-
Wlałem u siebie profilaktycznie na próbę do silnika, skrzyni i paliwa :) No ale żadnych testów ciśnieniowych nie robiłem przed i nie będę robił po, postaram się po tych 1500 sprawdzić odczucia "na oko" szczególnie, że bardzo dobrze znam swoje auto i nie wpadam w efekty placebo :) Jak narazie - zero różnic :)
-
Wiem po raz wtóry się wypowiadam na ten temat i nie jesteś przedstawicielem firmy produkujący ten preparat ale użytkuje go w dwóch samochodach i jestem zadowolona,efektów od razu nie ma się co spodziewać wszystko potrzebuje czasu.
-
Możesz przybliżyć dlaczego jesteś zadowolona?
-
Silnik chodzi ciszej mniejsze jest zużycie oleju i ciśnienie oleju też jest super,mam wskażnik.
- - - Updated - - -
A i najważniejsze że widziałam taki silnik rozebrany przez znajomego mechanika który stosuje ten preparat dla klijentów cylindry były tak gładkie jak pokryte porcelaną.
-
Bardzo dokładnie przeczytałem wasze komentarze na ten temat. Sam nigdy nie dolewałem niczego takiego ani do silnika, ani do skrzyni. Według mnie jeśli silnik jest już na wykończeniu , nie ma panewek , pompa oleju pada , cylindry są wychlastane i tłoki też , nie ma zaworów , czyli jest już ogólnie bardzo wyeksploatowany , to tylko kapitalny remont mu pomorze, lub złomowisko. Jeśli jednak silnik w naszym aucie jest w marę zdrowy, to czemu nie spróbować samemu tego specyfika dolać ? Nie można skrytykować czegoś, jeśli się samemu nie sprawdziło. Ja dla ciekawości zaleję Ceramizer do mojej 164 , która pije trochę oleju. Tylko mam pytanie. W 164 nie ma jeszcze zaworów regulowanych hydraulicznie. Czy gdy doleję tego wynalazku do oleju , to czy nie będę musiał regulować zaworów??
-
w 24V były hydrauliczne dopiero. a nawet jesli to i tak nie musisz nic regulowac.
-
Po dolaniu ceramizera nie ma konieczności regulacji zaworów. W instrukcji opisują, że tylko gdy zaczniemy je "słyszeć", gdy dźwięki po tych 1500 km są ok, to nie ma potrzeby nic robić :)
-
Ja mam 164 2,0 T.Spark. Czyli mogę bez obaw wlać to do siebie??
-
Wg instrukcji możesz :)
Też zakupiłem sobie komplet i w sobotę dolewam :)
-
W tym temacie na ostatniej stronie kolejnyprzykład działania ceramizera; http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._000km-19.html