to zalezy podobno od wartosci samochodu, u mnie przy leasingu w Leasys dla Giulii Business MY'20 nie wymagali posiadania alarmu
Printable View
Hej. Czy ktoś ostatnimi czasy, rozglądał się bądź kupował Stelvio za gotówkę (zakup prywatny/osoba fizyczna)? W Gdańsku "średnio" chcą negocjować, a i atmosfera słaba. Myślałem, że po wypowiedzeniu umowy dealerskiej przez producenta, bardziej będą się wszyscy starać... a po doświadczeniach z innymi markami, wiele wcale nie oczekuję. Ot, minimum uprzejmiści i dobrej woli ;)
Mam pytanie odnośnie alarmu... Na pewno za niego nie dopłacałem, na pewno był jako płatna opcja, a po zamknięciu samochodu migają czerwone lampki przy klamkach drzwi - wersje bez alarmu też tak mają, czy ktoś się pomylił w fabryce?
też tak mają
jest to zalezne od wartosci a prog ustala indywidualnie kazdy leasingodawca ;) moze sie to tez roznic w poszczegolnych latach. Dla leasingu FCA (Leasys) bylo to chyba rzeczywiscie 150 tys.
Cześć .
Po podziwianiu na drodze choć rzadko się zdarzało modelu Stelvio w końcu mam możliwość takie auto nabyć . Wybrałem model Veloce praktycznie na full wyszło prawie 290tys. zł , wysłałem zapytania do salonów ( mało ich w polsce i w sumie ciężki kontakt przez e-mail ) jest szansa na auto do produkcji jeszcze w grudniu i mam takie pytanie zapewne jak każdy kto myślał o zakupie , przy takiej kwocie idzie dostać rabat 20%+ czytałem o tzw. demoVip choć może nie aktualne oraz pojazd będzie z końca roku ( utrata wartości po nowym roku ) więc też cena powinna być lepsza . Dostałem jak narazie po tylu zapytaniach jedną propozycje 11% z oburzeniem ,że chcę więcej , są to niszowe samochody w porównaniu np. GLC43 , których pełno na drodze ,a na stocku nie ma nawet 1 sztuki na sprzedaż , więc salonowi powinno zależeć . Leasing też dostałem słaby ,ale to mały problem bo zapytanie wyślę do banków choć widziałem na forum ,że 100% osoby podostawały , ale od czego to zależy nie wiem .
Z wyposażenia Veloce nie wiem czy brać dodatkowo :
-alarm fabryczny ( nie patrząć na wymóg leasingu/ubezpieczenia) praktycznie żaden nowy samochód nie ma tego w standardzie
-FSD lub active suspension (jeżdżę trochę dynamicznie , ma ktoś taką opcje jakieś plusy ?)
-mechanizm różnicowy (up)
Proszę o waszą opinie co do modelu Veloce i veloce ti praktycznie ten sam konfig i ta sama cena , nie mogę różnic się dopatrzyć (ti ma dostępne 21 ,ale chyba dla tego modelu 20 cali jest wystarczające ?)
Pozdrawiam.
Nasza opinia jest taka: żeby kupić Stelvio w Polsce w dobrej cenie trzeba bardzo chcieć je kupić :P Dilerom nie zależy na tym, żeby je sprzedawać, ale jak będziesz bardzo uparty, to dostaniesz te +20% upustu, choć pewnie nie w tym roku i nie w tym salonie. Pamiętaj, że pierwsza selekcja użytkowników Alfy odbywa się w salonach - najpierw musisz sam udowodnić, że Alfa to jest auto dla Ciebie :D