Ducati Corse, że tak powiem są bardziej "wyraziste" ;)
Zobaczysz na Kopcu, na razie nie zdradzam ;) Sportpack do tego czasu już będzie na stówę, mam nadzieję, że felgi również.
Dla przypomnienia jak wyglądają Ducati Corse na AlfieZałącznik 91989Załącznik 91990Załącznik 91991Załącznik 91992Załącznik 91993
Witam kolegów takie pytanie Felga 17 et 40,5 opona 205/50 będzie grało w mojej 147Fl?
Miałem taką oponę na feldze 8" i ET35 i ogólnie spoko, tylko musisz zwrócić by przednia część przednich nadkoli była odpowiednio przymocowana bo jak będzie trochę wybrzuszała się w kierunku nadkoli to może przycierać przy skręcie. Ale ogólnie luz.
tak dla informacji i skorygowania zdania specjalistów forumowych ;)
felga oryginalna et 40,5 z oponą 225/45/17 przyciera o górny wahacz w alfie 156 sw...zawiecho seria...
też się zdziwiłem kamilu
dodam gwoli ścisłości - mowa o 156 sw fl 1.9
ale jeszcze dodaj czy :
przyciera non stop ?
przyciera przy max skręcie ?
jakieś zmiany wraz ze zmianami obciążenia ? ( chociaż tu podejrzewam , że trze nawet tylko z kierowcą na pokładzie )
- - - Updated - - -
i skoro oponki już kupiłeś nowe to szkoda mieniać , trza by dystansiki poszukać jakieś - tylko teraz ile tam brakuje ?
aha - nie podałeś szerokości alu :-) - 7J ?
Trze zawsze...myslalem ze lozysko poszlo...brakuje z 5 mm...a jezeli chodzi o felge to 7j tak jak piszesz...
no to dziwne ale widać prawdziwe
czyli dystansik min 5mm - ale dla pewności też trza by pomierzyć ( wkładać jakieś blachy 5mm między koło i sprawdzać )
Czekam wlasnie w kolejce u typa co sie tym zajmuje...bedziemy przymierzac...
Pytanie
Felga 7j x 17" ET 40.5
Opona 215/45/17
Dystans 10mm będzie ok czy za dużo?