Nie wiem niestety jaka szerokość, ale już jutro felgi będą u mnie, to wszystko obadam. A w sobotę zakładam na auto i zobaczę jak to będzie.
Mam takie dystanse w garażu ;) skontaktuj sie z george11 podejdz to ci je da na przymiarki.
W 147 problem leży głownie w miejscu połączenia zdarzaka i blotnika.
Od momentu przecięcia zderzaka + kola na maly minus u mnie skończyły sie problemy. Przestało ciąć opony czasami ewentualnie o blotnik przyjrze opona ale jest nisko i twardo.
Dziś założone te felgi 18 cali z 225/40 na feldze i ET 35. Szerokość felgi to 8 cali. Tył jest wystarczająco na jazdę- wchodzi mały palec, przód już ciut gorzej- pół małego palca, dosłownie na styk. Wrzucę fotki, jak wymyję. Takie dystanse właśnie chyba bym potrzebował do tych felg, chociaż na sam przód.
Ok 25 zł na Allegro ;)
Faktycznie. To chyba wezmę te 15 lub 20mm
15mm lub 20mm??? To chopku mosz 1,5 -2 centy na strone . Oby ci nie obcierało teraz po zewnętrznej . Bo ja mówiłem o 5mm dystansie . No ale próbuj:) . I własnie dlatego jak będe zmieniał gumy to kupie 205 bo na 8 calowej feldze zrobi się lekki naciąg i nie będzie żadnego problemu z przycierkami . 225 moim zdaniem to taki "normalny" rozmiar do felgi 8cali ( opona równo jest z felgą ) . Chcecie modzić to naciąg musi być . Myslicie ,że do BMW czy Vagena weszłaby felga 9-10 cali bez naciągu?? Nie ma takiej opcji .
jak będziesz brał takie dystanse (15-20 mm) to nie kupuj badziewia za 25 zł...nie wiem czy nazwe wszystko tak jak sie nazywa, ale ten otwór centrujący w piaście który wchodzi w felunek ma długość 10 mm. jak założysz 15-20 to dystans będzie musiał mieć ten otwór swój, a spotkałem tanioche z klejonym otworem centrującym...gówno jakich mało. lepiej daj 5 mm i wtedy dystans będzie tylko "podkładką" między koło a piastę.
Otwór centrujący jest w feldze a nie w piaście. Z tym 1cm wystawania to też coś mi się nie wydaje chociaż nigdy nie mierzyłem.
W zasadzie to macie rację. Byłem u znajomego ślusarza, który wykona mi takie coś ;) W cenie podobnej, a przynajmniej pewne będzie- w razie czego na kogo zwalić ;)
Zrobiłem fotkę mniej więcej jak to wygląda, myślę, że te 10 mm będzie ok. Potrzebuję tylko wymiary. Więc otwór centrujący- wiadomo 58,1. Rozstaw śrub 5x98, grubość powiedzmy te 10 mm. Jeszcze tylko średnicę. Nie wiem, czy ściągać koło i mierzyć, czy jest jakaś ogólna miara?
Chodzi o miarę dolegającą do felgi, musi być minimalnie mniejsza. Dzwoniłem do gościa, który sprzedaje takie i mówił, że do Alfy/fiata są na 140mm.
Ale wiadomo, lepiej się zapytać, albo po prostu zmierzyć.
Obiecane fotki Załącznik 93303Załącznik 93304
Co myślicie?
Czy dać sobie spokój?
ja tak jeżdżę, tyle że przy seryjnym zawiasie