-
Biorac pod uwage dosc spory przebieg i brak informacji o bezwypadkowosci samochodu to wydaje mi sie ze cena jest "umiarkowana". ;) A na co zwrocic uwage? Przede wszystkim te czesc samochodu ktora brala w wypadku, na ten caly modul MA tzn czy byl juz wymieniany i na jaki. Jeden z kolegow podawal mi w tym temacie cala wykladnie na temat jego oznaczen i niezawodnosci tego elemenu wiec poszukaj kilka stron wczesniej. A tak poza tym to standardowo obejrzec czy nic nie styka i nie puka ;) czy silnik pracuje rowno, czy nie kopci czy jezdzi prosto itp. Jak juz sam dojdziesz do wniosku ze samochod jest porzadny to wowczas wizyta w ASO aby zweryfikowac to czy samochod jest dobry czy Ci sie tylko wydawalo. ;)
-
Witam.
Ktos widzi na tych zdjeciach cos podejrzanego poza tym ze wszytko sie swieci jak nie powiem co? ;)
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#09546eee29
-
Pytanie dlaczego tak "szybko" sprzedaje? Rozczarowanie, odkochał się czy też w międzyczasie wypłynęła jakaś poważna usterka...
-
To jest oczywiscie uzasadnione pytanie ale sprzedawca raczej prawdy nie powie tego mozna byc pewnym ;)
-
Przemaglować w ASO, jeśli jest jakaś poważna usterka, to wyjdzie.
-
Albo sprowadził na handel chyba po roku nie traktuje się tego jako firmy i któregoś podatku się nie płaci :)
-
Panowie, czy ktoś posiada może Giuliettę z silnikiem PB 105KM? Widzę, że moment obrotowy na papierze jest identyczny jak w wersji 120KM. Da się tym jeździć i można brać pod uwagę podczas zakupu?
-
Mito 105km jest względnie żwawe (nie wiem czy to ta sama konstrukcja) ale Julka jest sporo cięższa. Mam 170km i MOIM zdaniem to minimum, więc 120 pewnie byłoby lepszym wyborem, choć tym momentem mnie zaciekawiłes
-
Wygląda to niby tak :http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/08/57.jpg
Overtaking factors with gear reduction or kick-down:
60-100 km/h (s):
6.5
5.7
80-120 km/h (s):
9.3
8
100-180 km/h (s):
72.8
41.8
40-70 mph (s):
9.1
7.9
50-90 mph (s):
19
15.8
-
Myślę, że największa różnica będzie na autostradzie i przy dużych prędkościach rzędu 150 km/h, gdzie przy próbie wyprzedzania powinna być tzw. "dętka" w 105ps względem 120ps, a także przy dynamicznej jeździe niemalże do odcinki. Osobiście nie sugerowałbym się tym, czy auto ma 105 kuni czy 120 (bo osiągi będą zbliżone), tylko szukał dobrego egzemplarza.