Kolego gdzie takie zakupiłeś ? I jaka cena?
A ja dzisiaj wymieniłem termostat i w końcu alfa nabiera temperatury :)
Printable View
Spryski mgłowe pochodzą z Citroëna C3, kupiłem je w ASO Peugeota za 29zł, numer części to 6438v8. Potrzebowałem jeszcze narzynki M8(17zł) żeby zrobić na nich gwnit bo są deko za duże, do tego nakrętka i podkładka.
A ja dziś idąc z "duchem czasu" zmieniłem koła na letnie. Od razu wygląda inaczej :).
Fotki w temacie z sygnaturki.
Dzisiaj Alfa wylądowała u mechanika. Czeka ją mały remoncik silnika, wymiana sprzęgła, zniszczenie kliku ognisk korozji i parę drobniejszych rzeczy. Przez klika godzin przyglądałem się jak po kolei z komory silnika znikają zbiorniki, przepływomierz, kolektor dolotowy, aparatura wtryskowa, chłodnica, wszystkie węże, kable no i na końcu silnik. Czekają mnie 3 tygodnie bez Alfy :(
Wymieniłem rolkę prowadzącą pasek klinowy i ustawiłem zbieżność. Znaczy się mechanik to zrobił;)
Wymienione linki ręcznego, zatankowana i umyta. Wczoraj dokończyłem drugą lampę dzienną, dziś powinien przyjść automat do dziennych i projekt będzie skończony.
Wymieniony czujnik od świateł cofania i sklejone lusterko
A ja wczoraj podjechałem na ręczną myjkę, a dziś dokładnie odkurzyłem, wymyłem pięknie szyby i wyczyściłem deskę i wszystkie plastiki.
Wjechały też letnie dywaniki :D
Wymieniłem przegub zewnętrzny, a następnie umyłem Alfę.
Pozdrawiam.
- Rafał