Na 5,8 nie liczyłem, ale 7,5 to bym się spodziewał w mieszanym.
Printable View
Na 5,8 nie liczyłem, ale 7,5 to bym się spodziewał w mieszanym.
Panowie, tak jak pisze Maciek, trzeba poczekać na dotarcie silnika. po pierwszych 15 tys. km można będzie się wypowiedzieć dopiero.
Pozdrawiam,
O, i to ma sens, podawanie średniej prędkości :) Bo jak się pisze "w mieście", to czasem (jak ktoś jeździ głównie w weekendy) może to oznaczać nawet ~50 kmh, a czasem 5kmh, jak się na odcinku 10km przez 2h stało w korku :P Więc tak naprawdę tzw. kategroia "miejskie zużycie" jest bez sensu i nic nie znaczy :P Powinno się porównywać tylko np. ze średnią prędkością 50, 90 i 130 kmh :)
O to się nie martw - mam w tygodniu trasę przeciętnie 500-1000km
Biorąc pod uwagę, że Bravo z protoplastą MA170 KM czyli z T-JET 150 KM spala realnie średnio w cyklu mieszanym wacha się między 8-8.5 litra przy jeżdzie umiarkowanej to w Giulietcie z systemem s&s oraz MultiA spalanie powinno być w granicach 7.5 litra w trybie normal. Dynamic zbyt prowokuje do ostrej jazdy takze spalanie będzie pewnie wyższe :)
Jeśli chodzi o przekłamania spalania w komputerze to w benzynowym Bravo komputer jest bardzo dokładny, maks do 0.2 l może przekłamać. W Grande Punto inna bajka, zaniża o 0.4-0.7 l. Stawiam jednak, że w Giulietcie bedzie dokładny pomiar.
Nie wiem czy ktoś już wklejał sprzedaż ze świata:
"Alfa Romeo, buoyed by demand for the new C-segment Giulietta (above), was the only Fiat Group Automobiles winner in Europe during September, it's 11,258 units registered was a thousand units up on the same month last year and added up to an overall market-trouncing year-on-year rise of 9.4 percent.
(...)
Alfa Romeo has slipped from 86,274 to 79,966 units"
We wrześniu sprzedano 11 tys. Alf, co jest wzrostem o 1000 sztuk w porównaniu do zeszłego roku i daje wzrost na poziomie 9,4%. Sprzedaż napędza nowa Giulietta.
W ciągu całego obecnego roku sprzedaż Alfy spadła o ponad 6 tys. sztuk.
http://www.italiaspeed.com/2010/cars...mber/1510.html
Fajny link. Mnie szokuje to:
Lancia's decline from 91,209 units to 79,904 units year-on-year for the year so far is a drop of 12.4 percent, while Alfa Romeo has slipped from 86,274 to 79,966 units and it drops 7.3 percent.
Jeśli Lancia sprzedawała w zeszłym roku więcej aut niż AR, a w tej chwili minimalnie mniej przy swojej ofercie produktowej, to sprzedaż Alfy wygląda wyjątkowo kiepsko... No i ciekawe, gdzie te Lancie jeżdżą, bo na pewno nie w Polsce.
Już tu raz pisałem jeśli ktos chce porozmawiac o planach Marchionne niej sobie założy wątek na forum ogólnym lub Hyde Parku - off topy będa usuwane