Tylko że mają nierozwiązany problem z odpadającą warstwą cierną na skutek korozji pod nią, dzieje się tak przy sporadycznym używaniu auta kiedy klocki złapią trochę wilgoci. Jest sporo zdjęć na forach.
Printable View
Czy ktoś ma może informację gdzie można kupić w przystępnej z cenie klocki ferodo ds do zacisków BREMBO z alfy 166 ?
Jak to dokładnie jest z oznaczeniami klocków serii DS ?
Jeśli chciałbym kupić te najbardziej polecane - czyli te co nie potrzebują rozgrzewania i hhamują znacznie lepiej od premier ( współczynnik tarcia > 0,5) to rozglądać się za DS 2500 ?
FERODO DS PERFORMANCE
Reszta tj DS 2500 DS 3000 itd to klocki półsportowe i wyczynowe.
Co do cen, to tanio nie będzie a i ceny zbliżone wszędzie.
Się zrymowało ;)
P.S. od siebie polecam jednak ds2500, pierwsze hamowanie troszkę słabsze (tragedii nie ma) ale później staje dęba, im cieplejsze tym lepiej. Z wad - troszkę popiskują i pylą na brązowo ale bez przesady.
Dzięki za wyjaśnienie
Skłaniam się ku DS performance a dokładnie potrzebuję takich klocków do zacisków Brembo z AR GT 3.2.
Ciężko je namierzyć a interesuje mnie na kwotę jakiego rzędu musze się przygotować.
Ok 650-750 przod komplet. To takie same klocki jak do evo i STI. Do subaru kupowalem w 4turbo w Katowicach. Maja sklep internetowy, ale da sie znalezc taniej.
Tapatalk.
DSy pod zwykłe zaciski ATE kosztują prawie 400zł za sam przód wiec pod Brembo spodziewaj się ceny ponad 500zł
EDIT: bzyq81 mnie uprzedził jednak jeszcze wiecej niż myślałem ;)
Napiszcie jeszcze do george11 wiem ze ma dostęp ale w jakich cenach niewiem
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk