U mnie ostatnio:
-dwie oponki na tył
-zbieżność
-nowy aku
we wtorek spręzyna lewa na przód ma przyjśc :)
Printable View
U mnie ostatnio:
-dwie oponki na tył
-zbieżność
-nowy aku
we wtorek spręzyna lewa na przód ma przyjśc :)
Dodałem kolejny gadżet, z montażem którego nosiłem się juz od dłuższego czasu.
Zdjąłem poszycie z słupka, wyfrezowałem otwór na kubek, okleiłem słupek ponownie materiałem zdjętym wczesniej,
naciałem materiał w miejscu otworu, odwinałęm na drugą stronę, gdzie podkleiłem (wykończyłem krawędzie otworu).
W powstały otwór wsunąłem kubek, i przykleiłem od wewnątrz specjalnym klejem do twardych plastików.
Wskaźnik jest mechaniczny, wiec węzyk od wskaźnika musiałem gdzieś podłączyć. W kolektorze ssącym wykonana została wwiertka, nagwintowany otwór i wkręcona na kleju od gwintów została dysza wtrysku gazu LPG ( :) ) a na króciec dyszy idealnie pasował węzyk wskaźnika :) Cisnienie mierzone jest więc na kolektorze by zmniejszyć zakłamania.
http://www.youtube.com/watch?v=g6pRNWWlLLI
Załącznik 100060
Załącznik 100061
Załącznik 100062
Fajne, w sierpniu masz jakiś wolny weekend? Może w swojej bym takie coś założył.
Ej... Ja nie świadcze usług montażu dla ludności :D
Ramzes ze statecznej limuzyny robi rasową wyścigówkę :girl_wacko:jeszcze tylko wybebeszyć wnętrze, wstawić klatkę, dwa kubły i ogień z rury ;)
no widzialem juz na zywo.Ramzi nie mogl sie powstrzymac i musial mi pokazac :D
Maciek ty zostałeś bez Alfy?
No niestety:( W końcu znalazła się nowa właścicielka i teraz Alfa w jej rękach:P Ja już żonę urobiłem prawie na Mito - jedyny jej warunek musi byc białe, a mój warunek to 1.4 tb 155km:) więc bez pospiechu przeglądam oferty i czekam na tą kolejną jedyną:)
Chyba, że swoją mi opchniesz:P
Szczerze Ci powiem, że chyba juz nic odpowiedniejszego nie trafię jak to co miałem:/ Moja była niebieska była dla mnie idealna pod każdym względem ech.... pozostały tylko foty i wspomnienia:/
TO czego sprzedałeś??
Hehe moja nie na sprzedaż!!!!!!
Właśnie zakupiłem parę gratów do niej i jak to ogarnę to będzie bomba :D
Wymiana
- rozrządu
- pompy
- wariatora
- paska alternatora
- rolki napinacza alternatora
- filtru oleju, powietrza, kabinowego
- uszczelki pokrywy dekla silnika
- wtyczki fajki cewki zapłonowej
chyba tyle :)
Ja teraz patrzę z podejrzeniem na każdego ciemnego Jimny ;)
Na przód wskoczył zestaw:
nacinana Mikoda z klockami TRW :D
Wczoraj dojechały eibachy pro-kit, bagażnik przygotowany i jutro wrzucamy na auto :) mam nadzieje,że ładnie będzie sidzieć :)
Po nie przyjemnej przygodzie i cholowaniu mojej 166-tki do mechanika wkońcu odebrana
Co zrobione
-wymienione kpl sprzęgło(łożysko tarcza docisk) łożysko się rozleciało...;/
przy okazji wymiany sprzęgła wymienione uszczelnienie skrzyni od strony sprzęgła oraz uszczelniacze półosi
-wymienione tarcze przód (jedna już była popękana....)
-wymieniony górny prawy wachacz
-wymienione gumy stabilizatora tył
-wymienione świece na NGK V-line 0.7mm
-wymienione przewody WN i tu mogę dać wskazówke właścicielom 2.0 v6 TB że pasują na 100& od spidera 3.0 v6
-Wymienione oringi na świecach i uszczelki pokrywy zaworów
-wyregulowane zawory wydechowe ssących niestety mój mechanik się nie podjął
-wymieniony olej w skrzyni biegów
-wymieniony płyn hamulcowy
-wymieniony płyn do układu wspomagania
Za całość prac mechanik zainkasował 600 zł
Wymienione koło pasowe, napinacz, osłona przegubu.
Grubsza sprawa z podłogą w 145 - tce. Auto mojej żony. Prace trwają.
Załącznik 102822Załącznik 102823Załącznik 102824
Załącznik 102836Załącznik 102837
trzeba powycinać, pospawać, zakonserwować.
Dodam, że blacharka też jest robiona: wyciąganie wgięć, szpachlowanie, lakierowanie i polerka mechaniczna.
Pod koniec tygodnia wrzucę foto z efektu końcowego.
Następna jest w kolejce 156, tam tez podłoga - cała do wycięcia.
u kogo to wszystko robisz ?? pytam bo myślę swoją całą lakierować a chciałbym to zrobić w rozsądnych pieniądzach ;)
Gość robi w rozsądnych pieniądzach zapytam czy się podejmie bo ma kolejkę oczekujących . Dam ci znać na PW.
Dodam, że robi starannie i jakość jest dobra.
dzisiaj wymieniony kompletny rozrząd i naprawiony wężyk od turbiny oraz wymienione klocki przód :)
świeżo wyprany cały środek :) pachnie jak z nowa z salonu :)
Cieszę się jak mały chłopiec, co dostał zabawkę, bo wsadziłem piękne fele 17' TOORA TI i nowe ogumienie :cool: Na foto nr 1 jeszcze stare gumy.
Załącznik 104022Załącznik 104023Załącznik 104024
tylko bella sie podniosła i środek ciężkości sie zmienił. Co teraz mam zrobić? Trzeba obniżyć zawieszenie? Sportowe sprężyny? i gleba?
W piątek skończyłem konserwację płyty podłogowej w mojej AR156 :)
Wyciągnięcie nadkoli, zabezpieczenie nadwozia, czyszczenie ognisk korozji, kompleksowe mycie karcherem, a po wyschnięciu zapuszczenie farbą największych miejsc po rdzy, później położenie warstwy antykorozyjnej (ładny gruby czarny baranek ;) 10kg )
Zawsze Bella będzie doceniona ;)
Załącznik 104196Załącznik 104197Załącznik 104198Załącznik 104199Załącznik 104200Załącznik 104201Załącznik 104202Załącznik 104203Załącznik 104204Załącznik 104205
już pomalowane :)
Załącznik 104356Załącznik 104357
u mnie też przód jakoś tak dziwnie wysoko siedział. http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...59_jony88.html
jakaś kurwa już drugi raz mi całą maskę przerysowała