według wlanego paliwa i przeliczeniu, komp przeważanie zawyża 0,5l
Szkoda ze takie trasy sie nie często zdążają a w mieście 8,6
Printable View
Ostatnie 3200 km głównie trasa, średnia 7 litrów.
zdziś:
Łódź-Katowice-Łódź: 412,4km, 7,6l, średnia 73km/h
Z 3330 km średnia 8,4 l/100, średnia prędkość z dystansu 33km/h (szacunkowo jakieś 80% miasto, 20% krótkie trasy).
Trasa Poznań-Hamburg, czas 3 godz, 15 minut, średnie zużycie 9,5 litra/100km
To mnie Brera zaskoczyła. Trasa popularną 7 (Waw-Gda-Olsz-Waw). 75-80% trasy to jazda 70-90km/h bo tyle można było jechać, reszta to rozstrzał do bardzo wysokich prędkości - nawet mi panowie w niebieskich mundurach filmik nagrali :D
PS. W Pomorskim została już tylko jedna oznakowana 159 - podobno awaryjne i strasznie narzekali.
Załącznik 191097
Zasadniczo to Pomorskie dostało tylko jedną Alfę 159 i była to KMP Gdynia jeśli dobrze pamiętam ;)
Dlatego te narzekania wcisnąłbym między bajki, bo jeszcze wczoraj Alfę widziałem na Świętojańskiej przy zabezpieczaniu trasy biegu w Gdyni :P
Moja skucha, geografia się kłania...
Nagrali mnie kawałek za Elblągiem Insignią, a tam już jest Warmińsko-Mazurskie, jakoś tak mi się wydawało, że to jeszcze Pomorskie.
Pytali czy nie narzekam na Brerę itp. bo u nich te 159 bla bla :))
W takim razie się nie dziwię, Megankami RS to się też tam nie najeździli :)
Jeśli to była załoga z Elbląga to może tak narzekali, bo... Elbląg żadnej Alfy nie dostał :)
A tak na serio to na prawdę nie wierzę w to, że na 10 nowych radiowozów został im tylko 1, ze względu na to, że były awaryjne...
Komendant wojewódzki by ich za to rozniósł :)
Kolega pracuje w serwisie Alfy - serwisują policyjne 159 i z tego co mówił były awarie na początku i nie mogli z nimi dojść ładu składu - dotyczyły elektryki - check, kontrolki, błędy co chwile inne etc.
Co się okazało winny był alternator, ze względu na dużo dodatkowych urządzeń typu wideorejestrator, radia, światła nie wytrzymywał tak dużego poboru prądu i się gotował. Problem ponoć rozwiązali zakładając inny alternator. W Czwie policyjna 159 widzę na ulicach praktycznie codziennie, więc chyba się tak nie psują :)