-
Ecu,ECu,a nie ma kogos kto potrafi znalezc mape do tego boscha?
Moze jakis tuner,warsztat autotuningu czy jakis tego typu.Ja juz nie mam kasy na modyfikacje i przerobki.Auto mimo absolutnej niecheci po takim wkladzie finansowym jaki poszedl musze sprzedac i nie mam nic do gadania niestety.W opisie do galetto nawet pisze ze tylko zapis w ECu M 1.5.5 wiec zabawa na wlasna reke jest zbyt ryzykowna bo nie ma szans na zczytanie softu o braku ulepszonego pewnego nie wspomne.Ryzyk fizyk chip tuning moze zalatwilby sprawe i to bez zbednego wyciagania super mocy ale tylko do normalnej przyjemnej jazdy
-
Wcześniej pisałem w tym temacie ile ASO bierze za update centralki- 400zł. Ja aktualnie też jestem zmęczony pakowaniem pieniędzy w samochód i niechętnie wydam kolejne 400zł na update ECU. Aczkolwiek nie mam zamiaru teraz sprzedawać swojej 156 bo za dużo już włożyłem. W moich okolicach niestety nie ma nikogo kto mógłby wykonać update, to jest niestety największy problem.
---------- Post added at 11:43 ---------- Previous post was at 11:38 ----------
Tak mi przyszło do głowy teraz, może by taki sterownik zawieźć do autoryzowanego punktu BOSCH aby wykonali update, wyjdzie pewnie taniej a i przy okazji można poprosić o wyzerowanie immo.
---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:43 ----------
A tak w ogóle to jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do sterownika m1.5.5?
-
w serwisie boscha wg mnie będzie drożej
miałem raz nie przyjemność jechać z autkiem ze skrzynią automatyczną w trybie serwisowym
łącznie za znalezienie przyczyny, czyli urwanego kabelka, z wymianą alternatora (łatwy dostęp) zapłaciłem ponad 800 zł brutto
ale co serwis to serwis więc ceny też mogą być inne
o ile dobrze kojarzę to dla ECU 1.5.5 najnowszy "soft" to 0.66
-
Ok to sprawa z autoryzowanym serwisem BOSCH się rozwiązała, właśnie przed chwilą dzwoniłem i uzyskałem odpowiedź że nie zajmują się aktualizacją centralek. Pan się bardzo zdziwił i powiedział że raz wgranego oprogramowania się nie aktualizuje.
-
heh, może zapytać bubu czy by nie pomógł??
coś taniej, pocztą przesyłka itp
-
najnowszy ori soft to 0.66 ja go mam i faluje, bubu pisał o 066 mod który poprawia brak mocy na zimnym a nie falowania
może aso ma jakiś sekretny soft na swoje potrzeby
-
Fakin szit, właśnie wiem że ten 0.66 poprawia brak mocy na zimnym, to co takiego wgrywa ASO?
-
u mnie po odpieciu kabelka jest lepiej. Dzisiaj na zrobione 20km zafalowalo tylko dwa razy, a reszte przejechalem bez problemow. Caly czas obroty utrzymuja sie na poziomie 900 na PB jak i LPG. Takze jeszcze cos ale to mam przypuszczenia co moze byc, gdyz czyscilem przepustnice i nie robilem resetu.
-
Szit szit panowie,co aso wgrywa to aso tylko wie tu jest problem
-
może jest ktoś na forum z ASO ?
pewnie i jest ale się nie objawi :D