-
Według mnie 100% niepoprawnie oczyszczony lakier.
Khot jak możesz tak kategorycznie pisać, skoro ani Ty ani ja nie wiemy czym zanieczyszczony jest lakier ?
Może właśnie jakimś filmem chemicznym, z którym poradzi sobie tylko cleaner ?
Szybciej pominął bym po odsmoleniu i dekontaminacji glinkowanie niż cleaner.
-
Też stawiam na jakiś błąd przy czyszczeniu, być może masz rację i cleaner by rozwiązał jakieś wcześniejsze niedopatrzenie. A być może nie. Rzecz w tym, że bezsensowne jest moim zdaniem zrzucanie winy za słabe trzymanie colli na brak cleanera. On pomoże w związaniu wosku z podłożem, ale nie przesadzajmy - jeżeli colli spłynął po dwóch tygodniach to nie z powodu braku cleanera a czegoś jeszcze o czym na razie nie wiemy.
-
W zasadzie rozwiązania są 3:
- źle przygotowana powierzchnia
- wosk wcale nie zszedł
- wadliwy wosk (jakby ktoś chciał kupić Collinite z pewnego źródła, to zapraszam na www.collinite.pl )
-
Coli na beznadziejnie przygotowanym lub wcale nieprzygotowanym lakierze powinien tak czy siak trochę poleżeć. Może coś z woskiem jest nie tak? Ktoś wie jaki wpływ na wosk ma np przemrożenie? To ze negatywny to wiem ale czy ktoś faktycznie nakładał taki wosk i widział różnicę w trwałości, docieraniu itp?
-
Może Poprostu zapchał się Colli a Tobie się wydaje ze go nie ma
-
Pytanko, macie jakiś patent na coś takiego?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/01/147.jpg
Na wiosnę planuję i tak zrobić blacharkę i odświeżenie lakieru, teraz bardziej chodzi o zamaskowanie tego niż definitywne pozbycie się. Oczywiście jak da się to zrobić profesjonalnie samemu to jak najbardziej jestem zainteresowany taką metodą :) Niestety nie mam żadnych maszyn polerskich itp.
Myślałem nad Meguiars Ultimate Compound, tylko pytanie czy da z tym sobie radę? Po przejrzeniu efektów jakie można nim osiągnąć, to raczej musiałbym całą bellę nim zrobić, a nie tylko samą maskę. A ręcznie to pewnie cały weekend może być mało ;)
-
johnyb ja bym spróbował właśnie UC. Po tym zdjęciu nikt Ci nie odpowie czy to zejdzie czy nie, musisz spróbować. A to jest chropowate czy gładkie?
-
Gładkie. Odpryski od kamieni to raczej nie są, tylko w jednym miejscu i to dość wysoko. Poza tym jedne kropki szare a inne prawie białe. Tak jakby reakcja na jakiś kwas czy coś takiego.
Tutaj foto lepszej rozdzielczości, chociaż pewnie i tak nic nie powie ;)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...114_134949.jpg
-
Miałeś tę maskę kiedyś lakierowaną?
-