Czy ktoś mi powie jaka jest różnica między wtryskiem nowym a regenerowanym fabrycznie?
Znalazłem na allegro regenerowane fabrycznie wtryski i nie wiem czy opłaca się w to inwestować czy to takie samo dziadostwo jak regenerowane przez warsztaty.
Printable View
Czy ktoś mi powie jaka jest różnica między wtryskiem nowym a regenerowanym fabrycznie?
Znalazłem na allegro regenerowane fabrycznie wtryski i nie wiem czy opłaca się w to inwestować czy to takie samo dziadostwo jak regenerowane przez warsztaty.
Nie wiem czy dostaniesz gdzieś nowe z naciskiem na "nowe", a nie regenerowane w fabryce boscha. Większość nowych to tak naprawdę fabrycznie zregenerowany wtryskiwacz z pełna gwarancją. Nie powinien odbiegać od nowego. Tak samo jest z przekładniami kierowniczymi, zaciskami hamulcowymi, pompami wspomagania i wieloma innymi podzespołami, które wracają do producenta i są regenerowane. Na pewno taki wtryskiwacz będzie pewniejszy niż regenerowany u miecia poprzez wymianę końcówki i wypranie go w myjce ultradźwiękowej. Fabrycznie zregenerowany ma nadane nowe kody i jest to zrobione tak jak być powinno.
Wiecie może w takim razie gdzie można dostać w sensownej cenie pewne wtryskiwacze?
Szukam, ale nigdzie nie są dostępne. Natomiast allegro trochę nie ufam.
Jakikolwiek dobry sklep sicagnie Ci je od boscha z tym, ze nie w cenie allegrowej 600zł za sztuke tylko po dwa razy tyle ale coś za coś...
Dzień dobry koledzy... Co ciekawego mozna powiedziec na temat moich korekt wtryskow? Ten piaty cos chyba nie za bardzo bo odbiega od reszty, dobrze mysle warto zalac jakis preparat do wtryskow czy juz za pozno? Wiem tez ze mam pozrywane szpilki w kolektorze wydechowym, ale to chyba nie powinno miec znaczenia
Załącznik 217524
Spokojnie możesz wlać jakiś czyścik. Korekty masz dobre, nie ma tragedii.
Jak z poziomu wyświetlacza dostać się do informacji o korektach wtrysków jak przedstawił to na zdjęciu boorek? W każdej 159 da się taką informację wyciągnąć? Z góry dziękuje - bawiłem się menu komputera, ale takie informacje nigdzie nie rzuciły mi się w oczy.
Nie musisz mieć specjalna kostkę od eculab
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Można prosić o bardziej precyzyjną odpowiedź? "Kostkę eculab" trzeba mieć fabrycznie zamontowaną czy też samemu się ją dokłada?
Czy taką samą informację o korektach można uzyskać z poziomu samego interfejsu diagnostycznego czy żeby ją uzyskać również potrzeba tej kostki?