Adam my tam będziemy od samego rana. Także może się ktoś skusi na prawdopodobnie ostatnią kiełbache z ognicha.
- - - Updated - - -
Może nasz nowy funfel się pojawi.
Printable View
Adam my tam będziemy od samego rana. Także może się ktoś skusi na prawdopodobnie ostatnią kiełbache z ognicha.
- - - Updated - - -
Może nasz nowy funfel się pojawi.
jest ktoś chętny na grilla ?
jeśli tak, to dzisiaj od godziny 14.00 zapraszamy na stawy do Damiana.
powinno pojawić się tez kilka osób z Rybnika :-)
Dojazd:
http://maps.google.pl/maps?saddr=50....p=1&sz=13&z=12
Cytat:
spotykamy się w Pilchowicach na stawach rodzinnych.
Aby tam dojechać, należy przelecieć całe Pilchowice, kierując się w stronę stanicy. Za znakiem z końcem Pilchowic jest duży baner reklamowy informujący o łowiskach (po lewej stronie).
8/9 lub 15/16 grudnia planujemy wypad do kręgielnii w Gliwicach (Ikar).
Koszt : 59 zł / godzina / tor + jednorazowa opłata za obuwie 3zł.
Idealnie gdy na jednym torze grają cztery osoby. Także koszt od osoby wyniósłby niecałe 18 zł/godzina. Planujemy zagrać 2 godziny.
Zastanawiamy się również na pograniem w bilarda. Klub znajduje się również w Ikarze.
Koszt : 12 zł* / godzina / 1 stół
*cena przybliżona ponieważ nie byłem tam już rok czasu.
Jeśli ktoś jest chętny i wie, że na 100% będzie mógł się pojawić proszę o informację.
Zgłoszenia będę przyjmował do 3 grudnia, gdyż muszę jeszcze zarezerować tory/stoły.
Jednocześnie rposzę o przemyślane decyzje, ponieważ w momencie rezerwacji muszę podać konkretne informacje, za które później będziemy płacić! Jeśli ktoś nie wie na 100 % niech wstrzyma się z decyzją do 3 grudnia.
Dzięki za uwagę,
Adam
Również wielkie dzieki było naprawdę miło :) a na bilard i kręgle to juz mnie +1 mozesz zapisac:)
Adam ze mną wiesz jak jest. Także dolicz 2 osoby plus. Czyli ja i Sonia. W tym przypadku to jest na bank. Wielkie pozdro dla kolegów z Rybnika.
hej mnie też zapisz pozdro
Panowie co tak cienko z tymi zapisami. Przy okazji pozdrowienia dla kolegi z rybnickiej.
W Ikrze są cztery tory, także jeśli zbierze się wecej niż 12 osób idziemy na bilard.
Wątpie, żeby udało nam się zarezerwować wszystkie to tory, tym bardziej że będzie to weekend.
Obecnie jest nas 7 osób:
Diman + Sonia
Rysio + 1
Dotek78
dadasiek + Karna
pozdrawiam,
Adam
Dzisiaj wybrałem się o 10 rano do centrum Gliwic coś załatwić i krążyłem po centrum 15 minut a i tak nie udało mi się znaleźć miejsca do zaparkowania. Ogólnie nie widzę innego sposobu niż zostawienie na płatnym parkingu. Po za tym wszędzie zakazy zatrzymywania się.
W końcu od przyszłej jesieni parkowanie będzie płatne. W gazecie miejskiej są szczegóły http://gliwice.eu/sites/default/file...2_internet.pdf
Zastanawia mnie czy nie są to zbyt duże stawki porównując np do Bytomia i Katowic.
Moje pytanie do alkoholików z urzędu miejskiego, czy będzie można w końcu zaparkować za opłata na chodniku na ulicy Zwycięstwa. Aktualnie tam straż miejska poluje jak ktoś stanie nawet na chwile.
dla mnie to jakaś masakra. biorąc pod uwagę, że pracuję w samym centrum miasta będę musiał wykupić miejsce na parkingu strzeżonym za 100 zł ponieważ płacenie 8.90 zł dziennie jest nieopłacalne...
Chyba, że uda mi się zameldować mój samochód u osoby z pracy, która mieszka w obrębie strefy płatnego parkowania....
Ewentualnie zostawienie auta gdzie dalej centrum i dojazd autobusem..lub z domu do pracy autobusem za 120 zł miesięcznie co byłoby najbardziej ekonomiczne...ekologiczne pewnie też... :P
co do samych cen, to są wyższe niż np. Bytomiu Tam za godzinę płaci się 1,50 zł (ale nie ma podziału na strefy).
Ogólnie to miasto ma problem z zorganizowaniem większej ilości darmowego parkingu dla osób pracujących w centrum.
Najłatwiej postawić parkomaty i niech ludzie płacą...
Najbardziej to współczuję osob, które mieszkają w strefie gdzie postawią parkomaty...będą musiały wykupić karty za 120 zł rocznie. Wydatek nie za duży ale jednak...
miłego dnia :)
Adam
ps. Archi, Twoja GT na zdjęciu :P -> http://www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=43957
W Bytomiu parkowanie mi sie podoba godzina 1.50 ale jak wrzuce np 2 zl to robi sie juz poltorej godziny. Ogolnie miejsca tam nie brakuje i mozna tam stanac praktycznie wszedzie bez durnych zakazow.
Ogolnie zobaczymy czy zrobi sie luzniej w centrum. Teraz i tak place 2 zl za godzine na platnym. To o tak mniejszy koszt krazenie i spalanie paliwa
Co do bilarda lub kregli to jak bym poszedl, zabralbym zone, chyba beda jakies kobiety? Ale nie chce sie teraz na 100% deklarowac, bo jeszcze nie wiem czy bede mogl.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Się wybuduje taki parking :P
Wysłane z mojego HTC One S
Myślę panowie że najlepiej się będzie przerzucić na rower. Narzekacie i narzekacie a i tak to nic nie zmieni. Nasze urzędy zawsze były na pierwszym miejscu i tak będzie dalej. A ty jak chcesz stać to płać niestety taka jest nasza polska urzędnicza filozofia. A i tak musimy tam stać także płacić też będziemy. No ba ale kogo nie stać jak nie nas zwykłych zjadaczy chleba. Pozdro miśki.
Mam takie pytanko. Może ustalili byśmy jakiś konkretny termin i godzinę na tego bilarda. Bo do grudnia już blisko. Adaś porusz temata bo tobie wychodzi to najlepiej.
aktualizacja do :
Cytat:
aktualnie zapisani :
Diman + Sonia
Rysio + 1
Dotek78
dadasiek + Karna
Cytat:
Termin : 8 grudnia. Godzina 16.00-18.00 (zależnie od wolnych torów na kręgielni).
Godzinkę wcześniej podjeżdzamy pod Auchan w Gliwicach (na rybnickiej).Cytat:
Zmiana terminu zgłoszeń : do 30tego listopada
pozdrawiam,
Adam
czyli 8.12 o 15 pod auchanem w gliwicach
8 grudnia ale godzinę jeszcze Wam podam, ponieważ nie wiem na którą będą tory zarezerwowane.
30 listopada idę do kręgielni, także tego samego dnia określę dokładną godzinę :-)
pozdrawiam,
Adam
Witam. Mam problem, miałem zepsuty czujnik doładowania turbo. Wymieniłem go. Ale moje autko dalej grymasi raz jedzie a raz nie czyli błąd tkwi gdzieś dalej. I w związku z tym mam pytanko czy ktoś ma jakiegoś szpeca z kompem co by raz mnie podpiął i w końcu znalazł tą prawdziwą usterkę. Pojechał bym do Ganineksu ale tam zerwą ze mnie skórę. Z góry dzięki.
To myślę, że najlepiej do Cinka pojechać.
to ja tez mam pytanko;) "cykalo" mi cos pod maska, mechanik wymienil kolo pasowe od paska klinowego, cykanie zamienilo sie w piszczenie, zostalo wymienione wszystko od paska klinowego czyli pasek, napinacz oraz rolka a jak piszczalo tak piszczy ( tylko na zimnym silniku, po kilku minutach juz nie slychac), wymienilam tez olej razem z filtrami, czy ktos wie co to moze byc? zaplacilam juz 1000 zl za to wszystko i nie wiem co dalej;/
Dzięki wielkie. W poniedziałek podjade na tą Wójtowską może w końcu ktoś będzie miał jakieś pojęcie i sobie z tym poradzi.
- - - Updated - - -
A z tym paskiem to może pasek za słabo naciągnięty ja tak w golfie miałem, dociągnąłem pasek i było ok.
- - - Updated - - -
A co to za Cinek. Bo jak nie jeden to drugi. Któryś na pewno coś mi poradzi.
A jakiej firmy pasek założyłeś?
Zainteresuj się tym tematem http://www.forum.alfaholicy.org/156/...polecacie.html
Adaś ty dałeś to na forum ogólne czy jak.
- - - Updated - - -
A ty Ozi z Darkiem śmigacie też czy tego typu imprezy też was nie kręcą. Stare dziadki.
stare dziadki tos pojechal nie karzdy lowi dziennie ryby:)
Tu nie chodzi o ryby tylko o kręgle. I zmień to zdjęcie bo straszysz. hi hi. Buuu.
8 grudnia - wypad na kręgle8 grudnia (sobota) spotykamy się na kręglach w Gliwicach (Ikar - http://strikegliwice.pl/).
Zarezerwowałem dwa tory od godziny 17.00 na dwie godziny.
Lista osób zapisanych :
Diman z Sonią
Rysio z osobą towarzyszącą
Dotek78
Kika13 i dadasiek
0 16.15 wyjeżdzamy spod Auchan w Gliwicach (ul. Rybnicka), dlatego proszę się nie spóźnić. Śpieszyć nie ma się co, a ważne by każdy dojechał bez szkód ;-) Tym bardziej, że śniegu ma nie zabraknąć.
Koszty : 59 zł/godz/tor czyli 4 x 59 zł // 236 zl / 7 osób = 34 zł + 3 zł para obuwia.
Bar jest, także można się czegoś napić i coś zjeść.
Gdyby było nam mało to piętro wyżej jest klub bilardowy :-)
Gdyby ktoś z osób niezapisanych, chciał do nas dołączyć, to zapraszamy.
pozdrawiam i do zobaczenia,
Adam
Jak mi się uda a to będę wiedział na kilka godzin przed to z chęcią dołączę :D
oo chetnie tez sie dolacze :) jezeli mi nic palnow nie popsuje :D Bedzie to moj debiut :D
brak większej ilosci chętnych????
Adaś za oknem coraz więcej śniegu. Aż mi się podoba. Mogło by tak popadać trochę dłużej to zmontowali byśmy ten kulig.
- - - Updated - - -
A co do tych kręgli ja pierwszy raz w życiu będę grał. Ale będzie cyrk.
Trzeba poszukać gdzie vw mają zlot :-P
Wysłane z mojego HTC One S