Ja na Twoim miejscu zalał bym olej 5w40 z normą C3 i po kłopocie.
Co do marki oleju, to zależnie jakie pieniądze chcesz wydać.
Printable View
W 156 jeździłem na volvoline , do tej może jakiś jeszcze lepszy , a selenia drogo wychodzi
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
ja leje do 1.9jtd 10w40,niemam dpfa
- - - Updated - - -
teraz zaleje valvolin tez 10w40.
czemu? powiedz?
Musi być 5W 40 ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
powiem tak jezdziłem po szkoleniach rożnych kursach różnych,raz gadalismy z przedstawicielem mobil1 polska. wiecie co powiedział na temat olejów wyzszych jak 10w,ze to woda poto są wciskane ludziom by sie silniki psóły to jest biznes na skale swiatową.
Wystarczy poczytać jaki wpływ na pracę silnika w niskich temperaturach ma lepkość oleju, potem trochę zaznajomić się z konstrukcją silnika, i będzie jasne, że to totalna bzdura.
W następnej kolejności zadał bym sobie trochę trudu i pomyślał, po co są różne lepkości olejowe.
- - - Updated - - -
W tym silniku może być również 5w30, ale nie jest to konieczne.
- - - Updated - - -
Ponieważ silnik ma konstrukcje, która wymaga określonych przepływów oleju, a oleje 10w nie są w stanie tego optymalnie zrealizować.
- - - Updated - - -
Dlatego nie używam, ani nie polecam produktów tej marki, ponieważ nawet przedstawicieli mają z mierną wiedzą tematyczną.
Czyli przedstawiciel Mobil1, który nie ma w ofercie żadnego oleju 10W, a mają tylko 0W i 5W zalecał stosowanie 10W? :lol: Uwielbiam to forum codziennie mozna się tylu ciekawych rzeczy dowiedzieć :lol: