Szykować sie na spota bo jade.
Printable View
Szykować sie na spota bo jade.
I jak tam panowie było na spocie?
Cholernie żałuje że nie mogłem przyjechać... :(
Ale za tydzień na pewno się zjawie...
Panowie przepraszam, że się nie zjawiłem ,ale wypadł mi niespodziewany wyjazd do Darłowa. Za tydzień zjawię się na 100%. Przy okazji pozdrawiam panią w czerwonej Alfie 146, którą mijałem w Poganicach. Zagapiłem się i w ostatniej chwili zauważyłem, że machnęła mi rączką. Pozdrawiam
dmax jechałeś żółtą 145? Jeśli tak, to machałam ja, pozdrawiam tak czy siak :))
To kto będzie za tydzień?
za tydzień? Tzn w tą niedziele?
Ja będe na 100%!
Kto następny?
witam wszystkich jstem nowy w tym dziale co tu sie odbywaja za zloty ??? moge polecic dobrego mechanika jak chodzi o rozrzad bo widzialem na pierwszych stronach ze ktos zaplacil 2000 ... :O ja dalem nie cale 200 zl. aktualnie szukam kogos kto odkryje zagadke falowania ktore powrocilo z dnia na dzien.
Kolego gold1, zapraszamy przeważnie w każdą niedzielę na spotkania, miła atmosfera, wymiana doświadczeń itp. Nie powiedział bym że to zloty bo za mało aut, ale zawsze kilka jest.
Co do falowania, jeśli masz TS to ja również walczę z falowaniem obrotów.
Przyczyn może być kilka:
-Nieszczelny dolot powietrza- Pęknięta rura dolotu (wąż gumowy) przed przepustnicą, nieszczelny kolektor ssący, itp
-Niedomykający się zaworek zwrotny ODMY- odpowietrzenia skrzyni korbowej/pokrywy zaworów. Zaworek puszcza olej jeśli jest zabrudzony i się zawiesza
-Uszkodzony Silnik krokowy- wykonać reset silnika krokowego, zależy jakie masz falowania, na dojeżdżaniu do świateł czy na postoju?
-Nieszczelny wąż podciśnieniowy od serva pompy hamulcowej,
-Łapanie lewego powietrza pod układem wtryskowym, który jest na kolektorze dolotowym- wymienić uszczelkę pod wtryskiem,
-Zabrudzone styki potencjometru silniczka krokowego,
-Przepustnica powietrza- wykonać czyszczenie,
-Czujnik położenia wału korbowego- (falowanie po wyrzuceniu na luz i marchewa powyzej 5000),
-Po wyjęciu listwy paliwowej testy wykazały że wydajność wtryskiwaczy jest dość duzo zaniżona- CZYSZCZENIE!!!
-Brak dobrej masy/słaby AKU
-Uszkodzony czujnik temperatury silnika
-to na początek
Na pewno przepływomierz nie ma nic do falowania obrotów.
Dziś jestem po wymianie kolektora ssącego więc pojeżdżę i zobaczę czy się coś poprawiło.
Jeżeli coś mnie nie zatrzyma to będe na spocie.