Zagadaj do proxim@ar
Zagadaj do proxim@ar
Jak poradziliście sobie ze słabo odbierającym radiem? Podłączyłem separator ale i tak lipa za miastem prawie nic nie chce złapać albo trzeszczy
Kup normalną przyklejaną od wewnątrz na szybę antenę UKF ze wzmacniaczem i po problemie. Koszt około 20 zeta. W naszych dziewiątkach nagminnie się psuje ta płytka pod antenką :(
Załącznik 198593 Chinol na androidzie dziala elegancko
Quad Cord Android 4.4.4 GPS 2 Din universal Video player stereo multimedia headunit Radio WiFi NAVI HD screen 1.6G CPU free map
http://s.aliexpress.com/j2QnyAVn
(from AliExpress Android)
Świetnie to wygląda w desce, nic nie wystaje ani nic :)
Jak dla mnie, zarówno cenowo, jak i designersko, sprzęcik wymiata - może się skuszę :) Ciekawe tylko, czy ROMek, jest międzynarodowy, tzn, czy będzie język polski i jak to się sprawuje w użytkowaniu.
Zdaje się, że nie ma możliwości rozszerzenia pamięci, a 16 GB wewnętrznej, to bardzo mało.
Bardzo fajny sprzęcik, niestety dyskfalifikuje go u mnie brak napędu CD.
Reek a rameczkę gdzie dorwałeś? Dość ładnie spasowana.
Chyba mnie zaćmiło, bo nie skumałem, że kolega Reek, już to ma :)
Mógłbyś napisać, czy ma to polskiego ROMka i czy ma możliwość rozszerzenia pamięci przez kartę pamięci?
Raczej ma możliwość:
Załącznik 198633Załącznik 198634Załącznik 198635
Nie doczytałem, dzięki - czyli jestem coraz bliżej decyzji :)
Ciekaw jestem, czy faktycznie 32 GB, to max, ja mam w Note II, podane, że max 64 GB, a zarówno z 128, jak i 256 GB, też spokojnie działa - z 512 nie miałem jeszcze okazji sprawdzić - skoro ma to DVD, to dobrze byłoby trochę tych filmików mieć ;)
Już odpowiadam Android w 98% po polsku mozna instalowac programy na karcie microsd lub pendrive, ramke dorwałem w firmie w Nowym Sączu nic nie odstaje, nawigacja bardzo szybko się łaczy ja używam sobie Janosika, dokupiłem w pl adapter do sterowania z kiery 250zł ogólnie całość mnie wyszła około 1000zł zrobie wam wiecej zdjec jutro
A wiecie może czy jest możliwość zainstalowania yanosika na gms 6321?
Załącznik 198760
Nic nie odstaje to u mnie tak jak widać na foto powyżej :) jak jest ramka to nigdy nie będzie idealnie równo.
Raczej się nie da, chociaż są wersje na Win. Dlatego między innymi Radioodtwarzacze z Androidem są takie popularne :)
Zakup dzisiaj sprzętu z WM, to wiązanie sobie rąk.
Uwaga zdjecia moga przyczynic się do nie planowanego wydania duzej kwoty gotowki.
Załącznik 198785Załącznik 198784
Załącznik 198785
Mam wersje przed liftowa i na adapterze mozna przypisac 5 przyciskow
Kolego, z tego co widziałem w opisie na Ali jest info o wsparciu dla sterowania z kiery, ale rozumiem, że bez adaptera (kontrolera) się nie obędzie? Czyli Plug and Play z opisu to lekka ściema?
Ograniczenie obsługi ilości przycisków narzuca sam adapter czy radio? Czy oprócz adaptera do sterowania z kiery musiałeś coś modyfikować (kostka ISO, przejściówka anteny - jakiś wzmacniacz antenowy)?
Czy modyfikowałeś panel, czy radio pasuje w otwór 2DIN + ramka (czy miałeś standardowego CDka czy ori Navi)?
Jak długo czekałeś na przesyłkę? Żadnych przygód z cłem etc?
P.S.
Wygląda fajnie i mocno się nad nim zastanawiam :) Z góry dzięki za info!
Jezeli masz can analogowo to nie trzeba adaptera w 159 jest cyfrowo i bez nie ruszy ilosc przyciskow narzuca sam adapter ogolnie zeby podlaczyc radio jest troszke przerabiania trzeba kupic kostke iso i polutowac kable z tymi z kostki od chinczyka do tego dolutowac wyjscie kostki z adaptera, zadnego wzmacniacza antenowego nie potrzebowalem sciaga lepiej jak ori. Trzeba kupic przejsciowke na antene wysylka dhlem okolo 4-5 dni trzeba czekac 123zl clo trzeba doliczyc do tej ceny z ali
Do mnie dzisiaj doszło to radyjko co reek. Dasz namiary na tą ramkę.
Czyli kieszeń zostawiłeś ori oraz przerobiłeś, a rameczkę dokupiłeś? O to mi chodziło bo zastanawiałem się jak pasują te rameczki bez kieszeni w komplecie ale widzę jest ok:) Ja w sumie mam inne radio na oku ale z ciekawości zapytam jak z jakością dźwięku i mocą w porównaniu do ori?
A jest przejściówka która zmapuje 8-10 przycisków ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gra dużo lepiej jak ori.
Tak przerobiłem oryginalna kieszeń.
Nie wiem taki akurat był adapter w auto sonicu wiec taki brałem do szczęścia brakuje mi 2 przycisków ale da sie przezyc bo mozna sobie ustawic co sie chce na kierownicy
Mnie zastanawiają dwie rzeczy?
1. Ile czasu trwa uruchomienie radia (stacji)? Od włożenia kluczyka > logo > muzyka (radio)?
2. Czy info RDS / tytuły MP3 wyświetlają się na komputerze między zegarami (czy to w ogóle jest możliwe na nie oryginalnym radyjku)?
Radio z androidem to bardzo dobre wyjście. Nawigacja (i info o sytuacji drogowej). Yanosik itd... Bardzo dobra sprawa. Internet pewnie z telefonu ciągnie po BT/WiFi
Zaprogramowałem 5 przycisków więcej się nie da
około 10 sekund nie wyświetla między zegarami jest to nie możliwe na nie oryginalnym radiu
Jest ktoś chętny na radyjko z ramką KM 2003 Kruger&Matz
Za 600 zł sprzedaje cały zestaw na gwarancji, radyjko jest 100% sprawne do tego gratis karta microSD z AM najnowszą :)
Ameryki nie odkryłes nic nie poradze ze taki jest adapter przyciski przewijania i przelaczania jak sie nie myle dol i lewo sie powiela a gora z telefonem
[MENTION=66716]reek[/MENTION]
Ile czasu czekałeś na radio z AliExpres?
U mnie to było 4 dni od zamówienia ta sama aukcja ro Reek. VAT wyszedł 123 złote
Umnie wyszło chyba 6 dni bo weekend wpadł
No dziękuję :) już zakupione
A skąd moduł do kierownicy ? I czy uda się komuś dokładniej opisać połączenie? Czy raczej nie ma z tym problemu
No właśnie jakbyś reek napisał jeszcze dokładnie jaka kostka ISO i przejściówka antenowa jest potrzebna to będę wdzięczny. Na weekend chce się zabrać za to, ramkę już zamówiłem
http://allegro.pl/kostka-wtyki-iso-z...134520925.html
http://allegro.pl/adapter-antenowy-i...147107104.html
To potrzebujecie no i oczywiście odpowiedni adapter i przewód uniwersalny do radioodbiornika od adaptera.
(wszystko podaje do wersji przed lift 159)
Jezeli nie chcecie sterowania z kiery kupujecie tylko redukcje do anteny ucinacie kostki te co macie od zasilania i głosników no i lutujecie z kostka od chińczyka z zestawu plus trzeba pociągnąć zasilanie od zapalniczki lub kluczyka
P.S
Powodzenia nie spalcie radia myślcie co gdzie podłączacie i lutujecie (schemat kabli jest przyklejony na oryginalnym radiu)
Czy do radia po za oczywiście kamerce cofania można podłączyć kamerę na przód i wykorzystać jako rejestrator z możliwością nagrywania ??
Z tyłu mam kamerę cofania ze względu na przyciemnione dosłownie wszystkie szyby oprócz przedniej czołowej ;)
A właśnie oddałem rejestrator manty już 3 raz na gwarancję z możlowością zwrotu pieniędzy więc mógłbym kupić kamerę na przód samochodu ale czy właśnie na 100% jest zapis z kamery w celu odtworzenia w razie incydentu
- - - Updated - - -
Czy ten moduł do sterowania z kierownicy przypasuje z kostkami iso ? Choć do głośników trzeba kupić bo w chinolu są czincze.
http://allegro.pl/showitem/description/6114321758.html
Ciekawy jestem ile przycisków obsługuje ten moduł bo raczej nic nie jest opisane na aukcji choć pewnie powinien wszystkie jak jest dedykowany pod AR 159 :)
W opisie jest napisana możliwość podłączenia rejestratora przez USB, zapisuje nagranie na karcie pamięci, możliwe odtwarzanie na urządzeniu.