Jak dla mnie absolutnie nie pasują do 166 no ale to kwestia gustu. Nawet jakby na 20 miała stać to i tak bym nie kupił:)
Printable View
Jak dla mnie absolutnie nie pasują do 166 no ale to kwestia gustu. Nawet jakby na 20 miała stać to i tak bym nie kupił:)
Włosi wiedzieli co robią i dobrze dopasowali fabryczne wzory felg ;)
Panowie ,czy felgi zender w rozmiarze 18 cali sa skrecane czy te srubki to tylko taka imitacja?
[QUOTE=Mandziel;1652432 raczej imitacja.
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ntre-caps.html
podobno sa to imitacje jak mandziel pisze. Wiecej masz w watku z link aktóry znalazlem. Po angielsku coprawda.
dzieki,gdyby byly rozkrecane latwiej byloby ranty wypolerowac,a tak no cóz bedzie trzeba sprzedac jak sa:)
18 cali 5x108
idealne niesa ale mysle o cenie 2200 bo to chyba klasyka gatunku
Padła cena i cisza :D Chętnie bym je wziął ale aktualnie mam juz speedline 18". Chyba, że chcesz się zamienić?:D
Jak ktoś szuka długo takich felg to i żone w końcu przekona :P
Aha :lol: albo nie masz żony albo ją okłamujesz ile kosztują. A w moim przypadku dochodzi jeszcze problem że nie da się okłamać bo za dużo wie o autach i częściach. Jeszcze na to czy nagrzewnica kosztuje 100 czy 500zł to się nabierze ale z felgami to się ściemnić nie da :sarcastic: z resztą mając dziecko, dom i nie tylko auto za priorytet w domu to trudno by się z nią nie zgodzić że taki wydatek to delikatnie mówiąc niezdrowa fanaberia :)
Bo 2,2 zs felgi do regeneracji to dla mnie zart:) 2200 te felgi powinny kosztowac w dobrym stanie, az taki bialy kruk to nie jest zeby dawac prawie 1tys wiecej e porownaniu z innymi ori 18 od 166. Sadze ze triche je Misiu potrzyma :)
A ja się pytam czemu nie 3 tysiące ? :) Jak szaleć to szaleć hehehehe
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
Jak na felgi do renowacji to faktycznie cena dość wysoka i ja bym tyle nie dał. Ale jak ktoś szuka akurat tego modelu felgi to może i wywali tyle siana bo podejrzewam, że innych nie znajdzie. Zresztą jakiekolwiek markowe nowe felgi kosztują drugie tyle. Jest wolny rynek, jak się znajdzie kupiec to czysty zysk, jak nie to trzeba będzie pomyśleć nad ceną. Poza tym może się ze mną nie zgodzicie ale jak dla mnie ten wzór dupy nie urywa i bardziej pasuje do GTV niż do 166.
Moim zdaniem do 166 to on wcale nie pasuje, fura za elegancka, a felgi za sportowe..
Bo do tego musi być obniżona i z zenderem :D
Przewijał się tu polift zrobiony na przedlifta z zenderem i tymi felami i jakoś wrażenia na mnie nie zrobił. Wzór tej felgi powoduje, że wydaję się ona mniejsza niż jest faktycznie i trochę przyciężkawa. Dużo lepszą robotę robią 18" TI, fajnie też wyglądała szprycha z brery (lepiej niż w brerze).
Viader ta Alfa o której mówisz długo stała na allegroszu z czerwonymi skórami o ile się nie mylę :)
Fajnie to by wyglądało, gdyby była czarna Alfa i złote te alu
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170585&stc=1
To akurat ta konfiguracja wcale mi się nie podoba :sarcastic:
Mnie też się taka wersja nie podoba choć sam zastanawiam się nad zrobieniem swoich poliftowych telefonów w złocie. Ale ja mam szary lakier, więc jakoś się to powinno lepiej zgrać optycznie, zwłaszcza że ten lakier w zależności od światła potrafi wpaść właśnie w odcienie złota/brązu.
Ze zlotem to najbardziej wlasnie czarny lub niebieski odpowiada. Szary moze byc ciezko.
Czerń, niebieski (dlatego Imprezy tak fajnie wyglądają) i ew. moim zdaniem srebro do złotych felg.. choć tak czy siak złote felgi to trochę odpust w takiej limuzynie.
Tylko ten alfowski szary to taki do końca szary nie jest. Przy słonecznej pogodzie jest srebrny a przy zachodzie słońca złoty. Trochę jak jakiś kameleon. Zrobię sobie kiedyś wizualizację zanim się zdecyduje ale narazie nie chce mi się uczyć obsługi PS-a :P
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170600&stc=1
Przykład szarego auta ze złotymi felgami, jak dla mnie ok.
JA jak widzę te złote sieny aż się za głowę łapie jak kogoś mogła tak ponieść wyobraźnia. Nie ważne jaki kolor auta, nie będzie to pasować do 166. Ale wiem, wiem gusta są różne.
Cena aż za duża do tego renowacja i dobre opony wtedy wyjdzie na to że kosztowały połowę Alfy:D
jak wystawilem swoje prodrive za 5200 to smiali sie zemnie,nie sprzedasz itp,kto da tyle za felgi?
Napisal Pan ,odpisalem i kupił.
Wiec prosze nie piszczie ,ze cos jest drogie,bo wg mnie niema rzeczy drogich ,sa tylko takie na które nas niestać.
I niechce tutaj nikogo urazic.
Pewnie da sie kupic taniej ,podobnie jak trafic w totka.
Nie porownuj prodrive do tych zenderow. Prodrive to sa dopiero rarytasy, a te bez przesady.
A kupisz nowe takie zendery?bo prodrive bez problemu
Ta tak jak bys powiwdzial czy kupisz 159, bo ghilbi kupisz.
chodzi mi o dostepność
Misiek, trzymaj i szukaj chętnego. Tak jak pisałeś, Twoja sprawa za ile sprzedajesz. Mamy teraz takie czasy że nie brakuje ludzi z nadmiarem pieniędzy. Jest mnóstwo takich co po prostu poczują się lepiej przed sąsiadem jak mu powiedzą ile zapłacili, pomimo że tyle nie jest to warte. Jest na to moda. Na kupowanie rzeczy drogich, pomimo że jak się postarasz to kupisz to samo za kilka razy mniej. Za tydzień, miesiąc, 3, znajdzie się ktoś kto jak zobaczy 3 kafle za felgi to pomyśli, WOW to musi być czad, kupuję, sąsiadowi szczena opadnie, albo sam się poczuję wyjątkowy. Dla wielu cena jest wyznacznikiem jakości i statusu.
Tak więc spokojnie. Sprzedadzą się na pewno, tylko się nie śpiesz. Może nawet na forum ktoś dojdzie do wniosku że to nie jest dla niego dużo. Są tu pewnie tacy co mają droższe :)
Ja uważam, że biorąc pod uwage dostepność tych zenderów, cena choć nie niska to jest do przyjęcia. A jak ktoś szuka długo takich to kupi od razu.. Faktem jest, że dla niektórych to będą tylko zwykłe koła. Dla mnie jest to rarytas, który ciężko dostać :)
Marek nie wiem po co od razu knujesz takie teorie bo ile ludzi tyle przypadków. A dla alfaholika 2,2tyś za sieny to dużo?
JA na moje speedline 18" wydałem 1350zł + regeneracja 300zł + opony 1200zł i nie narzekam, choć przyznaje szykowałem się na zakup od poprzedniego sezonu. Takie są ceny u nas niestety. A wiem, że jakbym ich nie kupił to następnych mogę nie znaleźć. I to samo ktoś pomyśli o tych zenderach. Gdyby sie pokazały wcześniej pewnie bym miał nie łatwy wybór... Czyli mówiąc wprost: Tak, ja bym je kupił :)
Masz całkowitą rację :) moja teoria opiera się na masie innych produktów/towarów z jakimi mam styczność co wcale nie musi się pokrywać w tym przypadku. Bo 5 kafli to już dość zaporowa cena :) a poszły :) ale te 2,2 może jeszcze tak wielu nie odstrasza :)
Wszystko zalezy od portfela ;) Ja w poprzednim aucie jezdzilem przez 8 lat na felgach 19' ktore kupilem nowe za ponad 1600 za sztuke... Do tego oponki michelin pilot sport 2(mniej wiecej co dwa lata nowy komplet zakladalem) super sie prowadzilo na zakretach ;) W zeszlym roku na wiosne kupilem nowe oponki michelin pilot super sport, auto sprzedalem a kola leza w garazu... ;)
Teraz do alfy mysle max 17' poniewaz jest ladna sama w sobie i nie trzeba jej sztucznie upiekszac ;)
Ja na swoje 17" Speedline wydałem 2000, tyle, że w tym nowy zapas, ale nie żałuję ani złotówki, co do tych 18, to nie mój gust, ale trzeba liczyć, że pewnie z dwie sztuki będą do prostowania i całość do renowacji, do tego opony, które zawsze trzeba kupić, gdy się robi auto dla siebie, także koszt się zrobi spory, ale naraz nie trzeba wszystkiego robić, ja np przez zimę wszystko porobiłem, żeby na wiosnę wrzucić nowe koła :)
Za 2 kafle pewnie będą do oddania, co za 18" uwazam, że jest ceną do przyjęcia ;)