dotarte
Printable View
dotarte
700 z CC
U mnie przy takim samym silniku średnia z ostatnich 22tys km to 8.6l. Jazda to głównie zakorkowane miasto lub autostrada (tempomat -160km/h). Najniższe spalanie jakie odnotowałem na całym baku to 7.2l - trasa na południe Polski, trochę ekspresówek i drogi lokalne. Najwyższe to 9,9l - zima, tylko miasto.
Wszystko zależy od tego gdzie jeździsz. 7,5 a nawet 6.5 jest do zrobienia w odpowiednich warunkach. Jeśli jeździsz na krótkich odcinkach w korkach albo na kilkusetkilometrowych trasach ze średnią prędkością powyżej 150, to spalanie będzie po prostu wyższe.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam rozumieć ze jak Wy tu piszecie o spalaniu to mam rozumieć w normalnych warunkach, czyli wiadomo, dzisiaj jeżdżę po mieście a jutro np mam zrobić 50km na trasie i średnia wychodzi,a nie o ekstremalnych sytuacjach z górki i na luzie,
Pozdrawiam
Trasa Kłaj- Oświęcim 103 km. Najpierw 5 km drogą lokalną a potem wjazd na autostradę i cały czas tempomat lekko ponad 150 km/h. Raz zatrzymałem się na bramkach i potem 1,2,3,4 do Max obrotów i 6-ka- znów 152 na tempomacie do Chrzanowa. Przy zjeździe z autostrady komp. pokazał 7.3 czyli real. 8.1. Zrobiłem kiedyś taki sam test z Volvo S60 D5 i wyszło real 7.2. Taka ciekawostka:)
P.S: aha w Volvo skasowałem licznik spalania przy wjeździe na autostradę czyli muszę powtórzyć porównanie :)
A ja mam z ostatnich ~4000 km średnie 8.4. Mniej więcej, miasto 50%, albo jak kto woli - trasa 50% :D
U mnie 100% miasto po 350 km średnia z kompa to 13,2. Jeżdżone spokojnie, korków od cholery. Średnia prędkość to 19km/h. Silnik 2,4 z Q4.
Przed swietami trasa 1300 km srednie spalanie 6.9 litra /100km. Caly czas autostradami, predkosc srednio 140 km/h, chwilami okolo 200 km/h.