Napisał
Goora
Ja miejsce parkingowe mam lekko pod skosem i nie wyobrażam sobie nie zostawić auta na ręcznym. Wolę żeby mi linka zamarzła jak ma komuś na inne auto zjechać. Co prawda to pierwsza zima z 9-tką, ale póki co nie ma z tym problemu i oby tak zostało ;) Zresztą zaciąganie ręcznego na postoju mam w nawyku, więc i tak się tego nie oduczę ;)
Za to nigdy mi się nie zdażyło, żeby mi szyby w środku zamarzły (jak tu ktoś napisał wcześniej). Musi być w aucie wilgoć i tyle. Poza tym opcja "turbo nawiewu" na przednią szybę działa tu bardzo dobrze. Nawet mocno przymarznięte wycieraczki do szyby szybko same puszczają.
Tylna klapa to wiadomo. Minus tego, że to auto ma przede wszystkim wyglądać, więc nie ma się co dziwić ;)
Ogólnie to jak napisał kolega - auto jak każde inne. Nie ma tu na co narzekać względem zimy. Wręcz przeciwnie - wydajne dodatkowe ogrzewanie przedniej szyby, szybko się nagrzewa w kabinie przez automatyczną klimę, grzanie tyłka u mnie (choć i tak nie widzę potrzeby używać póki co). Na co tu narzekać?