-
Teraz tak naprawdę stanąłem na naprawie ICSu.
Podłączyłem już sobie multimedialną zmieniarkę na USB/SD.
Co do DSP.
Mam rozebrany cały środek, zamontowałem w półkę ori głośniki, tak samo lepsze głośniki w drzwi.
Jedyny problem jaki mi pozostał to jak podłączyć wszystko.
Mam polifta, a wiązkę od DSP od przedlifta i szczerze powiedziawszy nie wiem jak to podłączyć. Całej wiązki nie przełożę na pewno, bo ułożenie kabli nawet się różni.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
-
Schematy masz wrzucone już w tym temacie. Musisz zerknąć w nie . Z wiązki od przedlifta wyciągnij kable z wtyczkami do wzmaka i zacznij podłączać.
-
No i tak zrobiłem głośniki w drzwiach grają a w półce nie i w o ogóle wzmak nie żyje. Od znajomego co ma taką 166 pożyczyłem nawet jego głośniki i wzmak i to samo. Podłączyłem również mój sprzęt u niego i u niego działał. Czyli mój sprzęt jest ok.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
-
Ja za dużo nie pomogę,bo kabelologia to moja pięta achillesowa.Jeżeli wzmak nie działa,to czy podłączyłeś masę,która jest we wiązce?Mniej więcej po środku tej wiązki?A ICS widzi dsp? Ja też robiłem z 2 wiązek w jedną,bo kupiona nie miała telefonu i navi.Z wielką pomocą przez telefon z Danusem,udało mi się za pierwszym razem wszystko opanować i zagrało bez poprawek.Z tego co wiem,to kable głośnikowe musisz pociągnąć od tyłu do przodu i je zamienić,masę i sterowanie 2 lub 3 kablami do icka,oraz sterowanie sygnału prędkości.
Uwierz mi,jestem totalna noga z elektroniki i schematów.A wszystko opanowałem telefonicznie,chociaż Danus miał mnie już dosyć:P
-
wczoraj w 4 godziny :D zamontowałem dsp do mojej 166 2000` cf2
przełożyłem wiązkę, założyłem tylne głośniki w półkę i upchnąłem procesor w bagażniku
(taki zestaw dostałem za 200pln)
niestety na razie głośniki w drzwiach pozostały stare (może pociągną z miesiąc)
fabrycznie alfa była bez dsp ale z navigacją i telefonem
niestety w zakupionej wiązce nie było nawigacji (jakoś mi jej nie żal)
za to jako "gratis" jest okablowanie do zmieniarki - może zakupię laudlinka...
ale jedna rzecz mnie zastanawia
kable pod tylne głośniki drzwi jak i te z półki były w nowej wiązce i prawie wszystko pasowało
ale przód mam wrażenie że albo jest po staremu zasilany z ics`a (albo przegapiłem różnicę w wiązce...)
i ciekawostka - wszystko gra - każdy z głośników słychać że idzie inaczej niż wcześniej
menu dsp dostępne
nie pasował (w znaczeniu zakończony jest wcześniej czyli w "mebelku" tunelu) tylko jeden z kabli koncentrycznych do połączenia na słupku tylnym od anteny (albo navi albo telefon - jeszcze nie sprawdzałem które nie działa)
więc pytanie - jak powinny być podłączone przody?
-
Wszystko jest ok. Nic nie przegapiłeś. Nowa wiązka rozprowadza sygnał od DSP nie od ICSa (tamto złącze w ogóle jest nieaktywne po wykryciu procesora)