Wyprana podsufitka
Ogarnięte łączenie między zgrzewami przy szybie przedniej. Sączyła się woda i spływała po słupku na dywan pasażera. Na chwilę obecną susza.
Printable View
Wyprana podsufitka
Ogarnięte łączenie między zgrzewami przy szybie przedniej. Sączyła się woda i spływała po słupku na dywan pasażera. Na chwilę obecną susza.
EGR zrobił pa pa :)
Zalany nowy olej oraz wymiana filtrów :)
A się zmotywowałem i zamontowałem nowy tunel :D
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=154355&stc=1
Zmiana pilota scyzoryka na oryginalny.
usuniete klapy wirowe:)))
Zamontowane otwieranie bagażnika z pilota :)
Nowe tarcze na przód + klocki
Naprawiłem zasilanie tylnej szyby ogrzewanej.:)
Wygłuszyłem przednie drzwi matami butylowymi i jest całkiem nieźle, został tył :cool:
Kupiłem 17 na lato:D
Proba wymiany rozrusznika. Nie udalo sie:( brak pomyslu jak go wytargac na zewnatrz. Ale sie staralem
Alfa ma nowy rozrząd. W poprzednim pompa wody siadła:-(
Alfa dostała nowy przepływomierz, jest teraz demonem prędkości :D
Po całym dniu roboty założyłem też światła LED w drzwiach z logo Alfy, które wszyscy hejtują. Jest elegancko.
:) swiatła w drzwiach? ledy?
o czym piszesz? ,
Takie coś:
https://www.youtube.com/watch?v=MlTj684Al2c
Pierwszy lepszy link z yt. :P
Zatankowana na full.
Kompletny rozrząd, alternator, Termostat, zaworek overboost, sprzęgło + dwumasa , Oleje filtry i płyny i wyczyszczony EGR :D w ostatnich 2 tygodniach :D
a ostatni miesiąc wstecz to NIVO tył , felgi stalowe + nowe zimówki Tyle narazie:P a alfę ma od 15 Grudnia 2014 :)
moja dziś tylko zalana do pełna :)
po przejechaniu 20tys km z czego 3tys ostatnio na autobanach i paliwie typu premium wyjelem egr w celu przeczyszczenia i okazalo sie ze nie trzeba nic czyscic bo jest ladnie,zaslepka czesciowa spisuje sie doskonale. do tego pozmienialem opaski na wezach od odmy itp .niestety jeden waz jest pekniety na koncu i musze go wymienoc, wie ktos gdzie go kupic??chodzi mi oten waz co idzie od odmy do wlewu oleju silnikowego
A dla mojej belli dzisiaj dotarł wydech ULTERA :) http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=154994&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=154995&stc=1
bardzo ladny:) bedzie teraz wygladalo autko jak z topowymi silnikami. jak rozleci mi sie tlumik to moze sie skusze;) ja w swojej dzis ogarnelem warsztat ktory dokona naprawy mojego autka,jutro kurier lozysko przywiezie i po montazu napewno bede pisal dopuki bde mogl jak sie sprawuje
A w mojej się właśnie wymienia sprzęgiełko alternatora:)
ja wymieniłem spaloną H7 :)
Ostatnio:
-sprzęgło+dwumasa,łożysko
-klocki i tarcze tył
-4X Kumho na lato :D
żarówki to nie opony czy amortyzatory:)
Ale to troche dziwnie wygląda jak jeden reflektor świeci inaczej niż drugi :)
Koniecznie musi być wyciągnięta z auta. Ja użyłem tradycyjnego Vanisha ale cały myk jest w tym że prócz samego pucowania gąbką trzeba ten syf później splukac bierzącą wodą bo zostaną ślady brudu który detergent wyciągnął z materiału. Znam z autopsji. Zrobiłem tak w 156. Teraz przy 147 solidne płukanko. Podsufitka się nie rozkleja jest czysta i czuć świeżość w aucie.
Sorka że tak późno odpowiadam ale strasznie zawalony robotą bylem. ;)
Wysłane z mojego LG-P875
nie dzis a wczoraj wymienili mi piaste i nastala cisza:) tyle dla belli a dla siebie rozpoczete zostaly poszukiwania rs6 bo bella juz sie nie nadaje na dlugie trasy itp
ja poszalałem bo zrobiłem porządek z EGR i klapami. Do tego wymieniony kompletny rozrząd, wymienione świece i żaróweczki na ledowe :)
Wczoraj założone klubowe ramki;) do belli plus mycie i woskowanie.
Założony nowiutki wariator, wymieniony olej, filtry i komplet świec.
Do tego dorzuciłem nowe, porządne dywaniki :)
Zamówiony komplet kosmetyków do pielęgnacji: apc, wosk, dressingi. Wiosna już blisko :)
Wczoraj wymienione wszystkie filtry i olej w "Małej"
oddałem przepływkę na gwarancji do sprawdzenia,
wracając z Leszna kilkukrotnie alfa pozdrowiła mnie komunikatem "motor control system failure"...
A ja zakupiłem i wymieniłem siłowniki tylnej klapy, oraz czekają na wiosnę dwa nowe nadkola, oraz osłona pod silnik, do tego 4 nowe oryginalne dekielki na letnie felgi oraz nowy tylny znaczek "logo"