2,5 V6 cały remontuje
Printable View
2,5 V6 cały remontuje
A coś się dzieje złego czy po prostu chcesz remont zrobić a jak z regenerujesz wał
Nic sie raczej nie działo wielkiego, w deszczowy dzien napinacz pościł pasek i rozrząd za szybko pobiegł, ale nic nie uszkodziło, moze bezkolizyjny silnik ;) nad regeneracja wału sie jeszcze nie zastanawiałem, pomierze go przy rozbieraniu na danych z książki serwisowej, panewki STD wiec możliw, ze nastawiam sie na zostawienie wału jak jest. Ogolnie to mój pierwszy raz z remontem silnika. Zabrałem sie głownie za jego remont z chęci przywrócenia dawnych koni mechanicznych i przyjemności z praca nad jego składaniem ;) mam nadzieje ze blok jutro juz połączy sie ze stojakiem i zacznę rozbieranie dołu, bo głowice czekają juz po regeneracji
Bedzie dobrze ;) z tego co wiadomo po poprzednim właścicieli to wał nie szlifowany wiec raczej nie ma możliwości sie zużyć do 0.25, a moze ma ?
jak by był szlifowany to raczej silnik nadawałby się do śmieci.
Wymiar czopa korbowodu max 52.000 do min. 51.900 to ciekaw jestem gdzie chcesz pchać panewki 0.25 nad wymiarowe jak zużycie wału nie może przekraczać 10 setek
Nie chce dlatego kupione mam STD, dam radę wyjąc blok bez skrzyni ? Bo auto podniesion mam na kobylkach pod koło i nie uda mi sie zluzowała mcpersona zeby odciągnąć przeguby jak w książce serwisowej. Chyba ze jakis inny sposób ?
Tak wygląda listwa po renowacji :)Załącznik 177213Załącznik 177214
Super efekt, u mnie nawet juz nie widac imitacji słoi, myślisz, ze mogę doprowadzić ja do twojego stanu. Opisz procedurę jak możesz lub wykonawcę przedstaw
Oddałem ja do hydrografiki oni maja procedura chyba taka w pierw szlifuja wygładzają potem grafika i lakierowanie całość 300 zł 2 tygodnie czas oczekiwania