Tu jest druga
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-155-...tml#27d797e9d5
Printable View
Tu jest druga
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-155-...tml#27d797e9d5
ale obrodziło w ogłoszeniach na V6 ceny dobre ciekawe tylko jaki stan szczególnie ta druga jest chyba warta uwagi
Jeśli chodzi o stan to nie spodziewałbym sie rewelacji;)
Dziś oglądałem V6 w Radzyniu . Auto nadaję się tylko i wyłącznie na części , ale sam nie wiem co z niej by się nadawało. Tylne nadkola zrobione na dosłowny odp...dol . Stan oleju w silniku hmm? miarka się macza , więc coś tam jest oleju w misce. Podoba mi się podejscie właściciela , gdy powiedziałem ,że auto nie nadaje się do odbudowy, to się z tym zgodził i nie czarował:)
A za ile do wzięcia? Czy nie negocjowałeś?
nie ma czego negocjować. Po kilu trzeba liczyć
Ze względu na duże zainteresowanie V6 z Radzynia opiszę ją , aby ktoś nie tracił czasu i kasy na oględziny. Najpierw mechanika. W silniku stan oleju poniżej minimum , założona najprostsza instalacja gazowa na której auto przejechało według książki ponad 100 tysięcy. Pompa wody cieknie, cały pasek od osprzętu mokry, przewody zapłonowe do kosza, rura dolotu od strzałów też, po dodaniu gazu silnikiem buja jak na morzu. Dodam że auto było wcześniej odpalane przed moim przybyciem, więc mówi to samo za siebie. Pracuje na gazie jak i na benzynie. Wałki są na bank wytarte, obrotomierz nie działa, po wciśnięciu sprzęgła słychać pisk łożyska wyciskowego , skrzynia ciężko chodzi , opuszcza się tylko szyba kierowcy, miska olejowa klejona , portki do kosza itd. Autem nie jechałem , nadaje się tylko na lawetę. Tylne nadkola pospawane byle jak , ruda szaleje pod błotnikami.Ogólnie auto bardzo zaniedbane i widać że długo stało.Lusterka do kosza, klamki na wykończeniu, progi pod listwami w miejcach podkładania lewarka zgnite, tyla belka zgnita,podłużnice tak samo.Jedynie szyber się otwiera. Posiadacz auto nie ukrywał po moim przybyciu, że auto tylko na części ,ale sam nie wiem co w niej jest dobrego do przełożenia. Ogólnie jeśli ktoś szuka V6 do remontu , to ta sztuka na pewno się nie nadaje, chyba że ktoś ma dużo kasy do wydania.
Sprzeda się jedynie jako zestaw do swapa z założeniem że będziesz pakował inny silnik, ale wtedy cena nie może przekroczyć 1000zł a myślę że za tyle to jej nie będzie chciał sprzedać, chyba że za jakiś czas jak auto nie pójdzie a na złomie dadzą mu 600zł.
Poza tym przykry jest fakt który ostatnio zaobserwowałem, im ciekawsza wersja tym bardziej auto zapuszczone i zakatowane... :( Każda V6 która się pojawia to parch który powinien dawno stać na złomie a takie najuboższe i najbardziej niedoceniane np. 1.7 już kilka widziałem w naprawdę dobrym stanie.
155 V6 jest już bardzo mało .Gość z Radzynia też o tym dokładnie wie. Wie też ile czasu i kasy trzeba , aby takie auto odbudować. Plus dla niego,że nie czarował mnie i przyznał,że nie opłaca się już tej 155 ratować.