Karmal no to teraz ładnie przyspiesza :)
Printable View
Karmal no to teraz ładnie przyspiesza :)
Zaraz jadę ją odebrać.... jeszcze nie wiem :D
Witam
Ja dziś zerwałem pasek rozrządu w sumie to sam pękł ( jechałem 20 km/h ) Jutro mechanik -- żałoba .
auto ma 73 tys.. pasek od nowosci -- w przyszłym tygodniu miałem zmieniać rozrząd :D -- a to peszek . Teraz rozrząd bede miał wymieniony w cenie naprawy :D
Ale i tak kocham to auto :D
jak się przez 7 lat nie wymienia paska, to się urywa :( ogólnie to do 5 lat bez względu na przebieg
oby nie było sporo do naprawy
jakis czas temu wyczyściłem sobie mechanizm wycieraczek, wszystko ładnie itp. Pech chciał że nie dokręciłem sobie tej od strony pasażera. Podczas jazdy i małym deszczyku ramie sie poluzowało, a to od kierowcy zaklinowało sie na tym od pasazera. Musiałem wszystko rozbierać, rozkrecać i czyscic. Teraz chodzi jak zloto ;)
Ja wczoraj wymieniłem nagrzewnicę - da się od strony silnika, a idioci z ASO w Poznaniu chcieli to wymieniać przez deskę rozdzielczą...wiecie ile krzyknęli??? 2 000 zł, totalne bezmózgowie i naciąganie klienta! Wymieniłem za 700 zł wraz z nabiciem, sprawdzeniem szczelności i odgrzybieniem klimy + Paraflu i ścieżka diagnostyczna u Piotrka Nagórskiego(też ASO ale z prawdziwego zdarzenia), którego polecam wszystkim z okolic którzy chcą mieć dobrze i fachowo zrobione autko...
wymiana wahaczy górnych(sam się grzebałem nawet szybko poszło, mam nadzieje że do jesieni dadzą radę)
wymiana oponek na letnie(wreszcie zakręty biorę bez obawy:crazy_pilot:)
zrobiona geometria
i oczywiście jak zwykle po wypłacie napoiłem dobrą ropką do pełna, jeszcze w weekend olej i filtry wymienię a swoją drogą gdzie jest ta wiosna bo brak mi słońca, bo bym umył moją kobyłkę;)
Dziś bella dostała nowy filtr powietrza:)