wymieniłem emblemat z przodu (1h)i w koncu zarówke przy zapalniczce (5min)
Printable View
wymieniłem emblemat z przodu (1h)i w koncu zarówke przy zapalniczce (5min)
Letnie oponki dziś założone, myjnia ciśnieniowa (umyłem auto, wyjechałem i co? rozpadało się), pompka pł. spryskiwaczy kupiona, bo obecną mam dziurawą - leje więcej płynu do gleby niż na szybę. Do tego przejażdżka rekreacyjna bez konkretnego celu po dobrej, krętej drodze :)
Za to dziś zaświeciła mi się kontrolka od żarówki - nie działa postojowa lewa - już kiedyś mi też nie działała dwa dni, jak pojechałem do tesco kupić i ofc nie znalazłem, wyszedłem, odpalam auto, i co? Sama się naprawiła. Mam nadzieję że i tym razem się sama zregeneruje. Jeśli nie to kupię komplet dwóch H6W LED na postojówki.
W najbliższym czasie planuję oddać klosze do polerki i auto do kompleksowego mycia, prania, woskowania.
A w nieco dalszym, za 2,3 miesiące kupić wymarzone TOORA 17" wraz z oponkami ;)
PS. co do żarówek, może ktoś podesłać jakiegoś tutoriala jak wymienić jedną z żarówek od podświetlania zegarów i jaka to żarówka? bo nie świeci mi ta od ''dołu'' obrotomierza, w nocy zakres od 0 do 3 tyś obrotów mam niewidoczny :P
Ja również założylem letnie ogumienie oraz wymienilem filtr paliwa.
Dzisiaj dałem jej odpocząć :)
Oprócz tego wczoraj przeczyściłem styki żarówki postojowej, komputer wywalał że jest przepalona, mimo tego że świeciła.
Zakończyłem projekt "światła dzienne do 147, które nie psują jej pięknego ryjka" i nabiłem równo 77kkm.
Światła wyglądają tak:
http://img716.imageshack.us/img716/928/photodfk.jpg
Zapalają się automatycznie z zapłonem, a gaszą się równocześnie z włączeniem świateł pozycyjnych.
oddałem bellę do lakiernika na malowanie zderzaków, bo sa porysowane i malowanie tylnych drzwi i nadkoli
moja jedzie na wymianę sprzęgła no i tak przy okazji już rozrząd zrobię, dolny prawy wahacz przód, łączniki stabilizatora przód, olej z filtrami powietrza i paliwa.
Zamówiłem przedni emblemat no i poszukuję ładnych felg na lato aby alfunia się cudnie prezentowała :P
Dziś była wymiana łożysk(tył) plus przy okazji wymieniłem tarcze wszystkie i klocki oraz małe odmłodzenie zacisków(szlif i czarny lakier)
Odebrałem ją po tygodniu od mechanika, wymieniłem olej, umyłem, odkurzyłem i wysprzątałem.
Założyłam białe kierunki boczne :) I like it :D
Jak zrobię powalające na nogi fotki to wrzucę w dział "Nasze Belle" :)