Napisał
wkamil
Zgodnie z definicją pasa ruchu zawartą w Prawie o ruchu drogowym "każdy z podłużnych pasów jezdni wystarczający do ruchu jednego rzędu pojazdów wielośladowych, oznaczony lub nieoznaczony znakami drogowymi" S8 i inne ekspresówki to drogi czteropasmowe (dwujezdniowe). Droga dwupasmowa, to nie jest droga posiadająca dwa pasy do jazdy w jednym kierunku, tylko dwa pasy w obrębie jednej jezdni. I takie właśnie drogi miałem na myśli. Ja oczywiście bardzo doceniam rozwój sieci eSek, sam mam w pobliżu miejsca zamieszkania jedną, z której chętnie korzystam, ale raczej niewiele osób może chyba powiedzieć, że ruch pozamiejski to dla nich tylko drogi S i autostrady. Dlatego chciałbym zobaczyć asa pomykającego zwykłą pozamiejską drogą prędkościami właściwymi dla dróg ekspresowych ;)
- - - Updated - - -
Ale tylko ze spalania na kompie, realne możesz sobie do piekarnika włożyć :) A ponieważ Święta za pasem otrzymujesz w nagrodę, za dobre chęci, 5 l oleju kujawskiego :) Trzymaj w bagażniku, w razie czego pół Polski na nim przejedziesz :D