Dziś po zmianie overboosta na nowy Alfa odżyła. Teraz mogę wyprzedzać bez odcinki przy 2.5tys.obr. , na 4 biegu;-)
Printable View
Dziś po zmianie overboosta na nowy Alfa odżyła. Teraz mogę wyprzedzać bez odcinki przy 2.5tys.obr. , na 4 biegu;-)
Wygłuszyłem drzwi, zmieniłem głośniki.
Gra :D
zatankowana pod koreczek vervą, teraz czekamy na poprawe pogody i będziemy kąpać alfę co by się jej wizaż poprawił.
Po raz któryś wymieniłem uszczelkę spod bagnetu.
Odkurzyłem, umyłem i nie pada;)
Zaszczyciłem ją swoją obecnością i ją przygarnąłem do siebie - to chyba dla niej na razie największy uczynek :D
Wysprzątana i umyta:)
A ja dziś Belle podłączyłem pod kompa skasowałem jeden mały błąd i sprawdziłem przebieg na odometrze 948532 km :D ciekawe czy do miliona dociągnie :D
Moja dostała nowe oczy bixenony D2S plus dolot górny od misia z forum
W "małej" rozerbalem caly egr i chcialem czyścić. Okazalo sie jednak ze nie ma co czuscic gdyż wszystko eleganckie. Przyczynę poznalem juz po chwili. Elektromagnes od pierburga przestał dzialac bo moja Alfa sama zdecydowala że chce mieć zaślepke :)
A ja wczoraj podwiesiłem na nowo linkę ręcznego w mojej, bo się przedwczoraj zaczep zerwał :D
Założyłem Belli zimowe kapcie, ale niestety na stalówkach :(
5 godzin z Alfa-mycie+glinkowanie+glaze+wosk. Padam ze zmeczenia ale było warto:-)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2014/11/85.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2014/11/86.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2014/11/87.jpg
Maniek ci da??????
Hmmmmmm
Ja dzis zaczalem proces wymiany oleju w skrzyni biegow - nowy - 75W85
Do tego uszczelniacz na wale od strony skrzyni
Aha.. zapomnialem - kupilem druga skrzynie, bo w mojej rozlecial sie mechanizm roznicowy... wrrrr..
ps. dalej ja kocham - busso rulez ;)
Przerejestrowałem swoją, teraz jest już tylko moja w każdy możliwy sposób :D
Tank verva full i kolejne dwie motomonetki do kolekcji
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Wczoraj wymiana lozyska lewy tyl oraz klockow z tylu gdyz jeden sie skonczyl.
Kupiłem osłonę pod silnik xD
Naprawiłem lusterko zewnętrzne, które urwała mi pewna Pani w Hondzie ;)
Zmieniłem kola na zimowe w "dużej" oraz bardzo dokladnie umylem i nawoskowalem. Tak wiem ze święto jest ale to jeden z nielicznych wolnych dni...
Wymieniłam żarówkę w halogenie :D :D :D własnoręcznie, przy pomocy mojego zestawu śrubokrętów z biedronki hahaha :D
Wyjechałem dzisiaj alfiną z garażu, otworzyłem drzwi. Po kilku godzinach zamknąłem drzwi i wjechałem do garażu. ;)
Nabyłem drogą kupna nakładki na progi i konsole środkową ok SP, dymione kierunkowskazy i ogranicznik drzwi kierowcy. Zostały jeszcze tylko czarne zegary do jtd do zakupienia.
Wymieniłem filtry kabinowe. Stare były firmy Bosch (mocno niedrożne), więc pierwszy właściciel coś jednak w niej wymieniał :) Wymieniony przewód gumowy wody między zbiornikiem wyrównawczym a blokiem.
Okleiłem folią słupki. Folia chropowata, więc myślę, że wytrzyma dość długo.
Coś z lewej tylne drzwi za nisko przyklejone do uszczelki :)
Moja od 3 dni w garażu umyta czeka na nowy olej. Międzyczasie znalazłem buga w układzie nawiewu, który będzie naprawiony.
Umyłem,nawoskowałem,wypolerowałem siadłem i się gapiłem???
Wyjeździłem 2/3 baku paliwa;)
no to podbijam stawkę
wymieniłem
rozrząd
koło dwumasowe
sprzęgło
wyprzęgnik
wymieniłem olej w skrzyni biegów
nakremowałem fotele skórzane specjalnym płynę
nasmarowałem uszczelki
Setup zimowy założony czyli ori alu 17 z oponami zimowymi.
Mała została zlogowana. Wyglada na walnietą przepływkę. Spec jeszcze analizuje program i logi. Zobaczymy co sie urodzi...