Tomi, jest, inaczej będzie siedzieć felga ET40 5 cali a inaczej ET40 7 cali, chodzi mi o to że dochodzi Ci z każdej strony xx mm, bo samo w sobie faktycznie nie jest powiązane, ale jeśli brać pod uwagę jako całość to będzie różnica i to duża.
Printable View
Tomi, jest, inaczej będzie siedzieć felga ET40 5 cali a inaczej ET40 7 cali, chodzi mi o to że dochodzi Ci z każdej strony xx mm, bo samo w sobie faktycznie nie jest powiązane, ale jeśli brać pod uwagę jako całość to będzie różnica i to duża.
Grzybek, jest dokładnie tak jak mówisz, ale samo stwierdzenie że ET zależy od szerokości felgi jest błędne.
Pisałem koledze o szerokości opony 205, czyli felga standard 7 - 7,5 cala.
No to się dogadaliśmy:)
Może to ta zębatka od napędu pompy oleju?? Nagraj dźwięk i podrzuć Łukaszowi A., on ogarniał ten temat więc może Ci coś podpowie. Nie wierzę żeby tłok nie wytrzymał, już by było po silniku.
CZY WIECIE cos o tych glowicach do v6 co byly na alegro za 500 dwie sztuki po remoncie
nic nie potrzebuje tylko czy to okazja czy normalna rzecz
Mnie się wydaje że o ile zawory podocierane luzy ustawione, szklanki ok to cena całkiem niczego sobie zwłaszcza jeśli są już "splanowane", za swoje płaciłem 240zł planowanie docieranie zaworów i myjka ultradźwiękowa + 77zł uszczelniacze więc sama robota przy głowicach daje ponad 300zł więc o ile to jest zrobione to głowica wychodzi po 100zł to chyba cena niczego sobie ???? Czy też tak myślisz alfapieru???? :D
to ściema, głowice są zrobione dla oka żeby wyglądały ładnie
czemu tak uwazasz andrew
Bo kupowałem już takie głowice po całkowitej regeneracji i wiem jak to wygląda. Płaciłem 600 zł za dwie głowice i chyba od tej samej firmy ale głowy nie dam
Czy na prawdę jest konieczne odkręcenie koła pasowego wału, aby wyjąc pompę wody?
Jestem w trakcie wymiany napędu rozrządu i przyszło mi do głowy przy okazji wymienic pompę wody, ale mi przystawiło...
No dziś byłem przy odpaleniu mojego ściganta PP, prace z silnikiem ukończone tylko jeszcze pare pierdułek i auto w następnym tygodniu wyjeżdza na drogę
Bardzo jestem ciekawy tego PP.Mam nadzieje,że na zlota nim przyjedziesz.
Auto twarde jak kamień, zawiozłem już fotele i cały środeczek w sobotę auto zostanie ubrane i przygotowane do przeglądu technicznego i na DROGĘ DRZEĆ KAPCIE !!!!!!! ale jest jeszcze troche roboty
Co za zawias tam siedzi,że takie twarde?
Podobno Eibach
Czekam na telefon i od razu jestem na jeździe próbnej jak tylko ją ruszysz:)
Grzybek a może my już nie ta liga dla Andrzeja dlatego milczy?? :) trzeba go przekupić czujnikiem poziomu oleju :)
Jaka inna liga, wszyscy jesteśmy w tej samej. Każdemu z naszej ligi dam upalić kapcia o ile bedzie chciał :D a czujniczek chetnie przytulę
Koledzy pytanie,przewody zapłonowe do V6, co polecicie, może macie dostęp do jakiś rabatów, bo z tego co szukałem to ceny masakra.
Na Ebeyu są dość dobre kabelki FACET za niecałe 200 plus wysyłka z Niemiec
http://www.ebay.pl/itm/8626-Zundkabe...item3cbedde9f2
Wielki dzięki Andrzeju, muszę utworzyć konto na ebay i kupić kable,
Ludzie widać biorą te kabelki
Zgoda cena jest do przyjęcia ale Alfa wymaga poprawek nie o taki "sport" tu chodzi:D
Ja włożyłem już sporo kasy w moje V6. Będę miał się czym wam pochwalić ale jeszcze jakieś 2 do 3 tygodni zanim wszystko będzie tak jak trzeba.Mam do was pytanie mam nowiutki wydech Srodkowy i koncowy Walkera do 155 2,5 TD. Kolega miał go zakładać do Dedry Turbo. Podobno jest bardziej przelotowy od diesla i ciekawi mnie jak to będzie grało i czy nie dusiło V6
mam problem ze swoja V-lka kopci jak przyspieszam troche na niebiesko a potem na bialo ( tak mi mowia ) i smierdzi olejem przepalonym za mna
Pierdzionki się kończą
co to znaczy ze trzeba cylindry wymienic czy tloki a moze same pierscienie
Trzeba zdjąć głowice i wtedy będzie wiadomo co wymienić ale raczej same pierścienie
a niektorzy gadaja ze jak pierscienie sie zmieni to moze byc gorzej
jak duzo jest kombinacji z 24v 3.0 i co konkretnie , chyba ze andrzej masz 3.0 od 164 nie drogo i sprawny (zeby starczyl na pare lat ):) i ile z tym silnikiem jest kombinacji