i po takiej mieszance dwa dni dochodzenia do siebie :P
Printable View
Mysle ze okolo 2600-2700. Roznica jest taka ze mniej o dwa wtryski i inny reduktor. Powtorze jeszcze raz. Jesli chodzi o LPG to naprawde nie jest prosty temat, w polsce jest kolsalna liczba partaczy a prawdziwych fachowcow jak na lekarstwo. Dlatego jesli nastawiasz sie na jakosc, chcesz jezdzic bez problemow musisz liczyc sie z troche wiekszymi kosztami i koniecznie jechac do kogos kto ma pojecie. na lpg forum jest dzial o polecanych warsztatach i moim zdaniem trzeba sobie wybrac ktorys najblizej siebie i tam sie udac albo wyslac maila z prosba o wycene. Ja kiedys wlasnie robilem wycene do V-ki to wyszlo 3500 zl. Podczas gdy u mnie w miescie zaloza mi za 2700. Ja naprawde widzialem wiele jesli chodzi o spartaczone instalcje gazowe i tylko dlatego jezdze obecnie dieslem ktorego nie moge przebolec, nie potrafie sie przywyczaic do jego charakterystyki. W pracy mam 8 fiatow z instalacja montowana w serwisie i ZADEN nie jezdzi tak jak powinien. Na gazie nie liczac puszczania bakow jest niezle, natomiast na benzynie w zimie samochody nie maja mocy, swieca sie checki normlanie strach jezdzic bo ruszajac pod gorke na krzyzowce auto potrafi w sekunde stracic moc i jechac 10km/h. Przelaczenie na gaz i wszystko w porzadku. Grandepunto ktore mielismy w pracy tez z instalacja montowana w aso potrafilo zgasnac w trakcie jazdy... Wyobraz sobie sytuacje: Jedziesz sobie w miescie a tu nagle bum auto gasnie, piszcza systemy, brak wspomagania. Audi a4 kolegi dzialalo na lpg idealnie do pierwszej ingerencji w komputer. Gosc mieszkal chwilowo w zakopanym wiec wymyslil ze przestawi sobie temperature przelaczenia na gaz na 25 zamiast 30 stopni. KONIEC! Samochod zaczal przerywac, gasnac na wolnych obrotach i przez rok nikt nie potrafil mu pomoc wlaczajac w to osobe ktora montowala instalacje. I tu zblizamy sie do meritum. Wszystkie przyklady ktore poruszylem to instalacje dziwnych firm montowane przez amatorow. Jesli chodzi o lpg szkoda czasu pieniedzy i nerwow na amatorke. Pozdrawiam.
A co sądzicie o silniki 1.6 TS jak w tej alfie:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-i3342610252.html
Diesla nie chce - za małe robię przebiegi i nie chce tych całych dwumas i innych pierdół. Jedyny diesel jaki dla mnie byłby ok z tych nowszych to 2.0HDI do 2001 roku ale tego nie montują w Alfach :) Xantii z tym silnikiem praktycznie nie da się już dorwać a to chyba jedyna auto co mnie interesuje poza 156 ;)
Jak rozumiem z benzyn w Alfach 2.0TS absolutnie nie , 1.8TS też raczej i 1.6... no własnie? To jest to samo co w 147?
a niejaki pan o nicku odrobina 156 sprzedał swoją belle BLUE DAYTONA?? na profilu nie zmienił nic to nie jestem pewny
już znalazłem... niestety miesiąc temu sprzedał jakiejś kobiecie ,, szkoda ;/
Godny uwagi miał egzemplarz :)
a co powiecie o tej świeżej z bazaru ??? http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...sierpinia.html
ktoś ja widział czy może jakieś wpisy na forum na jej temat??