Sprawdzałem czy poleci 200km/h... Poleci :D
Printable View
Sprawdzałem czy poleci 200km/h... Poleci :D
Wymieniłem filtr kabinowy
ps. stary miał 16 m-cy a wygladał jakby był niewymieniany od 10 lat...
Dzis zmienielem olej ale bez sensu bo okazalo sie ze troche z silnika cieknie, szczerze to troche bylo kiedys a teraz jak z durszlaka ale juz sie ustawilem na kapitalke, wymienia wszystkie uszczelki i co tylko bedzie go bolec... maja sprawdzic wszystko, zostawiam alfe na 3 tyg w warsztacie... znowu:( kiedy to sie skonczy:confused:
malowanie wydechu srebrzanką i składanie w całość jak doczyszczę wszystko to się pochwalę
Puki co tylko pod maską mam w planach pomalować jeszcze wtryski i rurę wydechową, ale puki co muszę się uporać z paroma wyciekami oleju i wymienić element giętki rury, bo jest w nim dziura jak będę to robił to też wrzucę fotki. Jak to zrobić napisze później i wrzucę zdjęcia jak to mam rozebrane. A farba to zwykła srebrzanka tylko trzeba 2 warstwy jeśli ktoś to będzie tak jak ja pędzlem robić.
Załącznik 11180
Załącznik 11181
Załącznik 11182
A ja zrobiłem dla Belli zakupy:
- amortyzatorki Monroe na przód,
- poduszki amorów na przód,
- tarcze hamulcowe do tyłu Ricambi Originali,
- klocki Steinhoff na tył,
- Valvoline DOT4 1 litr,
- Valvoline MaxLife 5 litrów,
- filterek oleju.
Teraz tylko znaleźć chwilę czasu i podjechać do mechanika ...
ja zamówiłem ramki klubowe:eek:
A GTA look'i jej zrobiłem ;)
Wraz z psiknięciem tu i ówdzie w migaczu.
mycie, woskowanie, czyszczenie tapicerki i zakup kierownicy w "drewnie" - oczywiscie oryginał :)
Podobnie jak sporo osób widzących ładną pogodę na weekend:
- mycie
- odkurzanie
- woskowanie
- polerka
I można jechać w niedzielę na spocik do Bielska-B.! :)
Mycie, odkurzanie, pranie dywanikow no i rundka dookola mojej malej miesciny w poszukiwaniu szczescia :D
Pomalowanie odprysków od kamyczków i mycie :D
Przeleciałem Karcherem raczej z lichym efektem :confused: powyłaziły smugi, zacieki itp, a jutro spocik! Co zrobić jak się zap...dala w Fiacie na okrągło:mad: i czasu wiecznie brakuje
Ja zakupiłem sporo kosmetyków do autka. Porządny wosk, środki do skóry i tapicerki itp:) Od razu oczywiście zostały użyte:) Niestety mając czarne auto efekt jest dosyć krótkotrwały:D
A moja właśnie jest w warsztacie, mają pokleić przedni zderzak i zmienić olej :)
Wymieniłem Żarówki w popielniczce, zmieniłem pióro wycieraczki na tylnej klapie.
zamówiłem dla niej nową gałkę zmiany biegów :)
Ja mojej Belli zafundowałem wizytę w Spa u Tomka Seligi, gdzie dostała nowy olej, płyn hamulcowy i filtry, wyleczyła się z bolącej poduszki (kontrolka) oraz odzyskała wzrok z ... tyłu (wymiana silniczka wycieraczki, który rozpadł się w palcach) :)
Teraz jeszcze tylko mycie i będzie gotowa na wyjazd do Mediolanu (okrężną drogą przez Berlin, Genewę, St. Tropez i Monaco) :D
Już sobie w czwórkę (żona, piesek, ja i Bella) ostrzymy zęby :D
A jakby ktoś chciał odtworzyć, to służę mapką: http://tinyurl.com/327aqaa
:)
Wymyłem, nawoskowałem, odkurzyłem i nakleiłem logo Alfaholików na klapę:D
zamontowałem ramki klubowe i migacze cleary
ja wczoraj założyłem mojej Belli nowe buciki Pirelli P7 Cinturato 205/55 R16 V
i popołudniu wymieniłem rurę pomiędzy IC a kolektorem bo niestety była pęknięta
pozdrawiam
Ramki, proszę państwa, zamontowane. Szkoda tylko, że mam dziury po śrubach w tablicach, bo do tej pory nie miałem żadnych ramek :(
Teraz skoro jestem oznakowany, to poproszę o pozdrawianie mnie na drodze :P
Zastanawiam się nad jakąś naklejką na tylną szybę, ale na razie nie mam pomysłu, bo chce tylko tak subtelnie :)
Wstawiłem dzisiaj nowe amorki KYB, drążki, końcówki drążków i łączniki TRW no i geometria oczywiscie:)
Teraz pucowanko i gonic na trase!
Zajebiaszcze! :D
Szkoda, że nie mam pod sufitem światła stopu. Chociaż bobryt zapewne oryginalnego też nie ma :)
ja nie mam wcale 3 światła stop :/
W 155 z tego co wiem nigdy nie było trzeciego :) Trzeba sobie dorobić.
Ja dzisiaj odebrałem Alfkę z warsztatu. Pod skalpel poszło tylne zawieszenie (pierwszy raz od nowości po niemal 150.000km). Wymienione zostały tuleje wahaczy wzdłużnych, te na zwrotnicach również oraz gumy stabilizatora. Ponadto kompleksowo sprawdzono stan całego zawieszenia: przód + tył i muszę się pochwalić, że nic nie puka, nic nie stuka :D
Fajnie, bo plany na wakacyjną podróż mam ambitne ;)
Pozdrawiam.
- Rafał