki, a na wiosnę się zobaczy.
Polecam zmianę kol na r17. Mialem w swojej r16 215/55 i co jakiś czas przycierałem podwoziem o nierówności w drodze. Zmienilem kola na r17, dałem opony 225/50 i juz zapomniałem jak to jest przycierac podwoziem.
Sent from my Lumia 925 using Tapatalk
Powiem tak, założyłem ostatnio komplet nowych nankand NS-20, 225/50/17, jestem naprawdę zdumiony jak tak tanie opony mogą pracować, są ciche, pracują podobnie do aktualnych bridgstone potenza, tylko nankangi troszkę miększe bo bez run flata. Jedynie delikatnie szumią na szybkich długich zakrętach, ale to prawdopodobnie znowu przez brak run flata (porównuje cały czas z potenza). Jak ktoś szuka naprawdę dobrych opon w dobrych pieniądzach, z całym sercem polecam nankang ns-20, tylko o niższym profilu, po 50 to troche za wysoko i za miękko.
Witam Panowie, mam co prawda 156 ale chciałbym zapytać o opinie opon gdyż mam okazje kupić nowe nie używane opony za dość okazyjną cenę.
A mianowicie chodzi o opony Continental SportContact 2 , z tego co wyczytałem to mają dobre opinie, czy ktoś z szanownych użytkowników jeździ na tych gumach? Jak ze ścieralnością? głośnością i przede wszystkim przyczepnością na mokrej nawierzchni?
Dodam iż opony są z 2009 , więc mają już 5 lat i to mnie trochę martwi gdyż jeżdżę dosyć szybko..jednak nie ukrywam że ciężko u mnie z kasą ostatnio, gdyż bella pochłonęła pieniążki na blacharkę ale mimo wszystko nie chce narażać mojej rodzinki za kilka stówek.
Lub takie:
Te są z 2012
Kleber Dynaxer HP3
Według opisu na oponeo sa cichsze o 2 Db, czy ktoś miał doczynienia z takimi oponami? Pytania również jak wyżej.
Nie model opony jest tu ważny, tylko rok produkcji (2009). Przerabiałem już sporo opon "używek" w różnym stanie i wieku, a teraz pierwszy sezon mam nowe. Muszę powiedzieć, że to niebo, a ziemia. IMO odradzam zakup tych Conti, właśnie ze względu na wiek. Poczytaj opinię nad Twoim postem o chińczykach Nankang. Cena pewnie podobna, a prawdopodobnie są lepsze, tylko dlatego, że świeże.
Używane opony zawsze kupowałem markowe: Pirelli, Conti, Michelin itp. i nigdy nie byłem zadowolony. Im były starsze, tym gorsze (przekrój 3-10 lat)...