Ale to wystarczy, żeby wypuścić nowe modele: Gulia II i Stelvio II :D
Printable View
A założysz się, że to będą takie same (wizualnie) auta, tylko z silnikiem elektrycznym (dodatkowym lub samodzielnym) i nowym przednim zderzakiem zaprojektowanym pod nowe światła ledowe? Do tego jakieś smaczki stylistyczne np. na lusterkach, nawiewach, klamkach, itp. i masz nowy model pełną gębą ;)
I znowu stracą całe 'momentum' związane z nowymi modelami. Zamiast trzepać kolejne facelifty i modele co 3 lata jak konkurencja (co akurat mnie się nie podoba, ale z ekonomicznego punktu to się sprawdza) i powoli zdobywać rynek i budować ponownie markę to zaraz zaczną tracić wszystko co się do tej pory udało uzyskać, bo Giulia i Stelvio będą zacofane technologicznie i nikt nie będzie chciał tego kupić...
A za 3 lata wprowadzą nowe modele, które będą musiały znowu od zera startować na mocno konkurencyjnym rynku i będzie powtórka z rozrywki...
No takie miały być plany i potwierdzał je bodajże kolega [MENTION=75332]murder[/MENTION]. Cholera okaże się, że praktycznie przez 10 lat auto będzie bez żadnych zmian (i to jak nie będzie poślizgu, a pewnie będzie jak zwykle), jakby nie mogli wprowadzać co jakiś czas niewielkich zmian by auta mogły utrzymywać kontakt z konkurencją. Już mnie nic nie jest w stanie zdziwić, ogólnie te zapowiedzi wszystkie o kant dupy...
za 10 lat tej firmy juz nie będzie!
Jeśli oznaką zaawansowania technologicznego ma być elektryczny silnik, tablet na pół przedniej szyby i cały zestaw elektronicznych kagańców, który będzie wymuszał na kierowcy "bezpieczną jazdę", to ja mogę za 5 lat kupić ponownie to "zacofane technologicznie" Veloce. Kolor sobie zmienię, żeby sąsiedzi widzieli, że mam nowe auto :P
Nie wierzę że nie będzie liftu. Na clubalfa różne rzeczy piszą...
historia AR do złudzenia przypomina mi równie pochyłą Saaba- proces niemal identyk.
Ale oni tak mają, zamiast po 10 latach wypuścić Giuliettę 2 (zmienić nieco przód, podrasować deskę, dać kilka elektronicznych bajerów, może nowy silnik) i sprzedawać przez kolejne 5 lat to zakończyli produkcję i może wypuszczą następcę za 5 lat a może i nie, to się zobaczy...
- - - Updated - - -
Właśnie, Clubafla już dawno nie jest wiarygodnym źródłem informacji. W czasie pandemii w zeszłym roku kiedy zatrzymali produkcję w Cassino, podawali różne informacje od "insiderów" na temat wznowień, czasów produkcji i inne rewelacje, które nigdy się nie sprawdziły...