Zawsze Cie sprzedawca odeśle do innej osoby zajmującej się leasingiem czy kredytem, nie spotkałem się jeszcze, a mam juz trochę lat, aby sprzedawca ogarniał tez finansowanie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Zawsze Cie sprzedawca odeśle do innej osoby zajmującej się leasingiem czy kredytem, nie spotkałem się jeszcze, a mam juz trochę lat, aby sprzedawca ogarniał tez finansowanie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Rozumiem że od zawsze Włochami jeździsz? :D
Ja przy zakupie innych marek zawsze byłem obsługiwany kompleksowo, tak samo znajomi. To był standard w PSA, Audi, BMW, u Koreańczyków (tam jest zdaje się w ogóle najlepiej w kwestii obsługi sprzedaży). Przede wszystkim chodzi o negocjacje - jaki jest sens w ogóle rozmawiać o cenie, jak inny miły pan za chwilę dowali leasing 112% i w dodatku nie potrafi odpowiedzieć na jakich warunkach jest dostępny promowany na stronie leasing 102% (czyli realnie nie jest). Oraz kwestia ogólnego podejścia - w żadnym innym salonie nie czułem się tak nieproszony jak w ursynowskim przybytku Alfy Romeo.
Jak rozmawiałem z salonami w Krakowie i Tarnowie to zawsze sprzedawca pośredniczył mi w wycenach leasingu. Dla FCA Banku mają najłatwiej i najszybciej, pośrednictwo do Leaseplanu (abonament w tamtym czasie) też przez sprzedawcę. W Krakowie mieli też kontakt do Santandera i chyba czegoś jeszcze. Oczywiście trzeba liczyć się z tym, że jakby poszukać poza salonem to można znaleźć lepsze oferty.
Tym jednym dealerem na Ursynowie bym się nie przejmował.
Ja ze swojej strony mogę polecić Auto Torino Michał Machul jest ogarnięty. Wyszło, że kupiłem że środku w Warszawie u Bołtowicza, polecam Krzysztofa Perkowskiego, kierownik salonu. Wszytko łącznie z leasingiem załatwiłem mailowo i przyjechałem po odbiór samochodu. Nie wiem gdzie Ty trafiłeś
z inne beczki- w wersjach poliftowych... Stelvio w wersji 280 - zajeb.....jedną z chłodnic bocznych (od strony kierowcy) w zderzaku do IC - chcecie ja to "cza se" dopłacić 700 pln - opcja 862. Strach pomyśleć co jeszcze zaj.....li.
Aktualnie w wersjach MY2020 dodatkowa chłodnica dla 280 KM jest montowana jeżeli zamówisz fabrycznie montowany hak.
Ja zamawiając wersję z hakiem (+2500 zł) w 2020 roku dodatkową chłodnicę mam zmontowaną w cenie haka, ale w nowym cenniku na 2021 rok zamawiając fabrycznie montowany hak (+2500 zł) już musisz dodatkowo dopłacić te 700 zł do chłodnicy, zatem hak wychodzi drożej o 700 zł...
Również w instrukcji obsługi jest napisane, że w wersji 280 KM w opcji z fabrycznym hakiem pojemność głównego układu chłodzenia wynosi 9,25 l a bez haka 8,8 l. Podrzędny układ chłodzenia 5,25 l (w opcji z hakiem) i 4,3 l (w opcji bez haka).
Info z dzisiaj, z reguły z dobrze poinformowanego źródła.
https://www.clubalfa.it/356963-alfa-...-nuovi-modelli
Najprawdopodobniej nie będzie faceliftingu Giulii i Stelvio, tylko nowe modele ok 2025 roku.
"Niby człowiek wiedzioł, a jednak się łudził". Info może być przydatne dla tych co rozważali wstrzymanie się z zakupem do FL.
miały być led matrix, nowy większy infotainment oraz hybryda, ledwo kwartał temu na clubalfa.it o tym pisali z wiarygodnych przecieków i to miało sens, nie rewolucja a kolejna zmiana dopasowująca model do wymagań rynku