Potwierdzam ostatnio widziałem tez białą w Rzeszowie. Z tego co się orientuje maja jeszcze czarna :)
Printable View
Potwierdzam ostatnio widziałem tez białą w Rzeszowie. Z tego co się orientuje maja jeszcze czarna :)
Po Rzeszowie to ich jeździ już przynajmniej 5 sztuk w prywatnych rękach.
Cholera, dobrze że nie mieszkam w Rzeszowie :D.
A w Viamocie stoją już dwie QVałki:).
Dzisiaj wymieniałem opony na zimówki i żadnej nie musiałem prostować :-D. A felgi mam 15", co widać na załączonym obrazku. I nie chodzi tutaj o komfort, w Peugeocie mam 15" i nigdy nie zauważałem problemu, ale w Alfie 4 felgi prostowałem, raz zdarłem zderzak z dołu o krawężnik przy zjeżdżaniu a ile razy łupnąłem podłogą to już nie liczę...
No ok. Masz 15 i powodzenia :) Ale nie krytykuj proszę wszystkich którzy chcą mieć większy rozmiar felg bo to indywidualna sprawa. Ja mam obie Alfy na 17 i nigdy ze względów estetycznych nie zamieniłbym się na 15 bo dobre koła to IMO 50% wyglądu auta. Jeżdżę tak po Poznaniu 2 lata i w życiu nie łupnąłem o nic podłogą. Może masz jakoś niżej zawieszony egzemplarz albo wozisz ciężkie klamoty? ;)
Raczej nie, prześwity mnie przerażają - chętnie bym to jakoś obniżył, ale teraz czekam już na Julkę...
Ja nikogo nie krytykuję, przedstawiam tylko inny punkt widzenia - nigdzie nie napisałem, że ktoś nie powinien sobie takich kupować.
No to nie wiem w takim razie dlaczego obcierasz gdziekolwiek autem ;) Ja póki co nie zmieniam auta, troszkę zainwestowałem w mój egzemplarz i szkoda mi ją puszczać za grosze w takim stanie i dopłacać fortunę na coś co nie wiadomo czy będzie lepsze ;) Jak chcę pojeździć oszczędnie i coś przewieźć biorę 156 SW, a jak chcę się podelektować jazdą wybieram 147.
Niemniej gratuluję wszystkim nowym właścicielom Giulietty zakupu i życzę miłej i bezproblemowej eksploatacji, a dla tych którzy wcześniej nie mieli Alfy żeby załapali tego bakcyla i nie rozstawali się juz z marką, a przy okazji wpadali na różne spoty swoimi wozidłami :)
Żałuję, że nie ma niestety Julki w wersji 3-drzwiowej. Mogliby zrobić taką w niższej budzie, bardziej usportowionej, tak żeby się rozróżniała w porównaniu z 5d, tak jak to jest z Kią cee'd czy Ranault Megane, czy jeszcze wcześniej było ze Stilo i Civikiem.
Ja po prostu chcę mieć taką Alfę, jaką sobie wymarzyłem, ta taka nie jest, była kompromisem, bo mocno się obawiałem Alfy (obiegowe opinie) i chciałem kupować z pewnego źródła. Gdyby moja była czerwona i w beżowym Alfateksie, to pewnie bym jeszcze poczekał :).
Wydaje mi się, że Giulietta jest wystarczająco "coupe", to tak jak ze 147, 3d i 5d wyglądają prawie identycznie.
Swoją drogą ta felga:
http://www.tunner.org/wp-content/upl...ew-575x431.jpg
jest piękna, ale ten profil to już samobójstwo w Polsce. No i wolę w wersji ciemniejszej z Brery.