Założyłem jej nową wycieraczkę na tył razem z ramieniem, bo stara już kompletnie nie dawała rady
Printable View
Założyłem jej nową wycieraczkę na tył razem z ramieniem, bo stara już kompletnie nie dawała rady
Nowy zakup do belli.
Będzie: http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/01/326.jpg
Było :
Będzie lepiej :-)
Taki był cel:)
Umyta karcherem dokładnie, odkurzona;-)
Wyczyszczony EGR :)
Nowe emblematy założyłem, super wyglądają :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155821&stc=1
Nowe linki ręcznego, by nie zamarzał tej zimy. ;)
Mycie + mycie srodka + wosk + tankowanie do pelna.
Umyta i świeci się jak psu .... ;)
moja mała wypucowana wywoskowana i również sie świeci :)
Przegoniłem po trasie i wypaliłem DPF'a :)
Wypucowane obie lale + moja siódemeczka wosk dostała. :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155805&stc=1
Moja dostała świeżo naładowany akumulator :). Po zamontowaniu od razu się karnąłem :)
liqui moly 2666 wlany do zbiornika
Właśnie została przemyta z błota/soli. Podłączona pod kompa w celu sprawdzenia czy powrócił błąd P0170, nie powrócił więc pewnie powodem była jakość paliwa z poprzedniego tankowania. W piątek wymiana wycieraczek.
Alfę trochę opłukałem. Umyłem felgi letnie. Mała przymiarka http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/11.jpg
proxim to te erniego ?
Nie, jednak inne
Alfa dostała ostatnio nowy olej, dzisiaj wymiana koła pasowego, końcówki drążka i łącznika elastycznego w którym zrobiła się dziurka...
A ja dziś odebrałem Bell po 2 tygodniach od mechanika
Zostało naprawione/wymienione
1. Regeneracja sprzęgła i dwumasu plus nowa tarcza sprzęgła bo stara sie urwała po 10k
Mam nadzieje że teraz skończą sie problemy z urywającą tarczą sprzęgła.
2. Nowy wyprzęgnik
3. Osłona przegubu wewnętrznego
Teraz mogę ogłosić bankructwo :D
Moja w zeszłym tygodniu otrzymała:
- nowy olej
- nowe filtry oleju, powietrza, paliwa
- nowe wahacze górne, dolne, łączniki przód
- nowe drążki kierownicze
Za części rachunek wyniósł 1080 zł, robota 350 zł
Dziś została:
- umyta i odkurzona w środku
Dziś odebrane felgi po prostowaniu. Pozostaje czekać na wiosne:)
Autko doprowadzam małymi kroczkami do lepszego stanu. Dzisiaj kupiłem:
popielniczkę pod kolor konsoli centralnej (zapomniałem kupić zmieniając konsolę)
osłony przeciwsłoneczne (stare musiałem zdjąć bo cały czas opadały)
te małe plastikowe grille pod maską, bo jak kupiłem auto to nie było tych chromowanych listw
Miałem kupić jeszcze ogranicznik drzwi ale ktoś mi zwinął :( Trzeba będzie znaleźć gdzie indziej.
Małe zmiany, a mimo wszystko cieszą :)
Przez ostatnie kilka dni:
-Długo wyczekiwany wentylator a także sterownik klap od wentylatora
-Olej i filtr oleju
Teraz trzeba zamówić filtr powietrza i paliwa a także zapisać się na ustawienie zbieżności
Wymieniłem czujnik abs - znowu wszystko działa. Paranoja allegrowa - nowy czujnik 187 a używka 100 plus wysyłka, chyba trzeba byc lekko niestabilnym zeby brać używkę....
Przy okazji - temat jest "co zrobiłem" a nie "co zrobił mechanik przy moim aucie" :):):)
Marcin - szukając po sklepach czasem idzie znaleźć nowe czujniki taniej niż używki - sam kupiłem 2 czujniki do 147 wysyłkowo za mniej niż 100zł sztuka.
Ori bosh
Sa dwa typy - te starsze sa droższe. O nich pisałem. Ja zakupy robię w autosklep24 - lepiej nie ma nigdzie :)
kostka okrągła czy owalna ?
autosklep ma fajne ceny - ale idzie znaleźć taniej ;)
Biała okrągła.
W tym tygodniu 159 dostała pakiet startowy: DPF, klapy wirowe, EGR i rozrząd :)
No, może nie dzisiaj, ale w ostatnim tygodniu:
wymieniony olej wraz z filtrem, miska olejowa, zaaplikowany ceramizer, przejaźdżka 500km. Banan na twarzy.
wstawiłem moją do ciepłego garażu w robocie ( a na dworze zima)
Poza kupie 147 fl dla żony, Alfa pojechała na pakiet startowy:
- rozrząd z pompą wody,
- olej silnikowy + olej w skrzyni
- filtry
- sprężyny Eibach
w tym tygodniu rejestracja.
Poza tym trzeba jeszcze zainwestować w nowy aku.
Pozdrawiam.
- Rafał
Weszły czarne skóry. Jak zrobi się cieplej trzeba będzie je porządnie wyczyścić.
Kupiłem zapaszki :D
Zapaszki z alledrogo, wysłałem Ci na pw co i jak :)
Gdzie można zakupić zapach koniczynkę QV ? :)
Już tłumaczę. Jak zdemontujesz osłonę słupku A i kawałek podsufitki to ukaże Ci się szyba i trochę gołej blachy. Poszycie dachu jest zgrzewane punktowo. Są takie charakterystyczne kropki. U mnie ciekło dokładnie w roguu między pierwszym a drugim zgrzewem. Najpierw to wszystko rozebrałem i zacząłem polewać po rogu szyby. Woda wydostawała się w miejscu opisanym wyżej. Poczytałem forum i kolega miał tak samo więc poczyniłem tak jak on. Rozginasz blachy miedzy zgrzewami, dozujesz silikon i zaciskasz blachy. U mnie pomoglo. Ale przyczyn wody na dywanie może być mnóstwo. Ja zaczynałem od sprawdzenia drożności rynienek w podszybiu bo woda może się wentylatorem dostawać. :)
Wysłane z mojego LG-P875
Może pierdoła, ale dzisiaj zrealizowałem pomysł czym zabezpieczyć klucz do śrub od kół aby w razie nieuwagi nie porysować świeżo zregenerowanych felg w przyszłości. Przydatne rzeczy to szeroka koszulka termokurczliwa, opalarka i 5 minut wolnego czasu;)http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=156588&stc=1