https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#f01e5757b9
Cenaaaa :D 2.0 JTS za 7,5 tysia nie chce sie sprzedać a tu ktos przywalił 17 :D
Printable View
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#f01e5757b9
Cenaaaa :D 2.0 JTS za 7,5 tysia nie chce sie sprzedać a tu ktos przywalił 17 :D
Można negocjować, zapraszam :)
Kapitalny remont silnika po 62tys... Ładnie. Czemu sprzedajesz, skoro w zeszłym roku zrobiłeś tak dużą inwestycję w to auto?
Remont w zasadzie był po 59 tys. km, ponieważ po zakupie okazało się, że samochód brał olej i remont był konieczny.
Tak jak napisałem w ogłoszeniu planujemy powiększenie rodziny i będzie nam potrzebne większe auto :)
Tak to właśnie jest, jak kupuje się tanie okazje na allegro. Pamiętam to auto, było chyba sprzedawane w Warszawie.
P.S. Ta za 7500, to również idealny przykład jak kupić alfę, włożyć drugie tyle, szybko sprzedać, bo i tak nie jest do końca dobrze, a potem pisać i mówić, jaka to alfa jest awaryjna i jak słabe auta robi...
"Rynkowa" cena ustalona na podstawie 2-3 sztuk Gtv Ph3, z których jedna gorsza była od drugiej. Śledzę rynek Ph3 od kilku lat, znam każde ogłoszenie, a parę sztuk osobiście widziałem.
Nie chcę Cię martwić, ale kwota podana przez Ciebie w ogłoszeniu, jest kwotą całkowicie nierealną do uzyskania.
Ja kupiłem VW i co? Padło sprzęgło, skrzynia, katalizator alternator, i miałem choinkę na zegarach xD - i nie że katowałem, wszytko na bieżąco wymieniane. Równie dobrze mogłem powiedzieć że miałem po Lidlowsku - co miesiąc coś nowego :D a ludzie sie z Alf śmieją...
Nie mniej cena jest przez ciebie ustalona jest wyjęta z kosmosu - Edizione Sportiva jest za niecałe 15 (no i to ph2 które przez wielu uważane jest za ładniejsze) W katowicach ostatnio też było Elegant Edition za 13... Jedyne ph3 z twoim silnikiem stoii za 7500 i jakoś chyba od roku sie nie może sprzedać (albo nawet i dłużej) :P
Daj 10 - to może ci sie uda sprzedać :P Choć wątpię bo tam nie masz nawet skóry w środku :(
Rynek to zweryfikuje, tak jak napisałem wcześniej, zapraszam do negocjacji.
A przez wielu nie uważana za ładniejszą, o gustach się nie dyskutuje.
Proponuję, żeby kolega powściągnął swoje chęci i nie mieszał się w sprzedaż mojego samochodu.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...757b9;promoted
Szkoda że Ph1 :P Ale wyglada nieźle. Jak facet ma papiery na to co powymieniał to chyba jest to niezła okazja :P Zastanawia mnie tylko ten przedni zderzak...
Panowie, serio? Zazwyczaj to jest tak, że auto jest w rzeczywistości gorsze niż w ogłoszeniu, a jeśli juz w ogłoszeniu coś jest nie tak - to w rzeczywistości jest to ruina. Na powyższym przykładzie;
Jeśli już wizaulnie widzimy, że zamiast anteny jest niczym nie zaślepiona dziura, są pogubione zaślepki, oderwane spryskiwacze, a zderzak przedni wisi jak psu jajca, to nie wierzę że mechanika jest na lepszym poziomie.
A na mojego 1.8 dalej coś niewielu chętnych ... Natomiast w Jaguara przez pierwsze 3 miechy wpakowane już koło 2500,- I dalej jest jeszcze kilka pierdół do zrobienia ...
Co robiłeś w Jagu? Jak wrażenia?
Wrażenie dobre, ale przy moim pedantyzmie nawet zadbane w miarę auto u mnie jest do zrobienia:
Tarcze hamulcowe przód, wszystkie klocki, uszczelki pod kolektorem, świece, olej w silniku (był świeży ale nie lubię Castrola), łożyska w dwóch kołach, tylni wahacz, końcówka drążka z przodu plus parę tulejek, stabilizator, 1 cewka, nowe opony :) A do zrobienia jeszcze jedno łożysko, czujnik ABS-u, podpora wału i olej w skrzyni :P A no i jeden próg ... Zacząłem go robić po swojemu to zamierzam skończyć jak facet :P
musiałem usunąć link z cytatu bo pierwszy post, co za wymagania ;/) chodzi o GTV za 14.900 Edizione Sportiva
hehehe ;) Dziś ją prześwietlałem bo chciałem brać - RUDA OD SPODU ZJADŁA TEN SAMOCHOD. Dziury w podłożnicach i progach, skorodowane sprężyny, przewody paliwowe, pasy przedni i tylni, nawet tarcze hamulcowe. Malowana w wielu miejscach (na zle spasowanych drzwiach kierowcy zbrakło skali miernika) Do zestawu krzywa tylna os.
Wycieki oleju z obu stron wału, szarpanie przy wrzucaniu wstecznego...
i wiele wiele innych :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
O panie :D a ja codziennie ją oglądam i myślę sobie jaka ona idealna :D Wiadomo teraz co i jak i czemu się jeszcze nie sprzedała.
Coś czuję że cięzko będzie mi znaleźć 2.0 ph2 nie mówiąc już o 3.0 :P
Mówimy o tej?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yRbCh.html
Trzeba by było to jakoś nagłośnić by nikt się nie naciął przypadkiem. Kumpel ostatnio kupił Lexusa... okazało sie 2 tygodnie po zakupie że nie ma podłogi bo sprzedający wszytko barankiem zakamuflował i nawet jakby chciał remontować to nie ma się gdzie wspawać. Sprawa trafiła do sądu.
Pamiętam jak się niektórzy rozwodzili nad tym autem. Podobnie zresztą jak ostatnio nad czerwoną 155. Same ulepy i padliny ale wystarczy dać zaporową cenę i już na forum pieją z zachwytu, że wreszcie ktoś zna wartość swojej Belli. Trochę to śmieszne jak się patrzy na to z boku.
Swoją drogą ciekawe jak wygląda łowienie frajera na takie auto. Skoro kolega od toddlockwood kupił taką minę to jednak taka sztuka się udaje i jestem za tym aby w takich przypadkach dochodzić swojego, w końcu jest to wada ukryta - lepszej definicji chyba się nie da podać.
15k za Twin Sparka... Wow. Dla mnie to by mogła być nawet Edizione Niestejziemiva i tak wolałbym 3.0.
Łowienie frajera pewnie wygląda tak że przyjeżdża ziomek napalony jak dzik na samochód i nawet go nie ogląda i kupuje. A potem płacz lub wypadek bo auto nie działa poprawnie. Zawsze przed zakupem najlepiej mieć kogoś kto nas troche wystopuje i zachowa zimną krew a przede wszystkim, stacje diagnostyczne i oglądanie samochodu z każdej strony.
https://www.youtube.com/watch?v=UWuugW1nxPA
was ist das? http://allegro.pl/showitem/description/6857156966.html
to ktos z forum?
Czy byłby ktoś chętny na ładne Busso? Mam okazję kupić od znajomego fajnego klasyka, którego zawsze chciałem i zastanawiam się nad sprzedażą. Jeszcze nigdzie nie wystawiałem.
ZAR91600006040287 aktualny przebieg 176tyś.
Auto sprowadzone ze Szwajcarii pół roku temu. Bez oznak korozji i napraw powypadkowych. Druga warstwa lakieru na drzwiach i tylnym błotniku po stronie kierowcy, na reszcie auta oryginalny lakier. Poza felgami 18" z prawie nowymi oponami i akcesoryjnym wydechem Ragazzon auto zachowane w oryginalnym stanie. Jest historia serwisowa, instrukcja obsługi i dużo innych dokumentów. Technicznie auto bez zastrzeżeń. Po sprowadzeniu do kraju poniższych napraw:
- uszczelnienie silnika i wymiana oleju,
- wymiana tylnych piast,
- wymiana prawego wahacza i poduszki amortyzatora,
- nowy akumulator,
- nowe wycieraczki przednie
Do auta dodaję nową podkładkę pod przednią tablicę ori [notranslate]Alfa[/notranslate], podkładki klubowe pod tablice, nowy emblemat '3.0 V6 24V', nowe świece.
Rozrząd wymieniany był przy przebiegu 156tyś.km w Szwajcari w 2011r.
Lakier jest oryginalny, ale wymaga odświeżenia. Auto opłacone i przygotowane do rejestracji, łącznie z przeglądem. Sprzedam po kosztach zakupu i dokonanych napraw tj. 16900zł
Auto do obejrzenia w Warszawie na Bemowie
A Ty jej czasami nie kupiłeś niedawno oidp w Łomiankach?
Dlaczego jeszcze nie jest zarejestrowana i jakie ma aktualnie tablice przykrecone?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Ogladał może ktoś tą?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
uwaga!
zjedzona edizione sportiva staniała o 1,4 kafla. Pamiętać i w razie pytań nieświadomych - ostrzegać!
UFFF :p te forum uratowało mnie przed dużym błędem :p chciałem zakupić omawianą tu GTV edizione sportiva ;) Na oglądanie to chciał się koleś umówić na wieczór bo niby praca i pokazał ja w zaciemnionej wiacie, choć niby pod kocem trzymana :p jak juz było ciemniej to wyjechał z garażu i wszystko niby ok ale coś mi nie pasowało. To było niecałe dwa tygodnie temu, dziś zaproponował mi 11500 za nią :p i juz mnie znów kusiło ale jednak odnalazłem ten wątek i uniknąłem błędu :p także dziękować bardzo, bo na alfach się nie znam, choć chciałbym spełnić marzenie motoryzacyjne i choc raz miec alfę ;) ale po trzech miesiącach poszukiwań trace powoli nadzieję na dobre gtv czy gt :p
Jak ją wystawił to coś sie tam pytałem czemu taka cena bo moim zdaniem za 2.0 to dość drogo - tym bardziej że miesiąc lub dwa wcześniej też była ES (może ta sama) za jakieś 11k to mi próbował wmówić że ostatnio sprzedał 1.8 za 12 tysiecy :D
To jest jakiś handlarz czy prywatny cwaniak?:D
To jak po 9 900 PLN chodzą takie strupy to nabieram przekonania, że za swój nie widzący zimy egzemplarz będę mógł wziąć jakieś sensowne pieniądze :) Oczywiście jak już mi się Gtv znudzi, na co się póki co nie zanosi.
Przede wszystkim;
Czy ktoś jeszcze ją oglądał i może potwierdzić zły stan (dziury w podłodze, wycieki, etc.) ?
[MENTION=22962].Michał.[/MENTION] za 9900 zł nie chodzą strupy, jeśli zły stan się potwierdzi to obecny właściciel się po prostu naciął.
Uważam, że za te 10 tyś. w obecnych czasach, nie ma możliwości kupić dobrze utrzymanej Gtv/Spider.
Te z ogłoszeń, to w większości auta z bogatą historią jeśli chodzi o ilość właścicieli, auta najczęściej sprowadzone, do tego sprowadzone w czasach, gdy auta były przywożone po wypadku, pożarze lub awarii mechanicznej np. silnika.
Poskładane gdzieś w szopach i garażach, przepolerowane i sprzedawane na vat marżę, jako idealna baza na youngtimera...