Coś się zmieniło? W folderze i konfiguratorze jak kupowałem swoją Julkę, przyciemniane reflektory były zarezerwowane wyłącznie dla wersji QV.
Printable View
Coś się zmieniło? W folderze i konfiguratorze jak kupowałem swoją Julkę, przyciemniane reflektory były zarezerwowane wyłącznie dla wersji QV.
Faktycznie w aktualnym katalogu jest to element pakietu sport.
i tu sie mylisz!
ciemne wnętrza lamp też są w pakiet sport1 - jak zamawiałem w marcu2011 to była część skladowa pakietu! :)
odnośnie innej wypowiedzi: nie tylko zarezerwowana dla QV :P
odnośnie BOSE. różnica JEST wyczuwalna dla ucha. Siedziałem przed zakupem w Alfach z każdym z trzech wariantów. I wybrałem właściwy sprzęt, czyli BOSE :) Zresztą to jest subiektywna sprawa, nie ma co się kłócić ;) :P
Hej. a ja mam takie pytanie gdyż w salonach to mistrzowie w swoim fachu pracują,
Jaki rozmiar mają powiększone hamulce?
Ewentualnie porównując, czy zakładając bazowo wersję 120KM to są to hamulce z QV? czy np z wersji 170MA?
330mm. I to te same hamulce, co w QV.
dzieki
Czy wie ktoś kiedy FAP oficjalnie uruchomi wyprzedaż rocznika 2011?
A może znane już są warunki wyprzedaży?
Jeszcze nie ma żadnych informacji na ten temat ... czekamy cierpliwie
Aktualne promocje obowiązują do 30.11.2011 Od 1.12 ruszy wyprzedaż rocznika
http://www.alfaromeopress.pl/press/article/1189 - zniżki na Mito i Giuliettę.
PS - przy okazji chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik :).
Mam pytanie mierzył ktoś lub wie jaki jest prześwit w Giuliettcie?
Proszę o poradę czy kupować teraz AR Giuliettę z upustem 20% z 2010 czy jednak poczekać na początek grudnia i liczyć na podobny upust na modele z 2011?
Czy jest znaczna różnica podczas korzystania z HI FI Bose w porównaniu do standardowo montowanego?
Co do upustu to każdy musi zdecydowac sam.... Jest różnica pomiedzy Bose, a standardowym nagłośnieniem
BOSE i sub duzo zmieniaja, pytanie tylko czy jest Ci to potrzebne...w moim przypadku po odsluchaniu standardowego radia odpuscilem BOSE. Standard gra niezle przy poziomie glosnosci i muzyce jakiej slucham, a raczej wole te pieniadze wpakowac po okresie gwarancyjnym w Alpine.
Ja akurat BOSE odpuściłem (do audio-buków czy radia) poziom standardowy jest aż za dobry :) Jeśli chodzi o słuchanie muzyki to może ja mam coś z uszami - ale w salonie nie odczułem aż takiej różnicy by wydać 4500 :)
Witajcie!
Niebawem stane sie kolejnym uzytkownikiem pieknej Giulietty, w zw. z czym chcialbym sie przywitac i pozdrowic Was wszystkich.
Nowa pieknosc pojawi sie na ulicach Wa-wy jakos na przelomie roku.
Nie zdecydowalem sie jeszcze co do koloru Julii - nie wiem czy bedzie ona biala, czy moze Nero Etna? Czy fotele beda typowe dla pakietu Sport1, czy moze czerwone, skorzane oraz zastanawiam sie nad przeszklonym dachem. W bialym autku szklany dach wyglada pieknie, w czarnym natomiast staje sie niezauwazalny.
Z kolei szklany dach zmniejsza nam przestrzen nad glowa, co w przypadku podrozujacych z tylu zaczyna miec znaczenie.
W zwiazku z moimi dylematami poprosze Was o opinie dot. trwalosci lakieru bialego pastelowego vs. nero etna, oraz o trwalosc czerwonych juliowych skor.
Czy w przypadku szklanego dachu jest mozliwosc jazdy z antena do CB na magnes? Chyba nie bedzie miejsca prawda?
Zapewne wybiore auto z opcja trwalsza, a chcialbym poznac opinie tych, ktorzy randkuja z Julia juz dluzej.
Pieknie dziekuje i pozdrawiam!
ja nie jestem melomanem z nie wiadomo jakimi uszami, ale RÓŻNICA pomiedzy zwyklym radiem i BOSE jest BARDZO zauważalna i warta wydania troche wiecej kasy!
jeżdzę trochę moją Julką i chce mieć dobry dźwięk w samochodzie podczas jazdy. Slucham dużo muzy z CD oraz MP3 (niekoniecznie audiobook-i). Mam nadzieje, ze na jakimś spocie bedziecie mogli sobie porównać BOSE vs. normalne audio. :P
---------- Post added at 19:15 ---------- Previous post was at 19:12 ----------
Witaj!
miałem też dylemat czy biała czy czarna. rozum zdecydował i faktycznie nie widać szklanego dachu na czarnym kolorze... :/ jesli chodzi o miejsce nad głową-jest wystarczająco dla osób <190cm.
Witam ponownie,
Rozumiem, ze wybrales czarna ze szklanym dachem?
Wiesz cos na temat trwalosci tego bialego pastelowego koloru? No i wciaz nie wiem, co z kwestia anteny do cb, chcialbym miec antene na magnes, zeby nie dziurawic auta.
Co do miejsca, to siedzac z tylu na srodku - wzrost 174cm, czulem jak moje postawione do gory wlosy szorowaly po podsufitce, a wlosy nie maja metra :P
Pozdro!
Mam biały pastel, samochód użytkowany od marca, 13 tys. km przejechane.
Lakier trzyma się dobrze. Myję tylko ręcznie. Przed wakacjami porządnie go zabezpieczyłem dwoma warstwami wosku i jest OK.
Co do Bose... IMHO różnicę słychać, ale nie wartą tej dopłaty.
Wyslane z SGS2 przez Tapatalk.
Ludzie, w tym aucie nie chodzi o ilość miejsca z tyłu... Są praktyczniejsze auta, naprawdę sporo.
Już wcześniej pisałem, mam od 2,5 roku czerwone pastelowe MiTo (rosso giulietta) i nic się z lakierem nie dzieje. Od kilku miesięcy biała Julka i też się nic nie dzieje.
Co do skóry, to czerwona szybko robi się świecąca, jeździłem testówką z przebiegiem kilkuset kilometrów i już było widać. Na czarnym to też się pojawia ale mniej. No i kwestia jeansów... dzisiaj większość spodni pięknie farbuje :) Ta niebieska farba przeniesiona na czerwoną skórę może być trudna do usunięcia.
Kwestia pełnej skóry i połówkowej... to rzecz indywidualna. Mnie się wydaje że jeśli np. samochodem co jakiś czas jedzie dziecko to ze skóry łatwiej usunie się większość zabrudzeń niż z tkaniny która na dodatek ma trudną do czyszczenia fakturę.
Też mi się tak wydaje, że za te pieniądze można zbudować coś lepszego.
Pytanie jakie średnio spalanie ma kolega w QV, gdyż rozważam również zakup tej wersji Giulietty i czy jazda jest wystarczająco komfortowa na nierównej nawierzchni. Nadmieniam, że samochód będzie eksploatowała :girl_wacko: i wibracje nie zawsze są tolerowane ;).
Witaj,
Widzę że masz takie same dylematy jakie ja miałem więc wtrącę swoje trzy grosze ;)
1. Też brałem szklany dach i też chciałem czarny kolor, niestety w takiej konfiguracji dach jest z zewnątrz niewidoczny. Oczywiście najładniej wygląda on z białym lakierem
bo kontrast jest duży i czarny dach pięknie się odcina. Jednak w ogólnym rozrachunku moim zdaniem oczywiście całościowo ładniej prezentuje się czarna julka. Dodatkowo jeśli weźmiesz
pakiet sport to masz ciemne tła w reflektorach i pięknie to wygląda w połączeniu z czarnych lakierem. Do tego satynowe lusterka - cud malina ;)
Ja chciałem żeby auto było mocno czarne więc wziąłem zwykły lakier czarny (nie etna) bo ten etna jest mniej czarny. Ale za to jest trwalszy. Zawsze coś za coś.
Tak na marginesie widziałem niedawno czarną julkę QV z grafitowymi felgami 18 cali i i przyciemnianymi szybami - coś pięknego!
Co do skóry: też miałem dylemat i w końcu wziąłem czerwoną skórę. I nie żałuje, bo ona zdecydowanie najlepiej wygląda do czarnego lakieru. Skóra jakościowo jest świetna, po 4 miesiącach użytkowania auta
kiedy do niego wsiadam wciąż czuję zapach skóry ;) Jest miękka, wygodna, warto kupić jedynie dobre preparaty do konserwacji i czyszczenia.
Jeszcze co do dachu: ja mam 179 cm i jak siadam z tyłu tm mam około 1cm do sufitu. W punto miałem więcej ;)
Moim zdaniem nie jest tak że ten szklany dach zmniejsza wysokość, raczej zwiększa - warto się przyjrzeć jak on jest wpasowany w dach.
Podsumowując: ja wziąłem czarne z czerwonym i nie żałuję ;)
Pozdrawiam
Luke
Ja wziąłem czerwone z czarnym i też mi się podoba, chociaż wolałbym beżowe (gdyby nie nieszczęsne czarne boczki...).
też wziałem czerwoną z czarnym. Do tego skóra i dach szklany. Z ostatnich dwóch dodatków jestem bardzo zadowolony. Nie ma to jak zapach skóry w samochodzie, a otwierany dach wprowadza luzacki klimat. Taka namiastka kabrioletu, troche zawsze świeżym powietrzem powieje:)
Polecam również ksenony. Są fantastyczne i przydają się szczególnie na naszych polskich drogach.
Jak mnie dzisiaj prawie przymarzł tyłek do mikrofibry, podziękowałem sobie za to, ze nie wziąłem pełnej skóry :).
podgrzewane fotele.. :)
Wolałem te pieniądze widać na inne rzeczy :).
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Postanowione - biore na bank czerwona skore i czarny lakier [etna], zastanawiam sie jeszcze w kwestii dachu - nie ukrywam, ze w trasie lubie przycisnac, a nie lubie mandatow :) Postanowilem wiec kupic reczne cb-radio, co by nie zagracac Julki zwyklym radiem no i caly czas nie wiem, czy ze szklanym dachem bede mial gdzie postawic magnetyczna antene. Jakas podpowiedz? Uzywacie wogole CB, szklanodachowcy?:)
Poza tym bedzie tez pakiet sport + premium + pare innych dodatkow - jutro zamawiam, wiec bede wdzieczny za rozwiazanie kwestii anteny do cb.
Juz sie nie moge doczekac autka, a podobno Julka bedzie dopiero na przelomie roku! :(
Poza tym dzis sprzedalem mojego kochanego Subcia, ktory byl bardzo grzeczny i nigdy mnie nie zawiodl. Mam nadzieje, ze Jula bedzie rownie grzeczna :P
Pozdrawiam!
PS. Luke, jakies podpowiedzi co do specyfikow dla skory? Czego uzywasz i jak czesto?
Ja swoje radio musiałem wywalić do drugiego samochodu. Niestety na dachu nie znalazłem miejsca na magnesową antenę. Ewentualnie klapa bagażnika na jakiś zaczep - ale ja nie lubie takich eksperymentów. Dach sam w sobie jest fajny jedyny mankament to właśnie mocowanie anteny.
Do skóry polecam preparaty Gliptone - kilka osób na forum używa i jest zadowolonych :)
jesli dobrze kojarzę spróbuj jeszcze przed zakupem, przyczepić na kawałku tylnej klapy (pomiedzy szkłem dachu a spoilerem)
a druga opcja nie lepsza, to podejrzewam, ze G ma taki sam dach jak Bravo, a tam, podczas ostatniego TDP zauwazyłem ,że montują koguta na tym kawałku pomiędzy szyba czołową a szkłem dachu wiec może ten kawalek też jest metalowy;)
Edit:
ewentualnie spróbuj z Sirio Triflex
Hej,
Kupiłem to: http://allegro.pl/czyszczenie-jasnej...881374721.html
Zestaw składa się ze środka do czyszczenia oraz drugiego do konserwacji.
Ściereczka + gąbka była w zestawie.
Działa super, ten preparat do konserwacji ma jakby ma konsystencję kremu - pięknie się wciera.
Użyłem póki co raz, tam jest instrukcja chyba zalecają co kilka miesięcy...
Żona wyczyściła tym sobie skórzaną torebkę (też włoską ;) ) i wygląda lepiej niż nowa ;)
Ja mam to samo. Jest OK, ale nie mam porównania.