-
Znalazłem jakieś wolne konektory (dzięki epsonix) po operacji dokładania xenonów i zrobiłem test i chyba nie działa także czujnik. +5v na 5pin, - na 1pin, a na 4 pinie sprawdzam jakie pokazuje wartości i cały czas 0. To pewnie padnięty. Nie wiecie czy czujnik się jakoś rozbiera, może komuś zalega wolny działający tylny czujnik?
-
nie wiem czy sie rozbiera ale tylny jest taki sam jak w giulietcie przod i tyl (moze jeszcze innych autach,sprawdz w eperze) to na allegro moze cos trafisz w dobrych pieniadzach. sprzedawcy nie zawsze pisza numer producenta wiec warto tez szukac po modelach. z goulit beda nowsze/mniej zuzyte dlatego wspominam
-
1 załącznik(i)
Rozciąłem obudowę czujnika od strony oznaczeń dookoła po krawędzi i się okazała przerwana ścieżka między pinem 5 czujnika a płytką. Wstawiłem nowy przewodzik 0,5mm2 bo taki miałem najmniejszy aby tylko dało się przylutować. Ori to druciki grubości włosa więc się nie dało a cyna sie nie łapała do tego. Wiem, że nie jest to profeska ale trzyma się solidnie i działa :), także jak ktoś się chce pobawić w przyszłości to pracy nie ma dużo. Teraz trzeba to skleić aby było szczelnie. Dodam, że ta przykrywka jest jakby na wcisk, widać to na zdjęciu ale ja nie mogłem się do tego dobrać, może jakbym podgrzał to by puściło ale wcześniej nie wiedziałem, że tak jest to zmontowane.Załącznik 242556
-
-
Witam :)
Ma może ktoś na sprzedaż/na zbyciu przedni czujnik poziomowania xenonów (AL 1 307 213 003)? Bądź namiary na kogoś kto mógłby mieć takie coś?
-
Filmik z naprawy przetwornicy:
youtube.com/watch?v=-7_qVQegevM&t=36s
-
Witam
Jeżeli ktoś ma na sprzedaż przedni czujnik poziomowania świateł xenon do alfy romeo 159, chętnie kupię :)
-
-
Witam, jest taka możliwość że mam xenony bez czujników ? Aż sprawdzałem trzy razy z niedowierzania. Źle szukam? Alfa Romeo Brera. Dodam że kabelek od sterowania idzie do lewej lampy. Wykonam test z komputera i jeśli się nie uda to czeka mnie dokładka?
-
a miałeś w ori wyposażeniu czy ktoś dokładał? jeśli ori i model na Europę to muszą być chyba że ktoś zdemontował. znasz historię auta?