Nic się raczej nie powinno stać, chyba że trafi Ci się gdzieś piasek pod glinkę i tym zaczniesz szorować to będzie problem (glinka która spadła na ziemię leci prosto do kosza).
Jak skończysz glinkować to zobaczysz, że trzeba umyć auto :)
Printable View
mycie w domowym zaciszu to bedzie raczej trudne jak sie mieszka na osiedlu i autko stoi pod blokiem
no ale jak juz na zlosc sasiada i strazy miejskiej zdecyduje sie umyc auto to jakims speclajnym szamponem?
Teraz auto mam nawoskowane "żółwiem",czym wymyc auto,zeby sie pozbyc starego wosku? Proch na myjni wystarczy? Czytalam o APC ale nie posiadam takiegoz i nie uda mi sie go nabyc na weekend,gdyz w mej metropolii nie ma sklepu z takimi rzeczami.
umiar
Lepiej myć szamponem bezpiecznym dla wosków, np. jakiś od Shiny Garage (tanio, ale dobrze)
blood_dd
Płyn do mycia naczyń powinien dać radę
Kandy myslalam o "Ferry" ale balam sie,ze moj pomysl jest kiepski i smieszny.
Po glinkowaniu wystarczy umyc jakims szamponem z marketu (prawie kazdy zawiera "niby wosk") czy czyms lepszym np. Duraglossem?
glinke ja robie maly placek, i na lekko mokre nadwozie szybkimi ruchami pucuje, jak ci upadnie glinka z rak, juz jej nie uzywaj- wyrzuc bo porysujesz lakier. Jednym placuszkiem glinki(moze z 10gram) wyglinkuje maske, i przednie blotniki+ drzwi przednie :)
Witam.
Na zimę chcialbym polożyć na belle fk1000.
Czy taki proces będzie dobry?
Mycie
Glinkowanie
Mycie
Korekta lakieru
Mycie
I teraz co położyć przed woskiem czy quick detailer jest konieczny?
Czy tester 59 ml Fk 1000 wystarczy na dwa auta?
Czytałem mnóstwo tematów o tym i wszędzie piszą co innego, aż mnie głowa rozbolała od ego :D
Proszę o poradę.
Na czym według Ciebie będzie polegała korekta? Nie obraź się ale chcesz robić korektę nie znając procesu przygotowania lakieru do korekty? Po korekcie wystarczy wymyć resztki pasty i odtłuścić lakier. Pod FK możesz dać cleaner (prima amigo, dodo) ale jak nie dasz a lakier będzie jałowy to nic się nie stanie.
Quick detailer będzie przydatny po każdorazowym myciu auta. Usunie plamy po wodzie i podbije wygląd.