Dałbys jakieś foty
Printable View
co jest potrzebne tak zeby silnik 3.0 wlozyc i latal na tym osprzecie co mam czy tak nieda rady .czy komp da rade ? czy aparat zaplonowy mozna zmienic na cewke tak jak w 2.5 ? jak z poduszkami z mocowaniem silnika
- - - Updated - - -
Załącznik 58445Załącznik 58446Załącznik 58447Załącznik 58448Załącznik 58449Załącznik 58450Załącznik 58451
Elektronikę z kompem mozna adaptować z 2.5 mocowania silnika są chyba inne
a konkretnie wiesz jakie ktore mocowania ? a czy ty miales juz do czynienia z takim swapem ?
Tak miałem ale raczej na odległość (nie ja to robiłem) Szykuje teraz a raczej mam już przygotowana druga 155 z silnikiem trzylitrowym ze spidera w Piatek odbieram auto i narazie z tego co mówił paweł to były małe problemy z mocowaniem silnika, elektronika jest z 2.5 155
bo u mnie prawdopodobnie cylindry i tloki do wymiany ( musze jeszcze wal dac do sprawdzenia ) i niewiem juz co robic czy kupic 164 ( mam na oku z wegrowa moze znasz niby alfoholik ) i przelorzyc silnik do mojej czy remontowac
Mam tłoki i cylindry do koloru do wyboru, ja bez chwili wahania robił bym silnik i bedziesz miał pewność że masz motor który przezyje całe auto a koszt wiele mniejszy niz przeszczep
skoro tak mowisz . a te tloki i cylindry to nominaly , pierscienie trzeba wymieniac
wszystko w nominale, pierścienie też są Ok ale dla pewności bym je wymienił na nowe
jak bym je wymienil to nie trzeba szlifowac cylindrow ? a ile to by mialo kosztowac ?
To wszystkie masz przytarte?
pytam wrazie jakby byly bo ciekawie to sie nie zapowiada musze oddac do mechanikow zeby ogladneli to fachowym okiem i wtedy juz bedzie pewne co i jak i czy prowidenta bede prosil o pomoc :)
YYYYYY Dzień Dobry :). A to nie jest tak że skoro jest szlam z piachem wokoło tuleji cylindrowych to mogło to wszystko się poprzycierać, pomimo normalnej temp silnika, wtedy tuleje nie są dobrze chłodzone. ???? A tak poza tym śmiało bierz od Andrzeja on człowieków nie wydymowywuje no i będziesz skazany wtedy na Motula :):).
na motula jakiego ? michu a ty wymieniales panewki i pierscienie ?
Andrzejjjj!!! W niedzielę jak wrócę do Wawy stawiam się na przejażdżkę 155PP:D
Załącznik 58577Załącznik 58578Załącznik 58579Załącznik 58580 ostatnie zdjecie to panewka glowna
Panowie, kabelki już w drodze także w przyszłym tygodniu je dostaniecie:) Na priva podam koszt na łebka;)
a jak z polosiami od 3.0 beda pasowac w piasty od 2.5
u mnie są półosie z 2.5
No i stoi robota w 155PP z głupawej przyczyny, kapeć i niemożność odkręcenia śruby zabezpieczającej koło, ma ktoś jakiś pomysł? nabijania nasadki próbowałem.
Dziekuje mechanikowi że mi oddał auto z takim gównem!!!!!!!!!!!
Opcja pierwsza rozwiercanie/ pewniejsza/
Druga dospawywanie sruby na sześciokąt
Andrzej,rozwaliłeś szpilkę czy tą nasadkę na nią?
Jak nie idzie to trzeba jej przywalić przez coś,może puści.
Nasadka nabita omyka się uzyłem 18 potem 17 i dalej się omyka a śruba stoi jak drut
To trzeba ją obstukać przez jakąś przedłużkę i musi pójść.tylko trochę walenia w nią będzie.
Nastukałem się jak dzięcioł i kupa, byłem taki zły że chciałem jechać na kapciu
No to jest k...wa mały problem.
A miałem tyle przy nie zrobić. Dobra jutro rozwiercam tą śrubę i czekają mnie jeszcze pozostałe koła
Napisz jak się uporasz z problemem.I czy wszystkie koła masz tak dobite?
Pany... Kabelki przyjszli:)
Grzybuś na sobotę możemy sie umówić z kabelkami.
Odkręciłem w końcu śrube zabezpieczającą koło. Nabiłem nasadkę 18 omkneła się, nabiłem 17 tez omkneła się ale przy 16 puściła śruba.
Ok, będziemy się zdzwaniać. Chyba że w niedzielę na spota przyjedziesz:)
Grzybek jak coś to w niedzielę kaskę ci dostarczę.
Andrzej dawaj na spota:P
i remoncik czas zaczac