to sa te same wkładki. 44 to starsza wersja 030
Printable View
to sa te same wkładki. 44 to starsza wersja 030
Starsza wersja w nowszej alfie (147, 2.0 ts, cf3)? Parametrami sie rozni?
Z tego co widze, jest tam: f 00c 2g2 044. W 1.9jtd 105km (cf2) bedzie dzialac poprawnie?
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 4
Sorry, jest na odwrót.
Generalnie to sa te same wkładki. w tym temacie też chłopaki wspominali o tym.
Na Alfaclubie również: http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=125643
Coś tam wspominają o sprawdzeniu do odcinki - masa powietrza 480 km/h (coś słyszałem, że to musi być na czwórce, ale nie mam zbyt w okolicy takiej prostej. Może być odcinka przy trójce?)
Na wolnych obrotach sprawdź.
Pedał w podłoge i do odcięcia.
Powinno pokazac 408kg/h.
Więcej program nie pokaże.
480 km/h to dużo ;) Ciężko znaleźć taka prostą ;)
Ale poważnie, to chodzi o charakterystykę pomiaru. Dla przykładu, dwa przepływomierze i każdy z nich będzie miał masę pomiaru do 1200 mg/w ale jeden przy 400 mg/w będzie miał na wyjściu 2,35V, a drugi 2,43V i już charakterystyka bedzie inna. Ale zamiana stary typ na nowy nie powinna sprawiać problemu.
*kg/h :p
Jestem zielony w tych sprawach - mozecie mi dać prostą instrukcje?
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 4
Witam jestem przed zakupem przepływomierza wiem że jest dział o wkładkach i typach. Lecz chodzi mi jaką wkładkę albo cały taki zestaw.
Posiadam 2 przepływomierze w tym 1 stary 2 jest odkupiony od znajomego który rozbił alfę i już jest przepływka na wykończeniu dlatego chcę już nową.
obydwa przepływomierze mają ten sam numer na obudowie lecz inny numer wkładki
Obudowa numer posiada 0 280 218 019
Stary mój posiada wkładkę o numerze F00C2G2013
Ten odkupiony wkładka posiada numer F00C2G2030
Czym to się je i różni ?
I teraz mam mętlik bo wiem jak jest z sklepami internetowymi,stacjonarnymi goście siedzą na stołku wklepią numer VIN i niby to jest dedyk co jest gówn.. prawdą bo już kilka razy się sparzyłem na darmo jechać wydawać cenę pieniądze na paliwo i eksploatacje auta do sklepu :D by wymienić towar na ten co powinien.
Gdzie kupić ten przepływomierz pasujący do silnika 1.6 16V TS 88Kw 120 Koników alfa 98 rok
podajcie mi jakiś nawet on-line sklep który jest rzetelny i sprawdzony.
Gdybyś przeczytał temat dotyczący przepływomierzy. Ale tak na prawdę przeczytał - a nie uznał, że ten temat i tak Ciebie nie dotyczy - to w jednym z postów przeczytałbyś, że F...013 było wcześniejszą wkładką dla F...030.
Jeszcze raz... tym razem szukam dla znajomego. Przepływka BOSCH 0 280 217 111, wiecie jaka tam siedzi wkładka? Bo nie można odczytać z jego. Ew. od czego by pasowało?