[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], gratuluję! Po mnie tak właśnie zaczął chodzić zakup jakiegoś fajnego Busso i wychodzi mi na to, że Gtv to byłby optymalny wybór, ale myślałem, że są nieco tańsze :(.
Printable View
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], gratuluję! Po mnie tak właśnie zaczął chodzić zakup jakiegoś fajnego Busso i wychodzi mi na to, że Gtv to byłby optymalny wybór, ale myślałem, że są nieco tańsze :(.
no właśnie z busso 3.0/3.2 raczej nie, jeszcze 2.0TB da się wyrwać w dobrych pieniądzach, ale w pl ogłoszeń mało, za granicą jest tego trochę, tylko jechać w nieznane kawał drogi oglądać co to naprawdę jest? tzn jakieś tam 3.0/3.2 tańsze wypływały w PL, ale bardzo zaniedbane, czy moja jest w dobrym stanie, no na pewno lepszym, ale też ma swoje mankamenty i kupę rzeczy do roboty i narazie czasem jak o tym pomyślę to przeraża mnie ilość tematów do ogarnięcia:)
Gratuluje zakupu!
Ciekawy ten pakiet stylistyczny, szczególnie ta klapa / pokrywa dachu a la speedster jest rzadkością.
Życzę radości z jazdy i powodzenia w dopieszczaniu !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Miałem w 166 V6TB i mam wolnossące. Oba na serii wydechu. Doładowana wersja chyba ze względu na turbinę jest mocno wykastrowana pod względem dźwięku. Pod maską też 2.0 brzmi "słabiej". Ale za to kop z turbiny był fajniejszy :) różnicy w dźwięku w V6 24v bez względu na pojemność nie zauważysz. Jedyne co to CF3 miały więcej sond i katalizatorów więc wydech nieco zmienia.
Dzięki, generalnie jak zacząłem czytać o obsłudze obu silników, to jednak bym wolał 3.0 :). Tylko, że znalezienie w sensownej cenie to nie lada wyzwanie. W Polsce można w zasadzie odpuścić, a ściąganie to loteria. Z 75-ką mi względnie wyszło, ale z Gtv nie musi :).
Tutaj masz duzo na ten temat ,wiec warto poczytac http://alfetta.pl/2017/perla-alfa-ro...lnik-v6-busso/
Loteria jest gdy mamy budzet 5tys euro ,na zadbany egzemplarz z zagranicy trzeba sie przygotowac na wydatek 8-10tys euro
raczej wiecej, chyba ze 2.0 tb v6
Tutaj stoi sobie całkiem ładna 3.0 za 4.500 CHF w Szwajcarii:
https://www.tutti.ch/de/vi/bern/fahr...zNAlCjcnBszQ5l
No ale to koszt wyprawy do Szwajcarii + akcyza 18,6%...
Była jeszcze 3.500 EUR we Francji z silnikiem do remontu, ale widzę, że już zniknęła...