Przynajmniej nie jest jasno, ze składak Kurcze z Darłowa na Chełm po auto ... nie wiem czy nie lepiej na Niemcy jechac
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Przynajmniej nie jest jasno, ze składak Kurcze z Darłowa na Chełm po auto ... nie wiem czy nie lepiej na Niemcy jechac
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Rozglądam się za mito dla narzeczonej
ZAR95500001001726 wiadomo coś o tym modelu
Cześć. Ktoś może sprawdzić ? ZAR955000 01156712 ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprawdzałem Mito w Katowicach Nikiszowiec. Stoi po 25k na otomoto. Skrzynia TCT jest tam wyraźnym problemem, wariuje podczas jazdy, zdarza sie że przy 3-4k obrotów na 3 i przyspieszaniu, skrzynie zbija bieg do 2.. Nie polecam tego auta. Dodatkowo poprzecinane kable przy kołach a amortyzatory w fatalnym stanie. Samochod przez ostatnie 4 lata przejezdzil 11 tys. Km.
ktos wie na temat tej perełki
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#94326956cf
zdjecia zrobione koło warsztatu,mało zachęcajace :)
Szukam używanej AF MiTo, czy Alfki z poniższego ogłoszenia należy się bać i czy MA jest totalnie nie do przyjęcia? Nie ukrywam, że poniższe autko bardzo wpadło mi w oko :)
ID ogłoszenia na OTOMOTO: 6063399549
Ewentualnie znalazłam takie 2 Alfy 1.4 TB 155 KM, możecie coś o nich powiedzieć?
ID ogłoszenia na OTOMOTO: 6065229239 i 6041569327
Będę wdzięczna za pomoc i wszelkie wskazówki :) Pozdrawiam!
Hej, przymierzam sie do kupna Mito, interesuje mnie najbardziej odsłona Quadrifoglio. Mało jest ofert na Otomoto, czy ktoś mądry mógłby mnie oświecić czym się kierować przy wyborze? Rozumiem, że wyciągnięcie nr VIN od sprzedającego i sprawdzenie w Auobazie to podstawa, ale moze cos jeszcze?
Pozdrr
Hej, wie ktoś coś o poniższej MiTo?
Od ogłoszenia OtoMoto 6062895123,Vin ZAR9550000X021403. Z góry dzięki :-)
Jakie powinny byc widelki cenowe za Mito z 2010 155km i 170km qv?
ta żółta to jakiś drut ,niby QV a kiera bez sterowania,jakieś dwie rury pasującej jak...... ,zamiast radia coś wsadzone,itp. itd.
Widziałeś qv bez sterowania z kierownicy. ?
No chyba że po zmianie radia ,stwierdził że mu nie potrzebne bo i tak nie działa ,ale drut.
Mówimy w tym momencie o dwóch różnych rzeczach, a poza tym wyobraź sobie, że widziałem np. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zud85.html
Właśnie wyciągnąłem cennik z 2011 roku w sensie broszurkę. I w wersji qv jako standard jest klimatyzacja automatyczna 2 strefowa, sterowanie radia na kierownicy.
Może kwestia rynku, z którego auto pochodzi? Ja gdybym miał kupić qv taką jak wyżej czyli klima manual i bez sterowania czegokolwiek z kierownicy to dziękuje za taki egzemplarz.
Jak wyżej
Może na rynek taki jak Polska były wersje gołe ,hmmmm.
No to zwracam honor , nie przypuszczałem że fiat mógł zrobić taką wtopę że w najdroższym modelu brak sterowania z kierownicy.
To tak jakby w golfie R by tego brakowało.
Porównanie Mito QV do Golfa R nie jest raczej na miejscu :D
Chodziło mi o pokazanie zależności ,podstawa kontra wersja topowa mito - mito qv , golf - golf r.
Ale wygląda że załapałeś o co chodzi.
Dzień dobry, jesteśmy na etapie zakupu Mito. Wybór zawęziliśmy do 1.4TB (155KM) i 1.6 JTDM (120KM). Auto będzie służyło do jazdy 25/75 (miasto/trasa), głównie 200km w jedną stronę drogą ekspresową i powrót, około dwa razy w miesiącu. W mieście, krótkie odcinki dojazdu do sklepu na zakupy. W wakacje jedna dłuższa trasa Chorwacja (1400km), zimą jedna trasa na narty do Włoch (1200km).
W głowie pojawiają się pytanie o dwie naszym zdaniem problematyczne rzeczy 1) Spalanie - silnik 1.4TB (155KM), 2) Kultura pracy - silnik 1.6 JTDM. Patrząc na punkt 1, do głowy przez ułamek sekundy przyszła, odrzucana wcześniej, opcja 1.4 MA (135KM). Pytanie do praktyków, który silnik wybrać i czy wspomniane wcześniej obawy są słuszne.? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Najlepiej 155 + LPG - nie bije po kieszeni, a masz fajny i prosty silniczek.
Mam 135 KM + TCT + LPG od ponad roku i zrobiłem ok 60 tyś km (łącznie 102 tyś km) i żadnych problemów!!! Polecam, bo fajnie się wkręca na obroty i mruczy... a mocy nie brakuje... Spalanie waha się między 8,2 a 8,6 l/100 km LPG przy cyklu mieszanym na trybie N. Natomiast na trybie D od ok 9 do maksymalnie na pełnym ogniu na autostradzie 10,4 l/100km LPG
Jak dbasz, tak masz....
Co sądzicie o tych ogloszeniach>
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-benzyna-155km-bose-sound-system-ID6CxLW5.html#19c4246587
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-155km-ID6CxVPx.html#19c4246587
Ta czerwona w jakimś nietypowym stylu jest zrobiona z czarnymi lusterkami - pierwsze widze.
Hej...
Z mojej obserwacji... i tylko po foto
1. CZARNA spoko, jednak jak na auto z Italii i z takim przebiegiem zero odprysków na masce i zderzaku???? Opony pewnie do wymiany.
2 CZERWONA wspomniane lampy przód (dziwna wersja, jakby z po FL???) Czarne felgi, pewnie po regeneracji, Zderzak i maska bez odprysków, tylni dyfuzor czerwony, a lotka czarna???!!! wydech/tłumik dziwny, jakby o większym przekroju ta 2 rurka... kierownica, jakby świeżo obszyta... fotele trochę popękane, bez konserwacji skóra...
Tyle moich obserwacji...
Mam prosbe o sprawdzenie autka z nr VIN: ZAR95500001129326, wiem ze jest to wloszka z 2010 z Wloch.
145E38001000 - 2V-1.6-JTD-120CV-CF5-DIST-2P.GS.6M-I/CE
Engine: 6471780 Vehicle: 00128220 Prod. date: 7/9/2010
CILINDRATA (COMMER.) 1598 (CC1.6)
POTENZA 120CV (KW88)
GUIDA SINISTRA (GSX)
TIPO CARROZZERIA 2 VOLUMI (TC2V)
NUMERO PORTE 2 PORTE (NP2)
COMBUSTIBILE DIESEL (CMBDS)
LIVELLO DI ALLESTIM. DISTINCTIVE (LL2)
(ASPIRATO/TURBO) TURBO (A/TTRB)
ALLESTIMENTO DI MERCATO ITALIA/CENTRO EUROPA (AM00)
ECOLOGIA LIM.CEE FASE 5 (ECOCF5)
FRENI POSTERIORI DISCO (FPDSC)
MODEL YEAR ASSENTE (MYNO)
NUMERO VALVOLE TOTALI 16 VALVOLE (VLE16)
PROGETTO CAMBIO CAMBIO MECCANICO 20/28 KGM (M20/M28 3H) (PCC544)
TIPO ALIMENTAZIONE INIEZ.DIRETTA (TAID)
ADEGUAMENTI OMOLOGATIVI 1 Yes (57X)
AIR BAG Yes (500)
AIR BAG ANT. LATERAL. Yes (505)
AIR BAG GINOCCHIA LATO GUIDA Yes (150)
AIR BAG LATERALI PROTEZIONE TESTA Yes (614)
AIR BAG LATO PASSEGERO Yes (502)
ALZACRISTALLI ELETTRICI ANTERIORI Yes (028)
APPOGGIATESTA ANTERIORI ANTI WHIPLASH Yes (42F)
APPOGGIATESTA POSTERIORI Yes (182)
BATTICALCAGNO Yes (018)
BLOCCAPORTE ELETTRICO Yes (228)
CAMBIO 6 M Yes (076)
CERCHI RUOTA IN LEGA Yes (108)
CLIMATIZZATORE 2 Yes (140)
COMANDI (RADIO/TELEFONO) SU VOLANTE Yes (709)
CONTACHILOMETRI Yes (050)
CONTAGIRI Yes (044)
CONTROLLO DINAMICO DI STABILITA` (VDC) Yes (392)
CONVERGENCE C1 CON PRESA MEDIA PLAYER Yes (4J3)
CORRETTORE ASSETTO FARI Yes (048)
CRISTALLI SCURI Yes (070)
DISATTIVAZIONE AIR BAG LATO PASSEGGERO Yes (4DK)
EURO 5 Yes (5SE)
FENDINEBBIA Yes (097)
KIT 5^ POSTO+SEDILE SDOPPIATO Yes (60K)
KIT ESTETICO 6 Yes (5DB)
KIT TEST ALCOOL Yes (5JA)
LIBRETTO ITALIANO/LINGUA Yes (850)
LUNOTTO TERMICO Yes (029)
MODANATURE Yes (4BJ)
PANTINA LATO GUIDA CON SPECCHIO Yes (50X)
PANTINA LATO PASSEGGERO CON SPECCHIO Yes (4M6)
PARAURTI VERNICIATI Yes (876)
PERSONAL. LINGUA ITALIANO Yes (4FT)
PLAFONIERA ANT. CON SPOT TEMPORIZZATORE LUCI Yes (54E)
PROIETTORI PER CIRCOLAZIONE DESTRA Yes (093)
RADIONAVIGATORE A MAPPE CON TMC PRO Yes (5VZ)
REGOLAZIONE VOLANTE Yes (011)
REGOLAZIONE LOMBARE SEDILE GUIDA Yes (40Y)
RUOTINO DI SCORTA Yes (803)
SCHEDA SD PER NAVIGATORE MAPPA EUROPA Yes (5JW)
SEDILE GUIDA REGOLABILE IN ALTEZZA Yes (450)
SEGNALAZIONE ACQUA NEL COMBUSTIBILE E FILTRO RISCALDATO Yes (888)
SELETTORE CONTROLLO DINAMICA VETTURA Yes (5DD)
SENSORE ANTISCHIACCIAMENTO CRISTALLI Yes (52A)
SENSORE DI PARCHEGGIO Yes (508)
SENSORE TEMPERATURA ESTERNA Yes (5BY)
SERVOGUIDA ELETTRICA Yes (112)
SPECCHI RETROVISORI ESTERNI VERNICIATI Yes (976)
SPECCHIO ASFERICO Yes (53Y)
STRUMENTO DI BORDO CON DISPLAY MULTIFUNZIONE Yes (710)
TARGHETTA IN LINGUE ZONA 1 Yes (4XA)
TASCHE RETROSCHIENALE Yes (339)
TELECOMANDO APERTURA/CHIUSURA PORTE Yes (008)
TERGILUNOTTO Yes (101)
TERGILUNOTTO CON INTERMITTENZA Yes (54D)
TRIP COMPUTER Yes (48F)
TUBAZIONE DI SCARICO SPECIFICA Yes (947)
VERNICE PASTELLO 3 Yes (5DL)
VOLANTE E POMELLO COM. CAMBIO IN PELLE Yes (320)
Cześć wszystkim,
bardzo spodobała mi się Alfa z tego ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-tjet-155-ps-6-biegow-alu-18-czujniki-park-nowa-butla-lpg-ID6CzPh0.html?fbclid=IwAR2ctynhwqgfYotNgm8QBbJnenX VdtZ7ejOt2MnXIp3ZxqRMzqm-W6ZuT1g
Co o niej sądzicie?
Mam też do niej VIN:
ZAR95500001007527
Jak na razie wiem że jest sprowadzona z Włoch i ogólnie wszystko jest w porządku nic nie stuka puka. No i ma jakąś książkę serwisową ale nie wie do kiedy była prowadzona.
Witam zastanawiam się nad zakupem Alfy Mito 1,6 JDTM 120KM 2008 rok , fajnie wypasiona ale czy nie ma z nią problemów i jak z częściami do niej na internecie nie ma nic o zawieszeniu czy silniku , przy zakupie na co zwrócić uwagę dzięki z góry pozdrawiam.
z częściami nie ma problemów, niektóre elementy zawieszenia wspólne z punto, hamulce z bravo.
2008r przygotuj się, że trzeba będzie napewno coś włożyć kasy po zakupie. Bardzo możliwe że turbina,wtryski albo dwumasa na ciebie czeka. No i pytanie czy jest dpf bo jeżeli był to czy była wymieniana uszczelka smoka w misce. Wszystko zależy od tego jak było auto dbane przez te 11 lat, różnie można trafić
MiTo to technicznie Fiat, problemów z częściami nie ma ;)
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Byłem, zobaczyłem, nie polecam. Dużo można by było napisać ale tak jak przewidziałeś to największym problemem jest ewidentnie kręcony licznik wg. mnie to auto może mieć spokojnie 200 tys. km przebiegu, jak nie więcej - skóra w środku poprzecierana, gałka zmiany biegów wytarta do białości (nie wiem jak szybko w Mito to się dzieje) i ogólnie środek brudny dość mocno podniszczony.
Silnik zapocony na wężach od turbo dużo oleju no i na dole na osłonie silnika było też był dużo oleju (właściciel skomentował to że na pewno się komuś płyn do spryskiwaczy wylał :confused: ).
A no i silnik przy dużym obciążeniu przerywa przechodząc przez 3000 tys. obr/min...
W sumie najmniejszym problemem był ten źle spasowany zderzak bo najprawdopodobniej była to tylko jakaś większa obcierka parkingowa (lampa jest lekko przerysowana ale zatrzaski całe).
Na koniec mam do Was jeszcze takie pytanie czy wie ktoś przy jakich przebiegach pojawia się olej z odmy w dolocie i w jakich ilościach w tych turbodoładowanych silnikach 1,4 TB?
Heh, czyli w miarę trafiłem z tym przebiegiem ;)
Podjechałem bo miałem w miarę po drodze a dodatkowo chciałem zobaczyć to auto z bliska i się nim przejechać. No i niestety stało się to co myślałem, że się stanie... spodobało mi się to Mito :D Teraz będę musiał znaleźć jakiś fajny egzemplarz.
Gdyby ktoś był zainteresowany to moja była Mito 1.6 jtdm będzie prawdopodobnie do sprzedania. Byłem pierwszym właścicielem auta od 2009r. Sprzedałem w tamtym roku z przebiegiem 190 tys. Kupione w salonie Polinar w Krakowie w grudniu 2009. Auto na fajnym wypasie: kolor czerwony,felgi 17 półksiezyce, ksenony, navi fabryczne, felgi 16 Momo czarne na zime. Auto bezwpadkowe, z ori przebiegiem ok. 210-220 tys. Ori DPF, dwumasa i turbo (U mnie praktycznie nonstop przebiegi autostradowe),Ceny jeszcze nie znam ale myślę,że będzie ok. 20-22 tys.
Zdjęcia sprzed sprzedaży w 2018 ;)
Załącznik 262908Załącznik 262909Załącznik 262910Załącznik 262911