Collinite to akurat hybryda czyli połączenie syntetyku z naturalnym. Po za tym wosk naturalny nie równy woskowi naturalnemu i syntetyk nie równy syntetykowi wiec bez sensu jest ocenianie czegoś czego się nie miało na podstawie innego produktu.
Printable View
Collinite to akurat hybryda czyli połączenie syntetyku z naturalnym. Po za tym wosk naturalny nie równy woskowi naturalnemu i syntetyk nie równy syntetykowi wiec bez sensu jest ocenianie czegoś czego się nie miało na podstawie innego produktu.
Racja...
Cześć.
Poszukuję porad w kwestii pielęgnacji czarnego lakieru. Niestety nie mam własnego podwórza więc jeśli chodzi o mycie to jestem skazany na myjnie. Posiadam jednak garaż (fakt, że wspólny w bloku, ale zawsze to coś :) ) i tam po myjni mógłbym przy pomocy odpowiednich środków doprowadzić swoją 159 do połysku. Pytanie tylko do bardziej doświadczonych użytkowników - jakich środków użyć?
Wyczytałem, że najlepiej na myjni umyć auto i tyle - bez stosowania woskowania i nabłyszczania. Następnie mikrofibrą osuszyć autko i w garażu przy pomocy środków firmy MEGUIARS dokończyć dzieła. Które produkty tej firmy polecacie i w jakiej kolejności najlepiej wykonywać ich nakładanie? Lakier posiada parę rysek i plam, które pojawiły się po pierwszym myciu na bezdotykówce (poprzedni właściciel ładnie je zamaskował :/) i chciałbym je w pierwszej kolejności zamaskować.
Z góry dzięki za wszelkie porady.
Najlepiej jest myć dobrym szamponem na 2 wiadra na bezdotyku całego syfu dobrze nie wymyjesz,zależy jak masz czas i chęci czy wszystkie etapy , czy odszczuzanie i AIO ,jeżeli możesz spędzić przy aucie ok.10 godz +/- to super ,ale jeżeli nie masz czasu to AIO i na to co jakiś czas QD powinno być ok
Jeżeli rysy są większe to albo dobre zaprawki albo korekta mech,są woski i politury które Ci fajnie zamaskuja ryski ale nie usuna
Co do Megsa nie jest to jakas super extra firma ,ma ładne etykiety i super marketing , owszem ma kilka/kilkanascie bardzo dobrych produktów ,ale są lepsze firmy
A co powiesz o SONAX?
Znalazłem takie zestawy:
http://allegro.pl/sonax-premium-class-zestaw-do-ochrony-nano-226941-i3324953317.html
http://allegro.pl/sonax-premium-ochr...316246088.html
Wygląda to ciekawie.
Sonax ma kilka dobrych produktów , ale szukał bym jednak kosmetyków klasy wyższej , wejdz sobie na MX Nowicki i popatrz tam sobie
ja kupiłem sobie środek do mycia nerta,do plastików i opon Cartec dobra firma do skóry również cena przystępna a oponki czarne jak nowe i długi efekt jest.Co do lakieru to płyn jest ok tłusty napisali że nie zostawia zacieków a jednak są ciemny lakier bardzo wymagający.Są na rynku może jakieś szampony co nie zostawiają zacieków?
Wiem tak robię :) Dobrze by było nie głaskać dodatkowo lakieru