a o tej sztuce cos wiadomo?
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...portwagon.html
Printable View
To forumowe auto (jak widac)... na pewno trzeba obejrzec, bo na pewno jest zadbane.
I tez glupio pisa tutaj o tym co widac, ale... nic nie widzę procz moze standardowo zle spasowanej tylnej klapy. A przynajmniej tak mi sie wydaje.
Auto jest moja własnością i podczas robienia fotek nie była domknieta klapa co kapnalem się zrzucajac zdjęcia na komputer bo sam się przerazilem że coś z ta klapa jest nie tak
Załącznik 161447
haha sprawdzam Cie;D
Sprawdzaj sprawdzaj
witam jutro jade ogladac i sprawdzic upragniona belle obecny wlasciciel wyslal mi nr VIN i zdziwil mnie fakt ze w opcjach nie wyskakuje skorzana tapicerka i duza navi to z tych rzeczy ktore widzialem w alfie gdyz mialem okazje rzucic na nia okiem, o czym to moze swiadczyc?
Daj linka do ogloszenia.
Moze to swiadczyc o tym, ze gosc zobie dolozyl. Kto Ci dekodowal VIN? Ktos z forum?
Dekodowalem tu na forum ostatni wspis mozna zerknac, alfa stala w warsztacie i trafilem na nia przypadkowo z informacji mechanika wymiana dwumasy i sprzegla, okazalo sie ze wlasciciel mieszka ok 6 km odemnie a ja auta szukam od roku; )a to model jaki szukam 8V skorzana tapicerka, czarny metalic zaslepiony egr, na 17 letnich rok 2006 facet krzyczy 23 za nia
Jak 8V to bankowo dokladana ta skora i navi... pewnie nawet nieoryginalna ta navka jest.
Tzn. w 8V pierwszy właściciel nie miał możliwość zamówienia samochodu że skóra?
W. Temacie prosba o sprawdzenie nr vin jest ostatni wpis fajnie jak by ktos zerknal bo to raczej golas ;)aha i pytanie przebieg ktory jest tam podany to przebieg z poczatku gwarancji czyli 2007 rok?
Myślę, że miał taką możliwość... ale jakby chciał wywalić 1000 euro na skórę to raczej dołożyłby kilka euro na chociaż ciut mocniejszy silnik :) no chyba, że chodziło o opłaty jakieś... bo tam w Holandii to chyba od mocy się zwiększa ubezpieczenie/podatki itd.
To raczej moje przekonanie, niż pewnik.
Byli i tacy, którym moc w 8V była wystarczająca a koniecznie chcieli siedzieć na skórce - np. Belg, który kupował samochód, którym teraz jeżdżę :-P :-)
To jakiś zboczeniec ;) No ale każdy ma co lubi.
No wiec sprawa skory i navi juz mnie nie dreczy, ale nadal nie wiem z jakiego okresu jest ten przebieg? Ostatni serwis? Czyli 2009
Przebieg jest wpisywany w ASO przy okazji podjętej interwencji, więc jeśli ostatnia była w 2009 to z tego roku jest przebieg. Wrzuć ten VIN tutaj.
Szczegóły pojazdu
MSV: 1403630 Nadwozie: 07071343 Nr rejestr.: 69TXHP
VIN: ZAR93900007071343 Nr silnika: 5205534 Km: 65227
Data poczatku okresu gwarancji: 2007-02-23 Ograniczenia gwarancji:
Kolor zewnetrzny: 802 Opis koloru:
Sprzedawca: Rynek: 3722 OLANDA IMPORT.ALFA
Własciciel: J.W.H. Ja.....n
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2009-02-03 1080C541 PRZEWóD SPALIN ZAWORU (EGR)/ZASYSANIE 65227 Tak
2008-09-04 5550D101 WYŁACZNIK PEDAŁU HAMULCA 49871 Tak
2007-01-10 7465E911 LAKIEROWANIE MAłYCH POWIERZCHNI 1 Tak
2007-01-10 7470E181 LAKIER. BlOTNIKA PRZEDNIEGO 1 Tak
Opcje
023 ALZACRISTALLI ELETTRICI POSTERIORI
140 CONDIZIONATORE AUTOMATICO
210 VERNICE METALLIZZATA
392 VEHICLE DYNAMIC CONTROL
416 CRUISE CONTROL
44J SEDILI ANTERIORI C/ DOPPIO BASCULAMENTO
454 SED. OPPOSTO GUIDA REGOLABILE IN ALTEZZA
4DK DISATTIV.BAG PASSEGGERO
728 SELLERIA EXTRASERIE 1
803 RUOTINO DI SCORTA+STAFFETTA FISSAGGIO
Szczegóły pojazdu
MSV: 1403630 Nadwozie: 07071343 Nr rejestr.: 69TXHP
VIN: ZAR93900007071343 Nr silnika: 5205534 Km: 65227
Data poczatku okresu gwarancji: 2007-02-23 Ograniczenia gwarancji:
Kolor zewnetrzny: 802 Opis koloru:
Sprzedawca: Rynek: 3722 OLANDA IMPORT.ALFA
Własciciel: J.W.H. Ja.....n
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2009-02-03 1080C541 PRZEWóD SPALIN ZAWORU (EGR)/ZASYSANIE 65227 Tak
2008-09-04 5550D101 WYŁACZNIK PEDAŁU HAMULCA 49871 Tak
2007-01-10 7465E911 LAKIEROWANIE MAłYCH POWIERZCHNI 1 Tak
2007-01-10 7470E181 LAKIER. BlOTNIKA PRZEDNIEGO 1 Tak
Opcje
023 ALZACRISTALLI ELETTRICI POSTERIORI
140 CONDIZIONATORE AUTOMATICO
210 VERNICE METALLIZZATA
392 VEHICLE DYNAMIC CONTROL
416 CRUISE CONTROL
44J SEDILI ANTERIORI C/ DOPPIO BASCULAMENTO
454 SED. OPPOSTO GUIDA REGOLABILE IN ALTEZZA
4DK DISATTIV.BAG PASSEGGERO
728 SELLERIA EXTRASERIE 1
803 RUOTINO DI SCORTA+STAFFETTA FISSAGGIO
Jak byk stoi że ostatni odnotowany przebieg to 65227 z dnia 03.02.2009r.
W 2 lata 65 tys to obecnie bez kozery pod 300 byc powinno a jest 180 ;D
A Weź nawet nie strasz bo już się nastawilem ze to musi być ta jedyna :D ale na Boga nie z takim przebiegiem ;p
W 4 lata ma 120 tys. km, potem kupuje to auto ktoś kto jeździ po bułki i przelatuje po 15 tys km rocznie. Nie jest to niemożliwe. Tak samo nie jest niemożliwe skręcenie przebiegu do 1XX kkm, po to by ładnie wyglądało. Inna sprawa, że nie jeden egzemplarz z przebiegiem 250 kkm jest w lepszym stanie niż sporo takich z 150 kkm.
Oj tam, mieszkam póki co (jeszcze w Krk) i mieszkałem na Hucie i dojeżdżając na drugi koniec Krakowa (czasem wypad do rodziny i teściów, regularnie) robiłem rocznie od 22 do 27 tys. A no i dojazd na uczelnie, pracy, naprawdę mieszany cykl. Ostatnie 2 lata po przeprowadzce (koniec studiów, rodzina itd.) i nie wiem czy przekroczyłem 15 tys. rocznie (uśrednione, nie liczyłem dokładnie), bo 20 to na pewno nie wyjdzie rocznie (na dwa lata które jeszcze nie minęły żeby napisać "tak, dwa lata pełne i wyszło tyle i tyle"). Więc zmiana miejsca zamieszkania/pracy, trybu życia(czasem autobus zamiast samochodu bo "znajomy wpadł dzień wcześniej i wolałem nie ryzykować), darowanie sobie spotkań gdzieś tam itd.(starość grubo przed trzydziestką?;D ) i w obrębie jednego właściciela mamy zmniejszenie generowanego przebiegu o ok. 50-60%.
Witam wszystkich, planuję żonce zmienić AR 147 na Brerę
wpadł mi w oko ten egzemplarz: http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-o...C35918357.html
jakieś spostrzeżenia?
dziękuje i pozdrawiam
Zgadza sie takie dwie skrajnosci. Suma sumarum ostatecznie oceniamy stan faktyczny auta a cyferki zostawiamy matematykom ;)
Wielu facetów potrafi zawstydzić jazdą samochodem, poza tym ma swój motocykl i czasami jeździ ciężarówką
ale nie o tym mowa
Witam,
nadal szukam ładnej i zadbanej 159... Mam pytanie o awarie skrzyni M32. W jakich rocznikach występuje najczęściej? Więcej w 8v czy 16v? Proszę o info , kto naprawiał i przy jakim przebiegu.
No masz rację oczywiście. Są i dobrzy kierowcy z kobiet. Miałem także z takowymi ("dobrymi") styczność ale na kilka okazało się po refleksji że to taka "skromna brawura". Skromna ale jednak brawura.
W ostatnich czasach z mnóstwem kamerek jednak przekonują się np. że wciskanie na chama to mimo wszystko wpychanie do kolejki i wymuszanie hamowania innego pojazdu.
No ale nie o tym temat, nie psujmy klimatu. Zona to żona, kup bezpieczny pojazd dla niej i otoczenia:) Bezpiecznej jazdy;)
Moim zdaniem tu rocznik ani wersja silnika raczej nie gra większej roli. Jest to bardziej czysta loteria, jedni pisali, że potrafiła szumieć od nowości, inni zrobili 250k i cisza. Myślę, że jeśli była odpowiednio traktowana, był wymieniany w niej olej co 50-70 k plus odrobina szczęścia to skrzynka będzie działać :) Z drugiej strony proste łożyska i inne części po jakimś czasie potrafią się po prostu prędzej czy później zużyć. Jest pełno wątków dotyczących M32, prędzej tam znajdziesz odpowiedź.
Wpisz sobie jeszcze w foumową wyszukiwarkę nick użytkownika BelferMJZ, wyskoczy Ci parę dość ciekawych jego postów nt. tej skrzyni biegów.
Witam i pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników forum ;) Od dłuższego czasu szukam AR159 lecz niestety z marnymi skutkami..
Mój budżet to ok 30k. http://allegro.pl/show_item.php?item=5173304993 auto wygląda na pierwszy rzut oka na w miarę zadbane i utrzymane, ale podejrzany przebieg 160k przy roczniku 2006 to jednak trochę mało, a wątpię że ktoś kto posiada silnik 2.4 jeździ tylko "do kościoła w niedziele" :) Co o niej sądzicie, a może był już ktoś oglądać?
Z góry dzięki za odpowiedź.
ktoś trochę za wysoko przykleił to "159" na tylnym zderzaku
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=161525&stc=1
Koledzy, co sądzicie o tych drzwiach? Byłem na żywo oglądać i z obu stron tak jakby troche odstają (na zdjęciu to widać). Malowane nie były, szpachli nie było (miernikiem sprawdzalem). Malowana tylko maska i dach od polowy ale bez szpachli wszystko. Czy to odstawanie jest normalne?
Ale tylko w tym miejscu wystają? Czy na całej linii... albo czy np gdzieś drzwi wchodzą za głęboko?
Moim zdaniem to może mieć związek ze zużywającymi się zamkami w drzwiach. Jak otworzysz drzwi to widać takie uszy jakby, za które "łapie" zamek z drzwi. Wystarczy je poluzować i delikatnie przesunąć w odpowiednią stronę (w tym przypadku zgaduję, że w stronę kabiny). Ewentualnie regulacja na zawiasach.
Wystaje tylko w tych miejscach, nie na całej długości.
Jeżeli jest tak jak piszesz: z dwóch stron tak samo to raczej jest to kwestia regulacji.
Ze zdjęc wydaje mi się, że na przedłużeniu tego co zaznaczyłeś przy szybie drzwi trochę "wpadają" do środka. Dlatego popatrzyłbym na zawiasy i tam coś kombinował.
Jak sie dobrze przyjrzecć fotce to przy tym górnym przełoczeniu, w miejscu łączenia z przednimi drzwiami, też widać jakby nie do końca równo. Myślisz, że faktycznie to może być kwestia regulacji? Albo może wymienione drzwi pod kolor i cos nie tak poskładali (ale z dwóch stron to samo?:D) i dlatego miernik nic nie pokazuje... :)
Co Ty, Włochów nie znasz? :D Pewnie w fabryce źle poskładali bo im się narzędzie przestawiło :)
Najlepiej będzie jak zadzwonisz do blacharza jakiegoś i się zapytasz o regulację.... albo najlepiej do ASO się kobznąć.
Moje przekonanie o możliwości regulacji wynika z prawdopodobieństwa: z dwóch stron to samo i jak twierdzisz- nie malowane. I jeszcze cała reszta samochodu jest pewnie OK. Więc wniosek nasuwa mi się tylko jeden.
Witam czy ktos z szanownych kolegów oglądał tą 159 http://pawelcar.otomoto.pl/alfa-rome...C35048638.html sprzedawca na forum ma niezbyt dobra opinie ma w swojej ofercie kilka 159 wiec za jednym razem mozna by obejrzec inne sztuki