Witam, moja 9'tka zaczęła mocno skrzypieć na poprzecznych nierównościach, ale prowadzi się dobrze. Szukam więc mechanika, który jest w stanie sprawdzić stan wahaczy. Ma ktoś sprawdzone miejsce w Rzeszowie?
Printable View
Witam, moja 9'tka zaczęła mocno skrzypieć na poprzecznych nierównościach, ale prowadzi się dobrze. Szukam więc mechanika, który jest w stanie sprawdzić stan wahaczy. Ma ktoś sprawdzone miejsce w Rzeszowie?
Nie wiem czy wymieniać? Otóż tydzień temu robiłem długą trasę i cały czas padał mocny deszcz. Następnego dnia lewa strona zaczęła skrzypieć na nierównościach. Pojechałem na warsztat żeby znowu zareklamować wahacz górny ale już ze zwrotem kasy bo był by to już 3 górny wahacz który nie wytrzymał pół roku - Lemforder. poprzedni też Lemfo. Bez problemu się dogadałem na kolejna wymianę ze zwrotem kasy bo chciałem wsadzić zregenerowane od krzysia79. Ale po 2-3 dniach skrzypienie było coraz słabsze aż w końcu ustało. Zrobiło się bardzo upalnie i skrzypienie ustało. A chyba powinno być odwrotnie. Jak jest mokro to powinno skrzypieć.
No i góra zaczęła skrzypieć.... jakieś porady ?
Zamów od kolegi z forum zregenerowane. Ja lewy górny wsadziłem Lemfordera i po 2 miesiącach znowu zaczął mi skrzypieć, reklamacja, dali drugi, który wytrzymał 8 miechów. Z prawej strony mam zastaw zregenerowany od jasia i jeżdżę na nim już 9 miesiąc i jak na razie cisza. Masz taniej i na oryginale.
I u mnie zaczeło skrzypieć lewy przód ...............
Po wymianie wachaczy górnych w mojej 159 prawy skrzypi , czym go posmarować albo jakieś inne może są rozwiązania dzięki
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Niczym go nie smarować. Dokręcić porządnie na opuszczonym zawieszeniu. wewnętrzna część tulei ma się nie ruszać w stosunku do karoserii. A jeśli i tak będzie skrzypiało, to raczej reklamacja wahacza.
No kupiłem TRW ale może faktycznie nie dokrecilem porządnie , sprawdzę jeszcze raz , dzięki kolego :)
Są nowe i mają tydzień a przebieg max 300 km