Na jałowym czy pod obciążeniem? Skoro masz tak mało danych to ciężko będzie nakierować Cię na źródło problemu przez forum.
Printable View
Na jałowym czy pod obciążeniem? Skoro masz tak mało danych to ciężko będzie nakierować Cię na źródło problemu przez forum.
Postaram się o korekty i pełne info, dam znać. Ewentualnie sprobuje uchwycić na filmiku jak ta nierówna praca wygląda.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Jedziesz na 3. biegu 2500-3000 rpm i zaciągasz ręczny, tak "do połowy", żeby nie zadusić silnika. Komp loguje korekty przez kilka sekund i odpuszczasz ręczny. Taką próbę najlepiej zrobić kilka razy pod rząd żeby mieć porównanie. U mnie np. okazało się, że w takich warunkach jeden wtryskiwacz miał korektę +2 i kwalifikował się do wymiany rozpylacza.
Wrzucam film jak ta nierówna praca wygląda u mnie. 40 s ale słychać dokładnie. Ktoś wie o co chodzi?
https://drive.google.com/file/d/1svP...ew?usp=sharing
Czy ktoś poznaje lub chociaż ma pomysł co to może powodować taką pracę silnika?
Wygląda jak "lewe" powietrze.
Możesz napisać coś więcej?
Co było robione: ROZRZĄD, POMPA WODY, PASEK PK, ROLKA PROWADZACA PASKA PK, ROLKA NAPINAJĄCA PASKA PK, FILTR PALIWA, FILTR POWIETRZA, OLEJ 5W40, FILTR OLEJU, DIESEL SPULUNG + zaślepiony EGR.
ale ten problem masz od momentu tych prac ? czy było juz wczesniej ?